Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

Lucynko pracowity dzień miałaś! Chyba teraz to każdy ma fazę na grabienie, sianie, sprzątanie, wycinanie... ;:333
Takie nasz ogródkowy fitness ;:306
Sporo kolorów już na Twojej działce :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pierwiosnki śliczne, szczególnie ten pierwszy z pierwszych.Kotek widzę uwielbia gimnastykę akrobatyczną.
Byłam dziś na działce,zmarzłam, zmokłam,ale też sporo zrobiłam. Między innymi posadziłam różę i hortensję,oraz trochę cebuli. :heja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Lucynko :wit :wit I znowu nie dostawałam powiadomień od Ciebie ale już jestem zaległości narobiłam :D
Pięknie kwitną Ci pierwiosnki i krokusy ;:63 ;:63
Kochana powiedz co siałaś w zimnym inspekcie ?? bo moje nasionka też padają , chyba ziemiórki się do nic dobrały , może tez bym wysiała co nieco ?? czy już wszystko można wysiać ??
Piękne zdjęcie koty na drzewie ;:333
ja też dzisiaj trochę popracowała na działeczce - a kiedy będzie koniec ?? chyba jesienią i to późną ;:306
Pozdrawiam serdecznie ;:196
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie dzisiaj cały dzień pada ,ale w sumie to dobrze ,bo miałam inne ważne sprawy i nie szkoda mi ,że nie będę na działce .Wczoraj trochę popracowałam ,wykopalam czosnki które zapomniała latem ,podzieliłam i wsadziłam od nowa ,może coś z nich będzie.Twoja działeczka coraz bardziej kolorowa a to dopiero początek ;:215 .Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo ;:3 i zdrówka dla Ciebie i męża. :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witajcie! :wit
Dzień spędzony w domowych pieleszach też może przynieść multum wrażeń. Może niekoniecznie miłych, ale nudy nie było.
Od południa pada deszcz i wieje wiatr, jednak jest przy tym dość ciepło. Tak prawdziwie wiosennie.

Marysiu [Maska] - to ciemierniki muszą mieć jakieś żyłki? Nawet nie wiedziałam. ;:219
Miśka uwolniona z czterech ścian używała wolności. :tan Niech korzysta, bo nie wiem, jak długo taką swobodę będzie miała zapewnioną....

Zuziu111 - mam i takie pierwiosnki, które jeszcze się nie wygramoliły. ;:224 Widzę, że się starają, ale cuś niemrawo im to idzie. Zresztą one każdej wiosny są opóźnione w rozwoju. ;:7
A gruziński zwykle kwitł mi jako pierwszy, w tym roku jeszcze w fazie pąków. ;:108

Basiu [apus] - Świetnie to określiłaś:
apus pisze:
Taki nasz ogródkowy fitness ;:306
Tyle że po tym fitnessie takiej starszawej pani jak ja trudno zgadnąć, co bardziej dokucza: mięśnie czy kości. ;:306

Danusiu [danuta z] - rzeczywiście ładny jest ten pierwiosnek, tylko jego kwiatki są maleńkie.
Kotę raczej ptaszki interesowały. :lol: Najpierw pogoniła z działki wszystkie motylki, potem chciała się dobrać do rudzików. ;:134
Jeśli wykona się zaplanowaną pracę, to ani deszcz, ani zimno nam niestraszne. ;:303

Tereniu [TerDob] - witaj. Nic to, ważne, że pamiętasz. ;:167
Kochana, w zimnym inspekcie wysiałam astry wysokie i karłowe, ketmie syryjskie, bielunia białego, nachyłka barwierskiego, krokosz, balsaminę i tytoń leśny. Mam jeszcze miejsce na inne wysiewy, ale nie zastanawiałam się, co by tu...
Pomyślę, gdy pogoda się poprawi.
Dziękuję za komplementy. ;:180 Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Tereniu [tencia] - mój deszcz zaczął moczyć ziemię dopiero od południa, ale na działce też dzisiaj nie byłam. Jeszcze jutro ma mi padać, więc na hacjendę wybiorę się pojutrze. :tan
Dziękuję za dobre życzenia i odwzajemniam. ;:196

Kilka zdjęć z działki.
Obrazek Czosnki.

Stokrotki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Mak wschodni.

Obrazek Korony cesarskie.

Obrazek Pierwiosnek gruziński.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
jagusia111

Post »

Lucynko ja też dziś wysiewałam nasionka od Ciebie. Celozję, przetacznika, rudbekie, astry karłowe. Lucynko jaką wysokość mają te astry bo zastanawiam się w jakiej konfiguracji je posadzić :D .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko też jestem zauroczona kwiatem ciemiernika. ;:oj Krokusy w ładnych kępkach, lubię takie. ;:215 Jak moje przestanę przesadzać, może też takie będą. ;:131 Misia to jednak drapieżnik, próbuje polować. ;:108 U mnie też ptaki w niebezpieczeństwie, bo pełno słonecznika koło karmnika i koty sąsiadów stale czatują. Inspekt zapełniony taka liczbą odmian, że w głowie się kręci. :) Powoli przyzwyczaisz się do stałego nadużywania mięśni. :D Coraz mniej będą boleć. ;:168 U mnie wytrzymało do wieczora, ale teraz też pada.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aguniu [jagusia] - astry karłowe są niskie i osiągają około 30 cm wysokości, tworząc małe krzaczki z dużą ilością dość dużych kwiatków. ;:333

Soniu - u mnie największe kępki tworzą krokusy starych odmian. ;:303 Nowsze znacznie wolniej się rozrastają. :(
Kochane są te nasze kociaki, ale ptakom łobuziaki nie odpuszczą. ;:185
W sprawie dokuczających mięśni i kości podzielam Twoje zdanie. ;:108 W końcu mięśnie przyzwyczają do wysiłku, a stare kości słonko wygrzeje i będzie dobrze. ;:306
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
jagusia111

Post »

To bardzo mi to pasuje ;:215 . Zrobię sobie z nich obwódki do aksamitek ;:138 .
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Dziękuję Ci pięknie Lucynko ;:196 a powiedz Gomfrena - mogę ją wysiać do zimnego inspektu bo poprzednie siewki mi padły ? czy lepiej w domu jeszcze raz spróbować ?
U Ciebie już piękne kwiatuszki ;:333
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko jak mówi moja sąsiadka stokrótki kwitną :;230 ! one nawet spod śniegu lubią mrugać :D
To ja chyba nie mam gruzińskiego, bo mój podobny co go tak nazywałam już obsypany kwieciem ;:174
Pogoda się spipciła, ale dzisiaj mam forumowego gościa to chyba wieczorem nie napiszę o bolących ramionach po odpoczynku całodziennym ;:306
Tobie słonka, działki, zdrowia i czego chcesz ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lucynko, jakiś czas temu rozmawiałam z rehabilitantką i ona sama mówiła, że bardzo dobra gimnastyką są prace ogródkowe, bo to i skłony i przysiady... ;:333
Stokroteczki urocze ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Moje pierwiosnki w ogródku się jeszcze ociągają dlatego mam kilkanaście na balkonie :) i czekam aż uszykuję im miejsce na działce bo na razie takowego nie widzę... :oops: A na poważnie to jeszcze nie wszystko z ziemi wylazło u mnie i wolę nie gmerać w ziemi...
Stokrotki i u mnie kwitną w trawniku ale jakoś tak nie miałam dotychczas ochoty zbliżać się do nich z aparatem.. ;:131 A to wdzięczne obiekty do fotografowania...
Dzisiaj pochmurno i chłodniej więc zajmuję się domem ..porządki wiosenne czas robić...od kiedy zaczęła się działka to chata odłogiem... :oops:
Miłego dnia Lucynko!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko do mnie dzisiaj zjeżdzają się dzieci z kotem i wnusią jak ja to mówię z adhd,do tego wilczur ,którym się opiekuje ,więc nie wiem ,czy po wizycie nie będę musiała robić remontu dz:;230 .Pogoda po psem ,nie pada ale jest zimno i też dzisiaj nie zaliczę działki.Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko ależ zazdroszczę deszczu ;:223 u mnie tylko postraszyło,założyłam pompę do wody i guzik nie działa :twisted: Dopiero się skarżyłam ze nie wychodzi korona cesarska, odszczekuję już wychodzi :tan
Pogoda do bani bo nie wiadomo rozpada się czy nie, iść na działkę czy nie.
Dobrze ze jest forum przynajmniej obejrzę inne ogrody ;:168
Miłego dnia :wit
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”