Tymczasowy ogród Margo_margo cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo cz. V

Post »

:wit
Nie tylko miał być ładny,ciepły i ;:3 dzień,ale takim w rzeczywistości był Beatko. ;:108 I jutro ma być podobnie.Teraz potrzeba jak najwięcej takich dni. ;:333 W ostatnich dwóch tygodniach sporo czasu i sił zostawiam w lesie przy robieniu drzewa opalowego na kolejną zimę,więc i poobserwować budzącą się przyrodę mam możliwość.Takie kobierce kwitnących przylaszczek są i u mnie że nie ma gdzie czasami gdzie nogi postawić żeby nie podeptać. ;:173
We mnie Marysiu panika jak patrzę na swoje nie ogarnia,nie obawiam się punktowego siania,pikowania takiej ilości a lęk i obawa dopiero przyjdzie po wysadzeniu żeby tak to wszystko pielęgnować i dopilnować żeby dorodne plony wydały. ;:108 Musisz napisać obszerny konspekt co i jak na czas twojej nieobecności i wszystko będzie dobrze. ;:333
Małgosiu zatrwian tak ma na początku,ociąga się,ale jak już ruszy to żadnych problemów nie będziesz miała.Zatrwian wymaga pikowania dwukrotnego,ale ja z braku czasu pikuję go tylko raz i tak nie narzeka i kwitnie później okazale. Plany miałaś mówisz mało ambitne,ale przy takiej pogodzie myślę że nie zgrzeszyłaś błogim lenistwem i członki od pracy lekko Ci zwiędły po powrocie. ;:306 Sad zapowiada u mnie urodzaj,tylko wiesz o co mogę się martwić na zapas-o przymrozki i chłodne deszczowe dni na kwitnięciu. ;:173 Wywołałaś mnie do tablicy z pikowaniem papryk.Dziś zacząłem. ;:108
Dwie odmiany od Marka pomidorową czerwoną własną i pomarańczową(b.długie owoce) przepikowałem.W sumie 180 roślin.

Obrazek
Jak to Małgosiu Cię dwie odmiany nie lubią? ;:oj Zastosuj to... ;:163 :;230 i po problemie. ;:108
Pierwsze jakie pikowałem pomidory 18 marca dostały dzięki ;:3 takiego kopa ;:202 ;:202 ;:202 że dziś wyglądają tak...

Obrazek
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Witek, no prawie się nabrałam, ;:oj ;:306

Beatko to Ty nie musisz za bardzo się martwić o kwiaty w swoim ogrodzie, bo masz je za płotem. ;:215 I to bez roboty. :;230
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A Świstak mówi - niemożliwe? ;:306 A to dlaczego? ;:oj
Przecież pomidorom też mogą buzować hormony wzrostu. :;230
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Witku, ja też nie dowierzałam, tym bardziej, że Kasia uraczyła mnie na działce fest żarcikiem, ale pomyślałam sobie, że to może jakiś... amerykanckie te pomidory ;:306
Ilość rozsad imponująca, często się zastanawiam, jak Ty dajesz z tym wszystkim radę, chyba u Ciebie doba jest dłuższa, na pewno pomoc Mżonki nieoceniona. ;:333

Maryś, to sadzoneczka wawrzyna szlachetnego, kilka razy mi przemarzał, teraz posadzę w donicy, będę miała liście bobkowe pod ręką.
Beatko, ;:167 faktycznie, ogród masz za płotem, to po co Ci kwiatki?? :;230
A grzybka jakiegoś nie spotkałaś???

Małgoś, nie ma sprawy, patyczki powsadzam, sądzę, że na pewno się spotkamy i to nie jeden raz, ciepło i zielono się robi, to dla nas wszystkich hasło do odwiedzin, chociaż i w zimie fajnie było się spotkać.
Czekamy na relacje z Tymczasowego. ;:65

Czy spotkałyście się z liściami ziemniaczanymi u Malinowego Serca Rumianki???
Pikowałam tą odmianę, to nie są moje nasiona, wszystkie pięć sadzonek ma takie liście.

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko wiec tak-pomoc żonki jest nieoceniona ;:333 ;:180 a druga sprawa to nie doba jest u mnie dłuższa,tylko taki myk oszukańczy stosuję wobec kręgosłupa.Jak nie boli to roboty wykonuję za trzy dni a jak się odzywa i mruczy złowrogo to leżę plackiem i ;:224 ;:306
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Faworyt pisze:A Świstak mówi - niemożliwe? ;:306 A to dlaczego? ;:oj
Przecież pomidorom też mogą buzować hormony wzrostu. :;230
Buzować mogą ;:108 Po chwastach poznałam, że to musi być zdjęcie z zeszłego roku. U mnie takiej trawy jeszcze nie ma. ;:306 :;230

Irenko aż tak bardzo to się nie wkręciłaś. Twój Mżonek uratował Cię dosyć szybko. :;230 Powinnaś mu za to jakiś bonusik przygotować. ;:108
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na kurzęcim to i chwastom buzuje. :D A co one gorsze od pomidorów? :;230
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Witajcie :wit

Pogoda rzeczywiście dopisała ;:3
Oby takich dni byP łteraz coraz więcej :D

Irenko, pewnie nie o takie grzyby Ci chodziło, ale proszę bardzo grzyby też można znaleść o tej porze roku.

Obrazek

Obrazek

U mnie na dzisiaj przewidziane prace w ogrodzie, co z tego wyjdzie zobaczymy. :D :D

Miłej niedzieli Wszystkim życzę. :heja
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
bastis
200p
200p
Od: 19 paź 2015, o 13:20

Post »

O rany, ale się tu zadziało. Do Irenki same sadzonki przychodzą, Beatka na grzybobraniu, Witek cały w pąkach i pewnie niedługo zakwitnie jak nie utonie w powodzi siewek ;:306 ;:306
Beatko te grzyby z pierwszego zdjęcia to uszak bzowy ( jeśli mnie oczęta nie mylą Obrazek) sprzedawany jako grzyby mun.
Pozdrawiam
Ula
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wituś Ty figlarzu ;:168 Przez chwilę zastanawiałam się, co jest na zdjęciu, potem krzyknęłam "whot"? a potem rozbolał mnie brzuch ze śmiechu. Gdyby nie to, że mój tato co roku płata nam figle 1 kwietnia, nabrałabym się :wink:
Dobrze, że napisałeś o pikowaniu Zatrwianu. Właśnie zmieniłam im lokum i jutro wywędrują na balkon.
Cebula już siedzi na balkonie kilka dni i przestała się płożyć ;:215
Dwie odmiany pomidorów mnie nie lubią i tyle. Ani prośbą, ani groźbą, ani wodą utlenioną. Drugi raz wyłożyłam nasiona i dalej nic. No trudno, będzie o dwa mniej.
Plany były mało ambitne ale zrobiłam bardzo dużo.
U mnie pąki pękają więc kwitnienie lada moment. Akurat się ochłodzi i ma padać ;:223
W Krakowie drzewa owocowe w pełni kwitnienia.
Papryki pięknie się prezentują- popikowane i ustawione równiutko. Jesteś bardzo solidna firma ;:215

Beatko Dobrze, że miałaś lenia bo inaczej nie spotkałabyś przylaszczek. Piękne są! Ja bym pewnie zaraz na grandę poszła, bo takich piękności u mnie nie ma. Te jasno- liliowe są obłędne ;:173
Grzyby? Czy Ciebie też trzymają się żarciki?

Irenko ND nie kopałam jeszcze ale w sobotę w pierwszej kolejności udaję się w jej kierunku. Berbeć bardzo zainteresował się siekierką więc szybko musiałam ją ukryć ;:131
U mnie Malinowe Serce Rumianki miało liść regularny, typowy.

Kasia Pochwal się, co wywinęłaś Irence? ;:180

Ula Zrobiła tyko przeciąg ;:306 Skąd ja to znam :wink:

A teraz kilka migawek z wiosennego Tymczasowego

Sasanki- póki co, nornica ich nie zwietrzyła ale nie chcę zapeszać. W zeszłym roku na tym etapie zostały pochłonięte ;:223

Obrazek

Moje tulipany pozazdrościły Kasinym i też się pokazały ;:138

Obrazek

Jedne krokusy już zniknęły, inne przekwitają a jeszcze inne otworzyły swoje kielichy

Obrazek

Te, były miniaturowe ale nie przetrwały dziecięcego tupotu :cry:

Obrazek

Miodunka jeszcze w zeszłym tygodniu wyglądała, jakby miał już wypaść z rabaty a tu taka niespodzianka

Obrazek

Marysiu Czy te listki bardziej po prawej, to ciemiernik? Nie wiem co wyplewić ;:131

Obrazek

Ułudka

Obrazek

Śnieżniki

Obrazek

Słońce grzało, ptaki śpiewały, dziecię wzywało co chwilę ale i tak sobota była fantastyczna.
Róża posadzona, przycięte wrzosy, i inne drobne krzewy, róża Klasztorna dostała rusztowanie, przyczepa posprzątana po zimie, dalie posadzone, borówki nawiezione, nowe nasadzenia podlane.
Ech.... żeby tak jeszcze ze dwa dni wolnego było, to ogarnęłabym z grubsza cały ogród.
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
bastis
200p
200p

Post »

Małgosiu sorki za przeciąg, ale tak jakoś wyszło :D mam nadzieję że szyb nie powybijało :wink:
Mnie też nie lubi jeden pomidor :cry: , dam mu jeszcze jedną szanse a jak nie będzie chciał kiełkować to niech się wypcha. Moje krokusy już przekwitły, pokazał się za to zawilec gajowy i ziarnopłon wiosenny i zrobiło się biało-żółto.
Irenko nasionka od Ciebie wykiełkowały i maja się dobrze, dziękuję :D
Pozdrawiam
Ula
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

:wit :wit
Małgosiu :D

Śliczne zdjęcia, widać dobrze na nich wiosnę. ;:215

Wczoraj odkryłam, że nie przezimowała sasanka. Trochę szkoda, ale widać nie nadaje się by rosnąć u mnie. Dosadzać już nie będę, bo kilka wypadło wcześniej, ta była ostatnia. Chyba leśne kwiatki odpowiadają mi najlepiej. I oczywiście takie co się same sieją.

Pogoda u mnie dzisiaj piękna, słonko świeci, a ja w pracy. :D
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nikt nie dał się nabrać na prima aprilis ;:306 i nikt widzę nie wierzy w zdolności moich pomidorów. :;230
Tak jak sądziłem Małgoś takiego dnia jak sobota nie mogłaś zmarnować i wykorzystałaś go bardzo dobrze. ;:333 Zdjęcie przepikowanym paprykom robiłem z daleka bo było tak ciepło w szklarni że trochę klapnęła i wstyd taką pokazywać, ;:306 ale już następnego dnia doszła do siebie i stoi jak drut. ;:108
Dziś do południa wprawdzie zimno jeszcze nie było,ale ;:3 zero.Dopiero teraz wyszło i słupek rtęci powędrował na 19 stopni.
Wprawdzie mało było pszczółek,ale są i działają w temacie a teraz jak zrobiło się cieplej powinno ich być więcej na moich brzoskwiniach.W czwartek ma się znacznie u mnie ochłodzić,oby tylko przymrozków nie było dopóki drzewa nie okwitną. ;:108
Takie widoki są dla mnie bezcenne. :D ;:215

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A mirabelki będą kwitły lada moment. ;:108

Obrazek
A zapomniałbym o Malinowym sercu Rumianki.Tak ma liście normalne RL nie ziemniaczane.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
bastis
200p
200p

Post »

O kurcze, Witek zakwitł ;:oj :;230 ale widoki ;:333
Pozdrawiam
Ula
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu mnie to wygląda nie lubczyk :;230 ale może jakaś odmiana ciemiernika ...zostaw poczekaj!
W niedzielę jechaliśmy AK i widziałam cyklistę na patyku z ładną dziewczyną uczepiona patyka ;:196
Znowu masz cieplej w ogródku!

Irenko nigdy liści nie trzymałam na zewnątrz, raz widziałam szczepione na patyku w Kołobrzegu, ale po latach już ich nie było czy li też zmarzły :;230 Od tygodnia mój stoi na tarasie!

Witku u mnie dopiero dereń i forsycja pierwszymi kwiatkami kwitnie ;:oj A parę lat temu brzoskwinia 1.04 obsypana była kwiatkami!

Beatko dzisiaj znalazłam pomarańczowe grzybki podobne do Twoich ale bardziej płaskie ;:oj

Pozdrawiam i dobrej nocy życzę!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”