Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Aniu ależ to już teraz ładne
http://s1278.photobucket.com/user/anecz ... b.jpg.html
Pewnie lada moment rozkwitnie a wtedy dopiero będzie cudny widok ;:167

Te łany liści tulipanów na rabatach to też zapowiedz tego co już niedługo będzie się u Ciebie działo ;:65
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit .Zachwycam się zdjęciami motylka i ilością śnieżnika u Ciebie ;:138 . Masz tyle tulipanowych listeczków, że jak to wszystko wystrzeli to znowu będzie widok :tan . Bardzo ciekawe rośliny wybrałaś do obsadzenia donic ;:333 . Z tym wiciokrzewem nigdy się nie spotkałam, będę podziwiała u Ciebie ;:108 . U mnie dzisiaj pogoda zepsuła się ale deszcz też jest potrzebny więc niech pada ;:333 . Pozdrawiam :wit .
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, miałam Ci przypomnieć o wysiewie cynii. Powoli się za to zabieraj, jeśli chcesz sadzić z rozsady. Jeśli chcesz siać bezpośrednio do gruntu, to początek maja będzie ok. Ja posiałam do donic i stoją w moim nowym inspekcie, ale jak nie miałam takiego ustrojstwa, to donice stały na zewnątrz, przykrywane agro na zimne noce. Wolę pikowanie, bo mam pod kontrolą. :wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Pepsi -Małgosiu jesteś nieoceniona! ;:196 Ja niestety po takim czasie już dawno bym zapomniała, że mam coś komuś przypomnieć. :oops: W weekend robię wysiewy, to i cynie pójdą do ziemi. Obrazek

Obrazek

Ewelinko żebyś wiedziała jak ja czekam na te tulipanki. Bardzo jestem ciekawa jak mi się spodoba na żywo, zaplanowana, posadzona jesienią i wizualizowana cały czas do tej pory nowa koncepcja kolorystyczna. Chyba mi się rozminą kolory kwitnieniem. Ech... a miało być tak cudnie.
I u mnie padało w nocy i teraz raz po raz popaduje. Cieszę się, bo deszcz rzeczywiście potrzebny. I nawóz mi rozpuści.

Obrazek

Wiolu piszę z telefonu i nie mogę otworzyć tego linka. Nie wiem więc, co tak Ci się spodobało ale cieszę się. ;:196

Obrazek

Iza wcale nie mam takiego porządku. Jeszcze trzeba popracować ale to już pierdoły do tego co było. Nic się nie martw, bo przecież dopiero zaczynasz działeczkową przygodę. Ani się obejrzysz a ze wszystkim się uporasz.

Obrazek

Małgosiu -clem u mnie nikt nie miał niestety starej maszyny. Trzeba więc było kombinować w szerszym otoczeniu.
Nie dziwię się, że zaraziłaś się śnieżnikami i puszkinią. One są śliczne!

Obrazek

Mati na szczęście brak miejsca skutecznie hamuje moje zapędy kupowania czegoś tylko dlatego, że mi się podoba.
Wrzośca nie mam i miejsca też nie mam.

Obrazek

Sylwia szkoda, że sąsiad był szybszy. Wielka szkoda. Może jeszcze trafi się okazja?
Oczywiście będę co jakiś czas meldować jak sprawuje się miniaturowy wiciokrzew.

Obrazek

Dominiko motylki są wyjątkowo szybkie ale tego udało mi się ustrzelić.
Powojniki rzeczywiście fajnie wyglądają ale te z grupy botanicznych. One już lada moment zaczną kwitnienie.

Obrazek

Kaszko w tym poście wszystkie pokazane powojniki, to tegoroczne zakupy. Specjalnie dla ciebie wygrzebałam fotkę z zeszłego roku. Niestety moja posuwająca się skleroza sprawiła, że tegoroczne nabytki zostały posadzone nim im grupowe zdjęcie zrobiłam.
Kaszko bardzo dziękuję za ciepłe słowa.
Mam kilkadziesiąt powojników i 95% z nich było kupionych w e-clem. To chyba wystarczająca rekomendacja? Jestem bardzo zadowolona z zakupów w tym sklepie.
Zdjęcia robię aparatem kopaktowym Sony RX 100 II. Jest bardzo fajny ale ja już mam zakusy na coś jeszcze lepszego.
Trzmiela i mnie żal bardzo. Mam nadzieję, że nie stało mu się nic strasznego.
Tak, to ten dzwonek! Jest bandytą strasznym.

Obrazek

Kleo przepraszam, że napisałam, że to Twój podarek ten bandycki dzwonek. Pomyliłam się. Twój mam już podzielony w dwóch innych miejscach. Rzeczywiście bardzo chętnie się sieje ale na szczęście dzieje się to ściśle w obrębie rośliny. Jeszcze raz przepraszam za tę niefortunną pomyłkę.
To jest Twój dzwonek, prawda?
Obrazek

A to ten zbój rozlazły:
Obrazek

Mariuszu dziękuję za miłe słowa.
Rzeczywiście Tobie wizja z rybami bardziej odpowiada. Ja też lubię rybki ale jak już są upieczone.

Obrazek

Anido tak właśnie myślałam. Pąki tego powojnika rzeczywiście wyglądają jak lampki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale tłuściutkie hiacynty ;:oj moje robią chyba za wieszaki :;230
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu kępy tulipanów robią wrażenie.
Ścieżka boska ;:167
Magnolia mi padła, może kiedyś spróbuje jeszcze raz, bo warto.
Chyba też mam tego dzwonka bandyte, z tym że on jest śliczny (jasny fiolet?)
U mnie w tym roku wybiły 3 szt, w zeszłym roku sadzona jedna sztuka.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu jak cudownie się prezentuje Twoja działka! ;:167 ;:167 ;:167
Wiesz co pomyślałam? Ty powinnaś mieć ogród min. 20-30 arów!
Widzę Cię w uroczym domku, a wokół piękny ogród, lasy i pola... ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu.....tak mała różnica w odległości nas dzieli a jaka duża w kwitnieniu. ;:oj Masz się czym pochwalić ;:180 Z miejscem na kwiatki..chyba kiedyś wpadnę na naukę do ciebie jak to robić. ;:173 . Aby posadzić drugiego powojnika latałam po działce godzinę, w końcu miejsce znalazłam ..aby tylko wsadzić. ;:306 . Dobrze że w nocy popadało bo w dzień jak ksiądz kropidłem. :;230
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Też jestem zadowolona z clematisowych (i nie tylko, bo kupowałam tam już i krzewy, i trawy, i byliny) zakupów w sklepie, w którym i Ty Aniu kupujesz. Tam miałam na oku ten miniaturowy wiciokrzew, który kupiłaś, a ja się nie zdecydowałam. Ale za to kupiłam kompaktowy jaśmin.

Twoje hiacynty to niezłe spaślaki, ja sobie odpuściłam, bo u mnie wychodziły jakieś inwalidki wyskubane, bida z nędzą. Podpierasz je potem drucikami albo patyczkami? Bo takie balerony same się chyba nie utrzymają w pionie?
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p
Od: 14 kwie 2015, o 15:18

Post »

Aniu zdjęcia przepiękne - jak czytam wpisy i fotki które wstawiasz to szczęka opada, coś wspaniałego - potwierdzam fakt że jesteś mistrzynią w tym temacie ;:303 ;:303 ;:303 ;:303 a ogród jak marzenie ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu Puszkinia i motylki, co za widok. ;:oj Hiacynty zawsze masz wyjątkowo dorodne,Obrazek czym je oprócz obornika podkarmiasz.
Awatar użytkownika
Kaszka
100p
100p
Od: 10 paź 2014, o 16:57

Post »

Aneczko dzwonek od Kleo nazywa się dzwonkiem skupionym a ten bandycki (fajnie go nazwałaś) to tak jak pisałam kropkowany.
Skupiony bardzo fajnie tworzy kępy,ma małe odrościki ale one bardzo cieszą,jest uporządkowany bo kropkowany to zbój dający niezłe rozłogi het daleko.

Miłego dnia Aneczko i dziękuję za odpis w sprawie klemtisów z e-clematis,zdjęcia mówią wszystko,warte zamówienia :wit
Utwierdziłaś mnie w tym :heja
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, ale przyjemnie przy twojej ścieżce. Musi być niezwykle sensorycznie - widok rozkwitających kwiatów plus zapach hiacyntów ;:167
Podziwiałam pączki na powojnikach u ciebie i u Stasi naszej powojnikowej i aż mnie zdziwiło, że tak szybko.. Wczoraj wypatrzyłam na swoich Purple Dream i Guernsey Cream :shock: Teraz trzęsę gaćkami przed przymrozkiem :;230
Awatar użytkownika
anezob69
200p
200p
Od: 8 maja 2014, o 12:07

Post »

Witaj Aniu ;:138
Dawno nie zaglądałam na forum, tyle zmian wszędzie. Twoja działeczka rozkwita. Pięknie ją urządziłaś i nabrała już swoistego charakteru. U mnie niewiele jeszcze się dzieje, pogoda nie sprzyja.
pozdrawiam serdecznie, Bożena

Ogród szczęściem pachnący
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. Wczoraj, nie powiem, cieszyłam się z deszczu, bo jakiś czas już nie padało. Co prawda cały dzień raptem przepadywało ale to już zawsze coś. Rano po obudzeniu stwierdziłam, że i w nocy popadało. Byłam zadowolona. Niestety dziś też stale pada z większym lub mniejszym natężeniem. Ech... mogłoby już przestać... He he he i "dogodź tu babie" Na szczęście prognozy pogody pokazują, że weekend ma być pochmurny ale bezdeszczowy. Oby. Marzy mi się posiedzieĆ jutro na działeczce. ;:215

Bożenko witaj. I u mnie pogoda się skiełbasiła. No niestety jakby nie patrzeć to dopiero początek kwietnia. Ma prawo. :roll: Kwiatuchy dalej rosną. Chyba deszcz je motywuje, bo raczej nie brak słońca. :wink:

Obrazek

Sabinko u mnie pąki są tylko na powojniku botanicznym ale to przeciez nic nadzwyczajnego u niego w kwietniu.
Nie trzęś gaćkami, bo ktoś może patrzeć jak spadną. :lol: A tak na poważnie, to nie ma co martwić się na zapas. Szkoda życia. ;:168

Obrazek

Kaszko te rozłogi het daleko dają mi się bezlitośnie we znaki. ;:222 Nie popuszczę mu. Pozbędę się go choćby to miało trwać z kilka sezonów. :evil:
Przepraszam, bo w tym powyższym moim poście wcale nie było pokazanych tych powojników, bo niestety hosting mi szwankował i nie chciał wgrać więcej zdjęć. Dziś to nadrobię.
A tu masz powojniki z wiosny zeszłego roku:

Może nie widać tu masy zielonego, bo to jednak wczesna wegetacja ale naprawdę sadzonki zawsze są bardzo ładne:
Obrazek

Obrazek

Soniu tylko te hiacynty które rosną blisko róż wyglądają porządnie. Ba! Nawet lepiej niż niektóre świeżaki z ostatniego, jesiennego sadzenia. To tylko i wyłącznie sprawka podkradania różom obornika. No chyba, że tak na nie też działa, raz do roku podany specjalny nawóz do róż. ;:224 Te które koło róż nie rosną nie są szczęśliwe. Wyglądają jak "bida z nyndzą".

Obrazek

Elu -elusia723 przestań, bo się rumienię. Dzięuję, choć nadal się uczę i robienia fotek i planowania ogrodowej przestrzeni. ;:168

Obrazek

Sylwiu mam jeden jaśmin. Musiałam mieć ten krzew u siebie. Teraz zaczyna czwarty sezon i więcej mnie wnerwa niż cieszy. Mszyca go wprost uwielbia, kwitł dość skąpo, mimo właściwego przycinania zaraz po kwitnieniu. Może w tym roku się poprawi? Jak nie to go wymienię na inny model. Jak teraz postraszyłam to może zacznie się starać...? Na bergenie podziałało. Trzy sezony mendy nie kwitły. Teraz w lutym im powiedziałam albo kwiaty albo wyjazd z działki. Hah! Wszystkie cztery sztuki mają pęd kwiatowy. ;:131
Moje hiacynty to niezłe spaślaki, bo podkradają różom obornik albo są po prostu świeżo sadzone, z jesieni. Inne które nie mają szczęścia rosnąć w pobliżu róż, to tak samo jak u ciebie wyskubane inwalidki, a raczej oskubane papugi. :twisted:
Grubaski będą musiały radzić sobie same. Mogą się pokładać na kamieniach na obrzeżach. ;:333

Sylwia to jest ten miniaturowy wiciokrzew. Bardzo ładna sadzonka:
Obrazek

Zuzia111 zdążyłam zauważyć, że u mnie panuje swoisty mikroklimat. Bardzo mnie to cieszy.
Naukę na upychanie mogę dać Ci wyśmienitą. Jestem mistrzynią. Kiedyś się to pewnie na mnie zemści, gdy wszystko się rozrośnie. Może jednak do tego czasu dam radę zmienić ogródek..? ;:224
Dziś "ksiądz się bardziej do tego święcenia" przyłożył prawda? :wink:

Obrazek

Basiu ach Basiu... ;:167 Oby Twoje słowa się spełniły... ;:168

Obrazek

Kasiu -kasia100780 kamień na ścieżkę rzeczywiście jest boski ale sama ścieżka mnie wnerwia. Jest prosta jak struna. Niestety Em nie chciał się podjąć wykopywania wielkich i na 30cm głębokich płyt betonowych, które tu były wcześniej. Do dziś żałuję, że mu nie wierciłam dziury w brzuchu.
Powiem Ci szczerze, że nie pamiętam jak kwitnie bandycki dzwonek. ;:173

Obrazek

Anido i ja mam pełno takich "wieszaków". Aż żal na nie patrzeć. W tym roku potraktuję je po królewsku, tak jak róże. Zobaczymy co pokażą za rok. ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I niedawno sadzone clematisy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”