Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

Fajnie jest mieć z czego poszerzyć rabaty... oj będzie się działo... ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewelinko rośliny oczywiście chwalę, ale jaką masz zielona trawę ;:63 moja w kiepskiej kondycji, bo trawnika nie mam a jedynie ścieżkę trawiastą. Ja też ze wzruszeniem wczoraj oglądałam pszczoły a dzisiaj klapa leje, ponuro, zimno i wieje. Tak się potrafiło za parę godzin zmienić! Ja dokupiłam krokusów jesienią ale w tym roku skromniutkie, może się rozrosną :D Pozdrawiam i ciepła życzę ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, słonko tak pięknie otwiera buźki krokusom! ;:215 ;:138
U mnie słoneczka brak, ;:174 ale dzisiaj było dość ciepło, więc calusieńkie popołudnie sobie popracowałam na działeczce. :pogon Było superowo! ;:333
Wszystkie kępki krokusów kwitną, ;:63 ale bez słońca nie otwierają buziaczków. ;:131
Niech Ci dalej pogoda sprzyja. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko krokusy i irysy teraz przecudnie wyglądają w ogrodzie. Pięknie zakolorowałaś krokusami rabaty. ;:138 Żólte irysy cudne, nigdy takich nie widziałam. ;:oj Plany związane z żywopłotem bardzo popieram. Obrazek Budynki sąsiadki nie są zbyt urodziwe, psują wygląd twojego ogrodu. Skoro zmieni się wjazd, będziesz mieć piękną rabatę z tłem. ;:215 Ja już drugi dzień nadający się do pracy, spędzam w tym tygodniu z Karolem. :) Może wreszcie w weekend trochę uda się posprzątać. Pozdrawiam ;:3
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wiosna już u ciebie zaznaczyła swoją obecność. Uwielbiam oglądać krokusy, zwłaszcza że moje mają mnie jeszcze głęboko w nosie.
Ale najszerzej uśmiechnęłam się na widok rozkosznie wylegującego się kocurrro ;:167 Słodziak.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Dzisiaj pogoda typowo barowa ;:222 , leje od samego rana prawie bez przerwy . Wczoraj było lepiej bo mimo, że wisiały chmury to deszcz padał sporadycznie i to taki drobny. Udało mi się poszerzyć rabatę i wkopać część cegieł. Myślałam, że dzisiaj skończę ale nie ma takiej opcji . Wczoraj widziałam pierwszego bociana ;:138 a dzisiaj jadą do mnie róże :heja . Wsadzę je do wody i mam nadzieję, że jutro będę mogła je posadzić.

Kasiu pogoda nie jest sprawiedliwa, kiedy jedni mają słońce inni deszcz ;:222 . Wczoraj miałam dzień pochmurny i chwilami padało ale dałam radę coś tam zrobić. Pomysł z krokusami i irysami bardzo dobry . Ja też prawdopodobnie dokupię ich więcej. Kot ostatnio uwielbiać turlać się gdzie popadnie ;:306 .

Krysiu ładna pogoda była a dzisiaj znowu jej nie ma . Takie ciepłe dni bywają zdradliwe i można nabawić się przeziębienia , tak więc lepiej nie rozbierać się za bardzo. Dzisiaj znowu podleje ogród i rośliny będą czekały na słońce. Pomocnik jest ostatnio bardzo pieszczotliwy ale to pewnie przez wiosnę . Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Olu rabata ma koniec ;:224 , pewnie każdy chciałby mieć takie bez końca ;:306 . Kot zadowolony z pogody i szalał w ogródku. Ziemia jeszcze zimna ale jakoś można to przeżyć .

Seba zdjęcia moich krokusów do pięt nie dorastają Twoim :oops: . Cóż, sprzęt nie taki . Tak, brzegi rabat wyłożyłam cegłą ale powiem szczerze , że to jest złe rozwiązanie. Miałam jej sporo na działce i postanowiłam wykorzystać. Niestety nie jest ona długowieczna a z roku na rok cegła coraz bardziej pęka i kruszy się . Kiedyś muszę wymienić ją na coś innego. Masz rację, to południowe zbocze .

Dominiko nie martw się jeszcze wszystko przed Tobą ;:224 . Będziesz miała krokusy tylko nie zapomnij posadzić . Kota mam ładnego to mu trzeba przyznać ;:224 .

Basiu bez kup bo jest bardzo ładny i jak masz gdzie to go posadź ;:333 . Na tej rabacie jest największy miszmasz i jest bardzo kolorowo . W niektórych miejscach jest zbyt gęsto w innych są pustki. Chcę to jakoś ogarnąć i zobaczymy jaki będzie efekt. Mam nadzieję, że będę bardziej zadowolona niż rok temu .

Wiolu wczoraj pogoda nie była zła bo coś tam można było zrobić. Dzisiaj niestety nie zrobię nic ;:222 . Leje jak z cebra od samego rana i to bez żadnej przerwy. Rabata jest dość długa i postanowiłam ją poszerzyć . Zobaczymy co mi z tego wyjdzie bo część roślin muszę przesadzić a inne dosadzić.

Gabrysiu póki co jeszcze mam z czego poszerzać rabaty. Za 10 lat mogę mieć z tym problem ;:306 .

Marysiu taką pogodę to ja mam dzisiaj - deszcz , wiatr i zimnica . Wczoraj nie było tak źle i coś tam w ogródku zrobiłam. Marysiu na trawniku jest więcej chwastów niż trawy i dają chyba takie złudzenie optyczne ;:306 . Ja też mam niewielkie kępki krokusów i czekam aż się kiedyś rozrosną . Dziękuję i wzajemnie pogody życzę ;:168 .

Lucynko pogoda dzisiaj mi nie sprzyja, pewnie słońce ma kto inny. Na razie prace w ogródku stoją ale mam nadzieję, że nie na długo. Dzisiaj przyjadą róże i trzeba będzie je jutro posadzić. Mam nadzieję, że Twoje krokusy w końcu otworzą buźki do słoneczka ;:108 . Dziękuję i wzajemnie.

Soniu te tuje to mogliśmy od razu posadzić i dzisiaj byłyby już w miarę wysokie. Dobrze, że w końcu się zdecydowaliśmy bo ta stodoła razi mnie w oczy. Myślałam, że kiedyś przyzwyczaję się do tego widoku ale nie ;:185 . Żółte irysy ładne ale te niebieskie podobają mi się bardziej. Tak to jest kiedy jest się babcią na cały etat :wink: , mam nadzieję, że odbijesz sobie w weekend i tego Ci życzę.

Jolu jak pojawi się u Ciebie słoneczko to i krokusy pokażą swoje buźki. U mnie dzisiaj brzydko niestety. Kot korzystał z pogody a dzisiaj musi rozkoszować się leżeniem na kanapie .

Pozdrawiam serdecznie i pogody Wam życzę .
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Fajnie, że miałaś pogodę i udało Ci się sporo zrobić, tym bardziej gdy pomagał Ci taki przystojniak. ;:oj ;:oj
Widać jak bardzo się napracował, bo z rozkoszą wyprostował łapki.Piszesz, że łasy na pieszczoty, to mizianko mu posyłam. ;:168
Oprócz Was, jeszcze ktoś tam ciężko pracował i bzycząc, zlizywał słodki nektarek z krokusowego poletka. ;:92
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko, ja na swoje dużej rabacie, która pieszczotliwe nazywam rondo też mam misz-masz, jest kolorowo od maja do października. Zawsze wczesną wiosną wydaje mi się, że tam pustki, dosadzam, dopycham, a potem jeden wielki busz... ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Z takim pomocnikiem to można pracować! Wyczesany kociak ;:167 Ja też mam często asystę swojego futrzaka, ale on to zbytnie nie pomaga, za to zagląda wszędzie i włazi pod nogi, a jak się o niego potknę, to patrzy na mnie taki obrażony ;:153 I tak się przygląda każdej pracy, jakby mi szef patrzył na ręce, ale kto ma kota ten wie, że to kot jest u siebie, a pańcia tylko u niego pracuje :;230

Narobiłaś się Kochana, a że pogoda się popsuła (u mnie też) to może dobrze, żebyśmy miały czas trochę odpocząć :)
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewelina, pierwsza wiosenna tęcza ;:oj ;:215 u mnie były tylko pierwsze błyskawice i grzmiało trochę. Tak się człowiek cieszył na ciepły wiosenny tydzień a tu nici z marzeń. Trzeba się zebrać w sobie i działać mimo wszystko. Wydaje mi się, że z tymi różami to jakoś w tym roku dziwnie wychodzi. Zauważyłam, że kilka ma już młode listeczki, a forsycja jak nie kwitła tak nie kwitnie.. Chyba przyjdzie mi ciąć nie czekając na nic.
Piękne krokusy, jak ja je uwielbiam ;:167
Awatar użytkownika
gosiak132
100p
100p
Od: 21 wrz 2013, o 23:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ewelinko . Znalazłam Twój nowy wątek a tu już 28 strona ;:oj .Już nadrabiam i biorę się za czytanie. :wit
Pozdrawiam Małgosia
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewelinko pięknie uchwyciłaś stęsknione za nektarem kwiatowym owady.
Pracują ile sił w skrzydełkach... ;:7 U mnie jeszcze się nie spotkałam z żadnym...
Musiałaś mieć rzeczywiście piękną pogodę , że tyle ich się zleciało. Nie ma to jak w ;:3 .
Rabatę poszerzysz , dosadzisz róż i znów będziemy miały co oglądać i podziwiać u ciebie... ;:63
Dużo słonka ci życzę na najbliższe dni. ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Wczoraj przez cały dzień czekałam z niecierpliwością na róże ale o 18 już zwątpiłam ;:222 . Mąż stwierdził, że nie przyjadą i pogodziłam się z tym. Koło 19 zadzwonił do mnie kurier ;:138 no i odebrałam moje pannice . Wsadziłam je na noc do wiadra z wodą a dzisiaj przez 2 h je sadziłam ;:oj . Sadzonki były bardzo ładne ale nie miałam czasu robić im zdjęć. W gratisie dostałam kubek . Mam nadzieję, że efekty zobaczę już tego lata ;:333 . Rabata którą poszerzam w dalszym ciągu jest rozwalona ale w przyszłym tygodniu postaram się z nią uporać . Nie miałam dzisiaj zbyt wiele czasu na ogródek ale zakwitły mi kolejne iryski i to mnie cieszy . Poza sadzeniem róż udało mi się podsypać część roślin granulowanym obornikiem . Jutro wyjeżdżamy do moich rodziców na weekend i szykujemy im niespodziankę ;:224 . W tym roku skończyli 50 lat i postanowiłam z braćmi zrobić im niespodziankę ;:108 . Jutro odbieramy po drodze tort i będzie zaskoczenie jak wpadniemy wszyscy razem ;:138 . Mam nadzieję, że nie czytują mojego wątku bo będzie klops .

Obrazek

Stasiu kotek pomiziany , dziękuję ;:168 . Oj tak, tamtego dnia sporo zrobiłam i liczę na równie pogodne dni w przyszłym tygodniu . Pszczół było masę ;:oj .

Obrazek

Basiu ja też mam wrażenie, że tam pustki a potem jest busz ;:306 . Tzn busz był ale tylko na małej części tej rabaty i dlatego chcę to zmienić . Róże dosadzone, teraz muszę znaleźć czas na przesadzenie i podzielenie niektórych bylinek ;:333 . Posadzę tam też lilie i dalie jeśli się uda.

Bratek samosiejka.

Obrazek

Agnieszko chwilkę odpoczęłam ale nie długo bo dzisiaj sadziłam róże ;:224 . Kot to raczej mi też przeszkadzał chwilami no ale widocznie domagał się sesji ;:306 . Czasem łasi się i wchodzi mi w kadr i zamiast kwiatów mam jego ogon ;:173 . Pogoda dzisiaj nie była u mnie taka zła za to wczoraj lało cały dzień .

Obrazek

Sabinko u mnie nie grzmiało jeszcze w tym roku a zalążek tęczy był bardzo ładny ;:333 . Co do róż to masz rację, u mnie część ma listeczki, część dopiero czerwone noski pokazuje a forsycja potrzebuje jeszcze kilku słonecznych dni . Ja moje już przycięłam i mam spokój ;:108 . Krokusów nie mam tyle co Ty ale z roku na rok będzie ich więcej.

Obrazek

Małgosiu witam ponownie i zapraszam :wit .

Obrazek

Olu w tamten słoneczny dzień pszczoły szalały . Jak tylko słońce przyświeci to i u Ciebie zaczną pracować. Rabata w trakcie przerabiania i mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu uporam się z nią ;:108 . Zapowiadają bardzo ładną pogodę i tego się trzymam ;:173 .

Pozdrawiam i słonecznego weekendu Wam życzę .
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Widzę Ewelinko, że prace nad poszerzaniem rabaty trwają. Czyżby to było związane z powiększeniem ilości róż? :lol:
Rocznica Twoich rodziców przypomniała mi o zbliżającym się półwieczu mojego M :lol: Mam takie plany z Zuzą, że już teraz musimy zacisnąć pasa :lol:
Piękną niespodziankę szykujecie, baw się dobrze :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewelinko,ilość i kolory irysków są powalające,razem z krokusami tworzą prawdziwą wiosnę ,kotek tak milusio się wyleguje do słoneczka,u nas go nadal nie ma ,woda stoi w ogrodzie i chodzę jak bocian ,śliczne nowe róże będą zdobić Twój ogród,będziemy podziwiać w lecie ,pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”