Pierwsze koty za płoty cz.ll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.ll

Post »

Iwonko, a sadzisz co roku anemony? Ja miałam przez 3 lata (te właśnie z małych bulwek), były cudowne, kwitły pięknie. Jeden nawet zakwitł na Wigilię w 2015 roku, ;:oj ale w kolejnym roku zniknęły. Pewnie wymarzły.
Dzisiaj właśnie kupiłam paczkę bulwek i już posadziłam je, blisko tarasu, żeby sobie na nie zerkać ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nadrabiam forumowe zaległości :wit słyszałam o naparstnicy rdzawej, ciekawe jak się będzie prezentować ;:108 tylko pikowania tych cieniusieńkich siewek nie zazdroszczę ;:224
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ale maluszki cieszą Iwonko prawda ;:215 , moja kobea już uszczykiwana bo szaleje i pnie sie w górę, a wiadomo, że czasu ma jeszcze sporo zanim pójdzie do ziemi ;:108
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Iwonko jest tyle róż podobnych do siebie, a ja znawcą nie jestem :wink: Wygooglowałam sobie Lilę, chyba nie umiałabym ich odróżnić ;:218
Siewki cudne, zwlaszcza kobea ciekawie wygląda na tym etapie :D
"I w tym momencie cieszę się, że syn wyjechał, bo jego parapet i całe biurko jest do mojej dyspozycji :heja" kolejny dowód na to, że każda sytuacja ma swoje plusy i minusy ;:306
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Iwonko i u Ciebie siewki na tapecie. ;:63 ..U mnie jeszcze nie ma czego pokazywać bo dopiero posiałam coś niecoś ...Taki rękaw by się przydał mojemu eM do kompletu bo rękawice podobne już ma ;:306
On bardzo nie lubi się z krzakami róż bo Go zaczepiają ilekroć pojawi się w ich pobliżu ...Ale rękawa mu nie zafunduję bo jednak wolę, żeby mi się koło róż nie pętał... ;:oj

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwona,cieszę się ,ze nasionka ode mnie ładnie wykiełkowały ,i będą rosły ,bo to mocne rośliny,świetne te rękawice i rękaw ,może i ja poszukam sklepu BHP :uszy ,mam do łokcia odrapaną prawą rękę ,pozdrawiam :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witaj Iwonko!
Trochę mnie u Ciebie nie było, a tu tyyyle nowości! ;:63 ;:63
Znowu szykuję Ci się pikowanie maleństw. ;:108 Nie zazdroszczę. ;:185
Wiele moich siewek pada. ;:222 Najmniejszego pojęcia nie mam, co jest tego powodem, ;:218 ale przestałam się przejmować. ;:108 Są rzeczy ważne i ważniejsze. ;:108
Dobrej pogody ;:3 życzę i zdróweczka. ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Królową dzisiejszego odcinka będzie Augusta Luise. Bardzo zmienna. Jej letnia postać jakoś przeszła bez echa, za to od jesiennej nie mogłam oderwać oczu ;:oj

Jolu, zaległości zaległościami, najważniejsze, że zajrzałaś ;:196 Przygotowania do sezonu w pełni ;:108 Ogródek mały, to mogę sobie pozwolić na jego dopieszczenie, chociaż do perfekcji jeszcze bardzo daleko. Zamówienia jeszcze wszystkie nie spłynęły, czekam na lilie i dwie róże. Dopiero wtedy będzie wszystko. W tym roku nie zaszalałam, ale za to będę miła dużo roślin jednorocznych :heja Dopiero na jesieni okaże się czy to była słuszna droga ;:224 Blu Girl niestety nie udało mi się dorwać, ale być może na jesieni wpadnie w moje łapki. Nie jest ona zbyt popularna, ale te opinie, które czytałam były pozytywne. Wręcz była chwalona za zdrowotność. Chyba to jednak bardzo dużo zależy od ogrodu. Jak mnie zawiedzie, to wyrzucić zawsze ją zdążę.

Obrazek

Obrazek

Marysiu, chyba te rękawice byłyby zbyt delikatne dla sokolników, ale miałam identyczne skojarzenia ;:215 Sąsiedzi mieliby ubaw, gdybyś wyszła do ogrodu w hełmie na głowie :;230 Poza tym, pod taką ochroną można spłynąć potem, więc tak źle i tak niedobrze ;:173 Maluszki rosną aż miło, kobeę będę lada dzień pikować. Reszta musi jeszcze trochę zmężnieć.

W przypadku tego zdjęcia mam wątpliwości, czy to na pewno Augusta. Takimi pączkami była chyba jednak otoczona Aqarell ;:218 Ale niech tam
Obrazek

Obrazek

Aniu, kobea w tym roku bije rekordy wschodów. W tej chwili na 15 wysianych nasion, wzeszło już 12 ;:oj Jeszcze czekam na maruderów i będę ją pikować do osobnych doniczek. Jeszcze tylko chciałabym, żeby rosła tak jak w ubiegłym roku, bo nigdy nie miałam jej tak pięknej. Rękawice się przydają, a i rękaw w tym roku też już będzie w użytku. EM dostał za zadanie kupić mi rękawice i tak się zaangażował, że przyniósł i resztę. Teraz żadna róża mi nie straszna ;:306

Obrazek

Obrazek

Basiu, anemony traktuję jak jednoroczne. Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żeby wyszły po zimie. Nie mam ich każdego roku, bo nie zawsze wpadną w moje zachłanne łapki ;:224 Jeszcze ich nie widziałam w ogrodniczym, ale jeżeli je spotkam, to znowu zaproszę do siebie.

Obrazek

Obrazek

Natalko, naparstnica mnie zachwyciłam u Marty, jest cudowna ;:63 Sieweczki na razie rzeczywiście okropny drobiazg, ale chyba choć odrobinę zmężnieją? Na razie im się tylko przyglądam, ale i wyobrażam sobie jak będą u mnie wyglądać ;:108 Do pikowania uzbroję się w lupę, albo wynajmę lepsze oczy.

Obrazek

Za chwilę cd :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Tym razem pozachwycamy się Marc Chagall. To róża do zakochania ;:167 Doskonała ;:108

Iwonko, kobea rośnie, jakby chciała nadgonić czas. Tylko do czego ona tak się śpieszy? Ma jeszcze sporo czasu, zdąży. Specjalnie nie siałam jej wcześniej. Najdziwniejsze, że to są moje własne nasiona, te kupne ciągle siedzą w ziemi i nie widać, żeby coś się tam działo ;:222 Może to i lepiej, nie wiem co bym zrobiła z tyloma siewkami. Ale to nawet nie o to chodzi, a o jakość kupowanych nasion.

Obrazek

Obrazek

Małgosiu, te dwie róże na zdjęciach są do siebie bardzo podobne. Mam tylko nadzieję, że będę mogła się o tym przekonać naocznieObrazek
Wiadomości od syna są dobre, to już mi nie jest tak smutno. A biurko ma wielkie, postawiłam na nim olbrzymi karton (taki fajny, płaski) jako podstawę i na tym ustawiam pojemniki z roślinami. Nikt mnie z nimi nie przegania, nie marudzi ;:108 kobea nawet w fazie kolanek wychodzących z ziemi, robi wrażenie wielkością ;:oj

Obrazek

Obrazek

Maryniu, zawsze coś siałam, ale w tym roku chyba gdzieś się minęłam po drodze z rozumem :;230 Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdybym miała nie wiadomo jakie areały, a tymczasem raptem 300 metrów już w większości zajętychObrazek Ale na szczęście mam komu rozdać. Już sobie obiecałam, że w następnym roku mniej posieję, ale na pewno o tym zapomnę. EMowi nie powiem, bo mi jeszcze przypomni i co wtedy? Mój nawet się nie chce pętać koło róż. Nie ma obaw, żeby podebrał mi rękaw :;230 Ale muszę mu przyznać, że przynajmniej udaje, że rozumie moje zauroczenie różami. Zachwyca się nimi, wącha- robi dobre wrażenie ;:63

Obrazek

Obrazek

Marto, naparstnice wzięły mnie trochę na wstrzymanie. Przez kilka dni nie było nic widać, a potem raptem się zazieleniło igiełkami ;:65 Ten sklep to PGN, nie pamiętam niestety cen, a eM kupił bardzo okazyjnie. Nie żal było wydawać ;:108 Przy takiej ilości róż jaką posiadasz, nie sposób się nie podrapać ;:202

Obrazek

Obrazek

Lucynko, teraz masz już chociaż odrobinę spokojniejszą głowę, to znowu powrócisz na nasze łono ;:196 W tym roku na szczęście jakoś omijają mnie niepowodzenia siewcze. Wszystkie przepikowane heliotropy przeżyły i mogłam się nimi podzielić z mamą. Reszta na razie też sobie radzi. Na pewno z tego co przeżyje z Twoich siewów, też wystarczy Ci na zapełnienie działeczki ;:108 Poza tym miałaś inne sprawy na głowie, jakby coś, to pomożemy ;:196

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko piękne różyczki, już bardzo tęsknie za tymi widokami ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marc Chagall cudo:) Dobrze,że już u mnie rośnie,ale dopiero będzie mi dane ją zobaczyć w czerwcu po raz pierwszy ;:224
Twoje fotki są tak dokładne i oczu nie można oderwać ;:215
Zaglądałam dziś do pojemnika z moją kobeą i co zastałam? Na razie kompletna cisza ;:222
Coś tej wiosny mi nie idzie,floks drummonda całkiem się nie udał,padł zanim wstał.Jedynie lobelia się stara i aminek ;:224

Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ech no cudne wszystkie ;:167 , a kobea to z nasionek kradzionych na płocie rosła ;:306 , nie kupowałam, bo właśnie czytałam o wschodach tych kupnych ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mając takie i tyle róże musisz czasem zabawić się w sokolnik....ale się obśmiałam ;:306 ;:306
a ten Marc Chagall ;:224 ;:167
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Iwonko chciałam Cię podpytać o wysokość Jalitah. Wiem, że ją masz, to może podpowiesz jak duża rośnie? Muszę w sobotę ją posadzić i zastanawiam się czy dać ją z przodu rabaty, czy nieco głębiej? ;:218

Doskonale rozumiem Twój smutek z powodu wyjazdu syna ;:4 Rozstanie ze swoim synem przeżyłam w lipcu ubiegłego roku, gdy podjął decyzję o wyjeździe za granicę. Znam ten ból rozłąki, ten smutek i nagle strasznie pusty dom. Pierwsze dni były dla nas naprawdę ciężkie :( Teraz jest już łatwiej, chociaż muszę przyznać, że nadal bardzo tęsknię. Na szczęście od tamtej pory mieliśmy okazję spotkać się kilka razy, a na Boże Narodzenie polecieliśmy do niego. Latem też planujemy pojechać na tydzień. I tak jakoś dajemy radę od jednego spotkania do następnego.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Iwonko kobeą się nacieszysz z pewnością, tyle roślin to dopiero będzie kwiatów. ;:215 W większości własne nasiona kiełkują zdecydowanie lepiej niż sklepowe. ;:108 Kusisz różanymi panienkami, śliczne zdjęcia. ;:138 Mam takie same rękawice do kłujących, ale już w stadium zużycia nie nadającym się do pokazywania. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”