Moje też zakwitną - 5 sztuk

Taka trawka obok grzejnika to ostnica czy trawa pampasowa ? a może inna ?

Jak tam rosną Twoje passiflory ? Ja zapomniałem wysiać, jest już za późno. Trudno, za rok spróbuję.
Ale bym sobie skubnął takie sałaty

Ela zakładam, że jak udało się kupić nasiona, to można, ale czy się to uda to jeszcze nie wiem. Może wysieję go wcześniej i sprawdzęela151 pisze:Karmnik ościsły-fajna roślina, ciekaw czy z siewu można go rozmnożyć?
Rozsadę masz Aga piękną .....i jaka już dorodną.
Orlik dziękuję w imieniu aniołka ;) Zamówiłam go jesienią przez portal aukcyjny. Przyjechał opakowany w całą wielką kostkę słomy i dwa grube kartony. Te kartony wyłożone słomą pozwoliły przetrwać zimę wielkiej donicy z ziołami, więc już aniołek trochę przysłużył się mojemu ogrodowi. Szukałam teraz na allegro, ale już go nie ma w ofercieorlik755 pisze:Aguś, aniołek piękności wielkiej. Gdzie go zakupiłaś?
Iwonka1 pisze:Kilka nasion![]()
![]()
A fruwać nauczy Cię aniołek
![]()
Rośnie Ci wszystko jak zaczarowane, aż miło popatrzeć. Ale zamiast siatki koniecznie wstaw gumę, inaczej nic z tego
Kasiu a ja pamiętam dobrze Twoje zmagania kulinarne a teraz chętnie pooglądam też te ogrodowe. Oj, czyściutki warzywnik o tej porze to żaden kłopot. Za to w czerwcu zaczynają się schodkikasia100780 pisze:Witaj.
Przeglądając wątki na forum, trafiłam na Twój.
Będę zaglądać. Jesteś bardzo pracowita, widać piękne efekty ciężkiej pracy.
Warzywnik taki czyściutki, jak Ty to robisz?
Właśnie mi uświadamiacie, dziewczyny, że ja o tym karmniku prawie nic nie wiem, tylko tyle co na etykiecie mam napisane. Ciekawe, czy u mnie się zadomowi, myślałam po opisie, że jest mało wymagający, a wychodzi coś całkiem przeciwnego. Pomidorki już posiałam, myślę sobie że jak wysadzę bób i wyniosę z domu do tunelu resztę petunii, to może na parapet wcisnę tackę pomidorów, a drugą, hmm...może będę nosiła na głowie?PEPSI pisze:Aga, jak Ty to wszystko ogarniasz to ja w głowę zachodzę.Tyle wysiewów, że nie ma gdzie nogi wcisnąć, a jeszcze pomidorki piszesz, że dojdą. Ja chyba też już posieję, nazbierało się tych odmian, że sama nie wiem co wybrać.
Karmik ościsty siałam kiedyś i udało mi się kilka sadzoneczek pozyskać. Rośnie to cudo średnio u mnie, a zimą troszkę podupadł, ale czytałam, że dość dobrze odbija, więc czekam na jego wzrost.
Dziękuję Ci bardzo, Aniuwsiania pisze:Aguniu, zacznę od aniołka, żeby nie zapomnieć. Takie figurki powinno się chować na zimę, ale nie ze względu na samą temperaturę, bo ta jej nie grozi. Natomiast jeśli materiał zawilgotnieje i przyjdzie mróz, to go po prostu rozsadzi i popęka. Szkoda by było, więc może lepiej zimować go pod dachem.
Co do rozsad, to podziwiam i chylę czoła! Nie porwałabym się na takie ilości, nie mam ani gdzie, ani kiedy. Jak to wszystko wyrośnie, to pewnikiem trawnika ubędziePięknie, widać, że roślinki Cię lubią, wręcz kochają!
U mnie też dużo wzeszło tej trawki, a obie są bardzo ładnecyma2704 pisze:Aga ale masz napęd do pracy,pierwsze kolory cebulowych urocze i dodają siły.
Moja turzyca wreszcie postanowiła rosnąć, dużo wzeszło, musisz być cierpliwa. Fizyka,
nigdy jej nie kochałam. Mam nadzieję, że M ci uwierzył, że pracy w ogrodzie będzie mniej.
Warzywnik coraz ciekawiej wygląda, pożyteczny i kolorowy będzie. Nad karmnikiem się zastanów. Mam do kilka lat, niestety przerasta chwastami, które trudno usunąć nie niszcząc go. Wstyd mi jak widzę twoje dorodne siewki. Niech słońce wreszcie je ogrzeje, żebyś się nie stresowała.
Irenko dziękuję bardzoRzepka pisze: Agnieszko, piękne te Twoje siewki, podziwiam, że przy małym dziecku, masz wszystko tak zadbane, wiem, ile to wymaga pracy.
Potager z aniołkiem
Pozdrawiam Irena
Seba to się jeszcze może zdarzać nawet do maja, że w nocy złapie mrozik. Daj krokusom czas, u mnie dalej wychodzą nowe szczypiorki.seba1999 pisze:No i wykrakałem Jest u mnie przymrozek
Moje też zakwitną - 5 sztukDobre i tyle. One się tylko ostały.
Taka trawka obok grzejnika to ostnica czy trawa pampasowa ? a może inna ?Fajnie wygląda. Ja dopiero swoją ostnicę wsiałem dzisiaj - nie wiem czy nie za późno ?
Jak tam rosną Twoje passiflory ? Ja zapomniałem wysiać, jest już za późno. Trudno, za rok spróbuję.
Ale bym sobie skubnął takie sałaty
Mam tam jeszcze taki termowentylator, ale jak nie ma wiatru, to ten olejowy lepiej podgrzewa ;) Bo ziemia też jest rano w doniczkach w miarę ciepła.nifredil pisze:Aga, takiego patentu z grzejnikiem w tunelu to jeszcze nie widziałamKażdy sposób dobry
Ależ będzie wyglądało wejście do ogrodu jak powojniki się rozrosną i aniołek "grzebiący" w ziemi - mistrzostwo
Tulapek o dobrze że mi przypomniałeś o żurawkach, jutro ma padać to je sobie przepikujęTulap pisze:Rewolucja u mnie z Twoją rewolucją nasienną nie ma szansTy tam jakieś nowe wersje rzeczywistości tworzysz z tymi żurawkami z nasion, co kto wie, co dalej
Mało piszę u Ciebie, bo tyle się dzieje, że zostaję w tyle. Ale jestem na bieżąco, a aniołek całkiem ładnie wygląda
Możemy sobie podać rękę. U mnie w tym roku też będzie "wbrew regulom"Aguss85 pisze:
Poleciałam od razu wszystkie, 120 nasionek, praktycznie po 1 z każdej odmiany, czyli na standardy forumowe zupełnie "nie po bożemu"![]()
mymysteryy pisze: Możemy sobie podać rękę. U mnie w tym roku też będzie "wbrew regulom"i większość po jednym przedstawicielu odmiany.
![]()
Tylko krzyżówki po 2-3 krzaczki .
Aniołek uroczy
Trochę się oszczędzamcoco12 pisze:Aguśale pomidorów , jestem ciekawa jakie masz odmiany. Uważaj z tym wirusem ,lepiej nie wychodź za dużo do ogrodu tylko troszkę wypocznij
Foliaczek bardzo się przydaje, a już szklarnia to w ogóle! Swoje marzenie o szklarni spełnię jesieniącoco12 pisze:Aguś twoje roślinki to produkcja masowa -będziesz musiała powiększyć ogródek![]()
Dobrze mieć foliaka wtedy jest gdzie to wszystko upchnąć. A przy małym dziecku to naprawdę ciężko znaleźć dużo czasu aby się tym wszystkim zająć . A tak z ciekawości chodzisz do pracy czy taka kura domowa jesteś jak ja?
Growboxy już powoli wygaszam. Najbardziej przydały się do kwiatów, które długo są małe, do lobelii, petunii, pierwiosnków...Rzepka pisze: Agnieszko, faktycznie duży rozmach wzięłaś z tymi pomidorami.![]()
Znam to, ten ładny, a ten jeszcze ładniejszy, witaj w klubie.![]()
Czy będziesz je trzymała w growboksie?
Przy uprawie parapetowej obawiam się, że te tyvki mogą zabierać światło siewkom, ciut wysokie są.
Pozdrawiam Irena
Kasiu a mnie wzięło trochę na pomidory i w sumie papryki też. I jak mam czas, to kiedy je potestować jak nie teraz? Rok temu miałam tylko kilkanaście odmian, większość było niezła i nawet mogłabym przy nich zostać, ale jak zobaczyłam jakie różne mogą być pomidory, jakie piękne mają kolory, to się tą różnorodnością zachłysnęłamkasia100780 pisze:Wow ile pomidorów![]()
Ja w tym roku sadzę tylko takie, które były dla nas najsmaczniejsze, max 30 sadzonek.