Wszystko o pomidorach cz. 13
Re: Wszystko o pomidorach cz. 13
Wyrzuć go razem z doniczką, obserwuj resztę. Skąd miałeś te nasiona?
Nasionka były kupowane w sklepie i są firmy Vi.. Dlaczego wyrzucić? Wiesz co z nimi jest nie tak?
- darbo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asharak wygląda to na grzyba. Zacznij od tego http://ipopom.inhort.pl/index.php?d=klucz
Sawka w wypowiedzi Karolci może być klucz.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Asharak, a mnie na bakteriozę, nie podlewałeś jakąś gnojówką?
Zgadzam się co do tego, że należy pomidora i podłoże zutylizować a doniczkę zdezynfekować.
Zgadzam się co do tego, że należy pomidora i podłoże zutylizować a doniczkę zdezynfekować.

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- roots23
- 500p
- Od: 23 sie 2010, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam, kupiłam sadzonki pomidorów na targu. Kiedy można je do gruntu sadzić??
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata 

- Ginka
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pod chmurkę za minimum miesiąc 

"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
Ile sadzonek posadzić w tunelu 3mx6m ? w zeszłym roku miałam w nim 24 sadzonki i potem był busz. 

Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
baxiowa
Spójrz, ten tunel ma 8x3 m. Gdyby nie inne warzywa rosnące po lewej, oraz bardzo rozłożyste sztuki typu megagron, weszłoby 75 szt. Sadzę w trzech rzędach, a każdy z nich składa się z dwóch rzędów.

Buszu nie ma, wszystko dojrzewa, oczywiście prowadzę na jeden pęd i usuwam zbędne liście.
Spójrz, ten tunel ma 8x3 m. Gdyby nie inne warzywa rosnące po lewej, oraz bardzo rozłożyste sztuki typu megagron, weszłoby 75 szt. Sadzę w trzech rzędach, a każdy z nich składa się z dwóch rzędów.

Buszu nie ma, wszystko dojrzewa, oczywiście prowadzę na jeden pęd i usuwam zbędne liście.

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Witam.
Dostałem w prezencie nieduzy foliaczek.
W najwyzszym miejscu 95 cm .
Moja LP chce mieć własne pomidory.
Jakieś tam niskie odmiany znalazłem.
Problem tylko czy juz nie jest za póżno na wysiewy?
Dostałem w prezencie nieduzy foliaczek.
W najwyzszym miejscu 95 cm .
Moja LP chce mieć własne pomidory.
Jakieś tam niskie odmiany znalazłem.
Problem tylko czy juz nie jest za póżno na wysiewy?
-
- Od: 4 mar 2010, o 00:10
Jurek, jak niskie to śmiało wysiewaj jeszcze spokojnie urosną, wysadzisz w drugiej połowie maja i będzie ok.
Teraz jest już cieplej i są lepsze warunki świetlne mimo tej kapryśnej ostatnio pogody za oknem.
Twoja LP na pewno będzie zadowolona ...
Baxiowa, a dlaczego mówisz, że masz busz przy 24 krzakach, toż to kupa miejsca jest w tym Twoim tunelu?
W takim tunelu jak piszesz, spokojnie wsadziłbym 40 szt. w czterech rzędach odsuniętych od siebie o 60 cm i krzaki średnio też co 60 cm.
Do tego masz szerokie przejście przez środek ok. 80 cm i w miarę swobodny dostęp do roślin.
Krzaki prowadzisz na jeden pęd, ale i dwa przy w miarę 'szczupłych' odmianach spokojnie dadzą radę, tylko trzeba pilnować i usuwać 'wilki',
oraz usuwać zbędne liście, tak jak Beata wcześniej pisała.
Teraz jest już cieplej i są lepsze warunki świetlne mimo tej kapryśnej ostatnio pogody za oknem.
Twoja LP na pewno będzie zadowolona ...

baxiowa pisze:Ile sadzonek posadzić w tunelu 3mx6m ? w zeszłym roku miałam w nim 24 sadzonki i potem był busz.
Baxiowa, a dlaczego mówisz, że masz busz przy 24 krzakach, toż to kupa miejsca jest w tym Twoim tunelu?
W takim tunelu jak piszesz, spokojnie wsadziłbym 40 szt. w czterech rzędach odsuniętych od siebie o 60 cm i krzaki średnio też co 60 cm.
Do tego masz szerokie przejście przez środek ok. 80 cm i w miarę swobodny dostęp do roślin.
Krzaki prowadzisz na jeden pęd, ale i dwa przy w miarę 'szczupłych' odmianach spokojnie dadzą radę, tylko trzeba pilnować i usuwać 'wilki',
oraz usuwać zbędne liście, tak jak Beata wcześniej pisała.
Pozdrawiam
Jerry
Jerry
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
LP to Long Play? Jak moja LP zacznie grać to końca nie ma . 

Zanim napisałem próbowałem skorzystać z tej strony z linka, ale jakoś nic mi nie pasowało do objawów.darbo pisze:Asharak wygląda to na grzyba. Zacznij od tego http://ipopom.inhort.pl/index.php?d=klucz

Był granulat bydlęcy w podłożu. Dziwi mnie że tylko Corazony zostały zaatakowane a koktajlowe już nie. Papryczkom też nic nie dolega.whitedame pisze:Asharak, a mnie na bakteriozę, nie podlewałeś jakąś gnojówką?
Na razie są w kwarantannie. Jak pójdą do utylizacji to razem z doniczką. Czy resztę rozsady profilaktycznie czymś pryskać? Do tej pory nie robiłem im żadnych oprysków.

-
- 200p
- Od: 11 lip 2014, o 12:17
Zawsze co roku czekam, aż będą 2 razy większe zanim zacznę pikowac. Czy dobrze robię czy już niektóre przesadzać do większych? Załączam zdjęcia.

Mam tę moc - Sylwek
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Spokojnie możesz już te pierwsze,największe pikować.Ja bym pikowała,bo chyba by mnie skręcało
ale ja już tak mam...

Pozdrawiam Magda