Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Aneczko - u mnie te dzwonki wcale się tak bardzo nie rozsiewają, ot raptem kilka siewek co sezon. Nie mam pojęcia dlaczego u Ciebie tak szaleje. Gdybym wiedziała że taką zakałę Ci wysłałam to dwa razy bym się zastanowiła. Ewentualnie podrzuciłabym jakiemuś nielubianemu sąsiadowi. :lol:
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śnieżnik lśniący nabyć muszę.Obornik Aniu rozsypujesz jak byś żyto na polu siała czy pod roślinki ?
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu cudowne te niebieskości pokazujesz ;:167 Jak ja lubię ten kolor :D
Śnieżniki są rewelacyjne. U mnie przynajmniej nie gina jak narcyzy, czy tulipany a rozrastają się w ładne kępki.
A powiedz jak jest z tymi iryskami? Rozrastają się z roku na rok, czy ich ubywa ?
Nigdy ich nie miałam, ale tak nimi kusisz że może jesienią zapoluję na nie.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu :wit
Podziwiam twoją piękna ;kolorową wiosnę. I baziule pięknie ujęte.
I mnie slonka nie ma. Pogoda się popsula.Ale na weejend6 ma Być ładnie. I tego chcę. Bo dużo zaległości ogrodowych prac mam.pozdrowki zostawiam :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, u mnie pierwszy raz wyszły sadzone jesienią niebieskie śnieżniki. Zawsze jakoś padały.. a teraz :heja Twoich uzbierała się już spora polanka ;:167
Czy tą hostę w gliniaku to wnosiłaś do pomieszczenia czy ona tak sobie ładnie przezimowała bez zabezpieczenia? Mam chcicę na hostę, której kwiaty podobno pachną i tak kombinuję czy nie wsadzić do jakiejś donicy.. jak wiesz u mnie z cieniem ciężko, ale tak postawić donicę w zaciszu już łatwiej ;:224
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

W IV części znalazłam takie zdanie:

I na zakończenie moja powojnikowa ściana: ;:215 ;:215 ;:215
Są tam: Monte Cassino, Solina, Etoile Violette, Błękitny Anioł i mało widoczna Comte de Bouchaud:
Jakiej wielkości masz pergolę dla tylu powojników? Szukam miejsca.... ;:223 Nie chcę mieć wszystkich w jednym miejscu, ale jestem ciekawa ile przeznaczyłaś na pięć sztuk?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu kolorowo od krokusów i innych cebulowych, ale na twoje tulipany już sobie ostrzę apetyt. ;:65 Męczyłaś się z hostą w naczyniu, a ja dzieliłam i przesadzałam pięcioletnią. Obrazek Odgapiłam i bratki miniaturowe kupiłam, różowe. ;:306 Miłej pracy na działce. ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . Masz rację z tą pogodą, była rewelacyjna ;:138 . Zdjęcia jak zwykle śliczne a śnieżniki potrafisz pięknie pokazać. Mój aparat nie łapie ich koloru tak jak powinien ;:145 . Zapowiedz kwitnących tulipanów obiecująca ;:138 . Oby więcej takich słonecznych dni to wszystko pięknie nam zakwitnie. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Aniu byłaś na działeczce? Czekamy na nowe, piękne fotki ;:65
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit
Ostatnio pogoda jest dla nas łaskawa. Obrazek Bardzo ale to bardzo mnie to cieszy. Wszystko rośnie dosłownie w oczach. Nawet chwasty. Obrazek
Latam po tej swojej działeczce jak głupia. Przesadzam, ciągle przesadzam. Na szczęście tylko byliny co moją być wypełniaczami między różami. A wczoraj to nawet książkę miałam czas poczytać. Choć nie powiem, jeszcze niejedno jest do zrobienia. No ale słonko tak cudnie świeciło, że żal było nie posiedzieć na huśtawce z lekturą w jednej a kawą w drugiej ręce. :wink:
No i jakiś czort mnie wciąż i wciąż kusi na nowe bratki. Wczoraj przytachałam kolejne 20 sztuk. Obrazek
I co najważniejsze, to wczoraj puścili wodę na działkach! Hah! Zdążyłam napełnić pięć baniaków i klops. Wodę zakręcili, bo gdzieś, u kogoś była awaria.

Seba gary pokarzę jak tylko hosty się z nich wygramolą. Jeszcze troszkę.
Żal, że nie masz takowej giełdy koło siebie. Czasem naprawdę można znaleźć coś fajnego.

Obrazek

Małgosiu -clem nie wiem jak długo żyją u mnie śnieżniki, bo dopiero zaczęły drugi sezon. Jestem nimi tak zauroczona, że nawet co sezon będę sadzić, choćby paczuszkę, bo są prześliczne. Obrazek
Co do dzwonka to nie znam jego nazwy. Strasznie rozłazi się rozłogami. W jeden sezon potrafi mi zaatakować całą rabatkę. Obrazek

Obrazek

Dorotko krótsze pędy Crocus przycięłam a te dwa dłuższe zostawiłam do kulkowania. Zobaczymy co to z tego wyjdzie. Najwyżej będę korygowała po pierwszym cięciu.

Obrazek

Iza jak Ci cebulowe przekwitną to znajdziesz je po liściach. Jak zobaczysz pierwsze objawy ich zasychania, to wtedy śmiało przesadzaj. Obrazek
I ja rozsypałam obornik po wierzchu. Deszczyk później ciut rozpuścił ale nie wszystko, bo nie padał zbyt obficie.

Obrazek

Sylwia czaiłam się jesienią na białego śnieżnika ale odpuściłam, bo stwierdziłam, że on mi się tak szalenie podoba ze względu na ten piękny niebieski kolor. :wink:
Jak Twój zginął pod zębami koparki, to koniecznie napraw to jesienią. Obrazek

Obrazek

Basiu i ja mam nadzieję, że nasze rośliny docenią troskę z jaką się nimi zajmujemy. I w sezonie odwdzięczą się pięknym kwieciem. Obrazek
U mnie coraz więcej tulipanów w pąkach, póki co mocno ściśniętych, ale to już tylko kwestia czasu... Obrazek niedługiego czasu! Obrazek

Obrazek

Olu każda świeżo sadzona róża zawsze dostaje kopczyk. Będę je niedługo rozgarniać. Ten kopczyk ma za zadanie utrzymać pędy róży w odpowiedniej wilgotności.

Obrazek

Dominiko co prawda to prawda. Rośliny najlepiej wyglądają w grupach. Na moim areale w grupach mogą być tylko drobnice. Niestety róże w dwóch czy trzech sztukach tej samej to już tylko moje naj naj perełki. Obrazek
Udało się Wam pogrillować w tak piękną pogodę jak wczoraj?

Obrazek

Kleo nie martw się... Obrazek Tak sobie teraz myślę, czy od Ciebie nie był czasem ten dzwonek ok 20cm wysokości i fioletowych kwiatkach?
Przepraszam ale to chyba nie od Ciebie dostałam tego bandytę co to mi całe towarzystwo na rabacie terroryzuje. On jest inny. Muszę poszperać w necie i odnaleźć zdjęcie i nazwę winowajcy.

Obrazek

Mariuszu -gloff obornik sypię jakbym żyto na polu siała. ;:108 A co cenniejszym to jeszcze wiórów w dołek obok korzeni daję.
Widziałam u Ciebie, że zajęty byłeś szklarenką, to pewnie nie było czasu na bratki zapolować?

Obrazek

Wiolu te małe iryski bardzo ładnie u mnie przyrastają. Szczerze Ci je polecam. Jesienne polowanko na nie konieczne.

Obrazek

Aniu -anabuko1 witaj. ;:168 Kopę lat! Gdzieś żeśmy się zagubiły.
Myślę, że weekend spełnia Twoje oczekiwania, bo pogoda rzeczywiście majowa.
Obrazek I na pewno udało Ci się popchnąć prace w ogrodzie. Obrazek

Obrazek

Sabinko donicy a raczej glinianego gara z hostą nie chowałam do wnętrza. Wniosłam jedynie pod letnią altanę, pod osłoniętą jej ścianę, by miała ciut zaciszniej. A zimą śnieg ze dwa razy jej położyłam, by miała wilgotno. Zawsze tak robię. I póki co jest ok. Spróbuj. Warto mieć hostę o pachnących kwiatach. Obrazek

Obrazek

Iwonko na te pięć sztuk powojników przeznaczyłam 4 metry.

Obrazek

Soniu to nieźle musiałaś się umęczyć z taką hostą. ;:224 Prawie jak z przesadzaniem hortensji. :wink:
Pochwal się bratkami. Uwielbiam je oglądać!

Obrazek

Ewelinko na szczęście mój aparat daje radę z kolorem śnieżników. I całe szczęście, bo one mają naprawdę wyjątkowy ten kolor.
Chyba w całej Polsce piękne były ostatnie dwa dni. I dzisiejszy się cudnie zapowiada. Podziałałaś u siebie? Roślinki podrosły?

Obrazek

kasia100780 - Kasiu byłam a jakże! Zdjęć mam. Jak zwykle dużo. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu roślinki piękne , a jakże... ;:108 Owadzia sesja na całego.
Ale ten zachód ;:3 przecudny. Jakby nad morzem robiony.
Dziś znów pięknie na dworze. Aż chce się żyć! :tan
Miłego ogrodowa nią ci życzę, bo na pewno pojedziesz na dzialeczkę.
Ja to mam jeszcze stół i krzesełka pochowane. Dziś chcę to zmienić... :wit
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Aniu, piękna wiosna u Ciebie. Już nie pierwsze oznaki tylko najprawdziwsza wiosna ;:oj Świetne zdjęcia pszczoły ;:63

Aniu, dzięki za info o cebulowych ;:196 Aniu, a czy kratka, którą masz przy płocie jest zamontowana na metalowych kotwach? I czy bezpośrednio w ziemi czy zabetonowane?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza kratka jest na metalowych kotwach, które ja nazywam szpilkami. Bez betonowania, bezpośrednio w ziemi.

Olu i Tobie samych radości w ten dzisiejszy, słoneczny dzionek. :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O matulu!!! Właśnie staliśmy sobie w korku na giełdę z rupciami gdy mój Em pokazał mi w telefonie ogłoszenie o maszynie Singera. Zadzwoniłam, dogadałam cenę i JEDZIEMY! Za 120 km będę mieć maszynę pod swój wymarzony stoliczek do kącika z ławeczką! Ależ jestem podekscytowana!
I po co ten mój Małż tyle miesięcy marudził mi "po co Ci to?" Skoro teraz sam podsunął pod nos i jedzie..? Ach te chłopaki... ;:167
Trzymajcie kciuki.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

To jestem ciekaw, ile ogrodniczych będziecie mijali po drodze i kiedy wrócicie ;:306
Czekam na powrót z uśmiechem na Twojej twarzy :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”