Florianie - Florian Silesia kilka najstarszych odmian irysów żyłkowanych rośnie na działce już od około 20 lat. Rozrastają się w spore kępy, nawet same się wysiewają i wcale nie kwitną tak krótko.
Oj, szkoda piwonii delikatnej. Moja pędzi w górę, od wczoraj urosła o jakieś 10 cm.
Marysiu - delosperma słońce przygrzało, gleba posiada zasób wilgoci, a więc rośliny wystrzeliły w górę.
Mam piwonię delikatną o kwiatach pojedynczych.
Jurku - Locutus pogoda dopisuje i prawie wszystkie sasanki mają już otwarte kwiaty. Przypuszczam, że u Ciebie też jest podobnie.
Małgosiu - clem3 krokus 'Orange Monarch' ma mocno błyszczące kwiaty w kolorze mocno zbliżonym do pomarańczowego.
Mam nadzieję, że w weekend też miałaś wspaniałą pogodę i rośliny otworzyły pąki.
Marzenko - Marzena77 pełnego miłka amurskiego mam pierwszy sezon i nie spodziewałam się, że zakwitnie, a tu taka niespodzianka. Ja też przymierzam się do zakupu kilku odmian irysów histrioides i żyłkowanych.
Lucynko - płocczanka dziękuję. Wiosenne kwiaty mają teraz swoje 5 minut. A ponieważ bardzo lubię tą porę roku, to mam sporo wiosennych, szczególnie cebulowych, kwiatów.
Tereniu - TerDob dziękuję. Rzeczywiście, na działce jest teraz cudownie i kolorowo. Wiosna jest przepiękną porą roku. Cieszy każdy, nawet najmniejszy kwiatuszek
Tulipan Kaufmanna 'Stresa'
tulipan dostojny 'Unicum'
tulipan turkiestański
ciemiernik wschodni (siewka Danusi)
hiacynt wschodni 'Woodstok'
narcyz cyklamenowy "Jet Fire'
narcyz wielkoprzykoronkowy 'Ice Folies'
narcyz 'Rip van Winkle'
sasanka zwyczajna
sasanka zwyczajna 'Papageno'