Moja nowa wymarzona działka cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz.13

Post »

Oj nie mam siły Lucynko ;:306 , a jutro do pracy, ale dam radę, tak dziś była wycieczka, ale i działeczka, w nocy był dość mocny przymrozek, ale w dzień pięknie słonko świeciło, było cudownie i wiosennie :tan
Karolciu no właśnie i skrzydeł mi dodał ;:306
Bogusiu witaj kochana ;:196 , a mi teraz mało jest czasu na działeczkę i strasznie mnie to denerwuje, no ale coś za coś, tak kiedyś pracowałam i dawała radę, więc i teraz dam, pozdrawiamy serdecznie Was :wit
Dziś troszkę zdjęć dodam, bo ostatnio zaniedbałam wklejanie ;:108
Pokażę trochę swojego bałaganu ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze takie artystyczne zdjęcia Adasia ;:oj

Obrazek

Obrazek

A to jeszcze z wycieczki w poszukiwaniu brzozy na soczek, spotkaliśmy takiego jego mościa, bardzo chciał się z nami zaprzyjaźnić ;:167

Obrazek

Obrazek

A tu mrowisko rozgrzebane przez dziki, ale mróweczki ciężko pracowały aby je odbudować

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co Ty nam tu o jakimś bałaganie, Iwonko? ;:7
Kwiatki Ci na działeczce kwitną ;:333 i tym się chwal. ;:108

Radę, oczywiście dasz i pracy zawodowej i działkowej. ;:134
My kobietki może i kruche, ale silne baby. ;:303
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko, ale masz fajny bałagan :;230 jakieś garnki wywrócone leżą ;:306 no dobra żartuję! mnie się podoba wawrzynek, oj kiedy mój tak zakwitnie :D i tyle roślin wychodzi no i oczko nie zamarznięte ;:306
Iwonko ułożysz sobie wszystko jak trzeba i pracę i działkę, ale na razie musisz przywyknąć do nowego rytmu ;:168
U mnie przymrozku nie było, ale szaro buro a na jutro jakieś deszcze zapowiadają, potem widzę słoneczko ale noce zimne. Coś ta wiosna z nami gra....ale w co ;:223 Dobrego tygodnia Iwonuś ;:196

p.s. to Adaś teraz ma okres artystyczny? :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Marysiu, jest na tym etapie teraz, bo telefon nowy, wypasiony sobie kupił, tak na dzień mężczyzny ;:306 a bałagan jest, bo żeby zrobić porządek to muszę nabałaganić prawda ;:306
Tak Lucynko, ja to sobie śpiewam często: "bo jak nie my to kto, bo jak nie my to kto oo" :wit
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Iwonka parapety to chyba masz gumowe :wink:
Fajnie, że pracę znalazłaś :heja
O jakim Ty bałaganie mówisz, przecież to jest artystyczne ułożenie liści przez panią jesień.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko jak się zrobi bałagan to porządek potem nie tylko widać, ale i cieszy :;230 To Adaś jest gadżeciarzem ;:306 :shock:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Czyżby już wychodziły cesarskie korony? U mnie nawet jeszcze hiacynty się nie pokazały, a co dopiero korony. Wiosna jakby przystopowała, ale co jej się dziwić, skoro ciągle jest tak zimno i słońca jak na lekarstwo?
Iwonko, dobrze, że mi się przypomniałaś ;:108 Byłam dzisiaj na działce i przyglądałam się tej roślince, którą chciałaś ode mnie. Bez problemu da się ją podzielić. Będziesz ją miała :tan Z wysyłką jednak się jeszcze wstrzymam. Chciałaś ode mnie różę pnącą z pomarańczowymi owocami. Wygląda na to, że patyczki przeżyły i są w dobrej formie. Poczekam dłuższą chwilę i wyślę Ci wszystko razem. Patyczki powinny jeszcze trochę zmężnieć ;:108
Również pracuję w systemie 12-godzinnym, ale mam jeszcze noce. Już coraz mi ciężej przepracować całą noc. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Iwonko piękna wiosna ;:333 ślicznie Ci już kwiatuszki wychodzą ;:63 Wawrzynek ;:167
A co do bałaganu to zajrzyj do mnie to zobaczysz co to bałagan ;:306
Super ze już przeniosłaś foljaczek do siebie :D
Pozdrawiam i miłej pracy jutro życzę ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko sporo cebulowych i nie tylko wychodzi .U mnie korony nie chcą rosnąć więc nic na siłę a może źle z nimi postępuję .Moja Runianka w takiej samej fazie.Super fotkę wyprodukował Twój M ;:333 Powoli uporasz się z porządkami na ogródku fajny nowy przyjaciel widocznie też szukał brzozowego napoju :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Iwonko powoli wszystko ogarniesz, jak to mówią nie od razu Kraków zbudowano ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko, a ja byłam dzisiaj na działeczce! :tan
Stwierdzam autorytatywnie, że wiosna się na mnie wypięła. ;:145 Nie ma jej. ;:185
Na sąsiedzkich działkach pusto, ani jednego ludzia nie widziałam. ;:219
Tylko dzikie gęsi pokrzyczały mi nad głową i dodały trochę wiary w to, że jednak jakaś wiosna będzie. ;:218 Tylko kiedy?!
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Iwonko fajnie tak mieć cały dzień na ogród, ja też lubię takie dni ;:108 W tygodniu jedynie z doskoku, ale dni jeszcze za krótkie i poszaleć się nie da. Pocieszam się, że to dopiero początek sezonu i po troszeczku ze wszystkim zdążymy :wink: Najważniejsze, że już pierwsze kwiatuchy cieszą oczy ;:173
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko pięknie się u Ciebie prezentuje działka, wiosna już na bogato. ;:215
Ja w okolicy mam kilka pięknych brzózek, ale nie toczę soku, bo to miejsce dosyć uczęszczane...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit
Dzień ładny, ja go pracowicie spędziłam, choć nie na działce, ale pikowanie znowu było, więc podzieliłam się z koleżanką, za to dostałam lepiężniki da rodzoje, kalie żółta z brązowym środkiem, śliczna :tan
Basiu my takie rzeczy to robimy na zupełnym uboczu, lepiej żeby nikt nie widział ;:108
Małgosiu zdążymy oczywiście, a jak nie to następny sezon nas zastanie :wit
Lucynko, no przykro mi, ale wiesz pocieszające jest to, że u innych przekwitną rośliny a Ty dopiero je będziesz miała i cieszyła się nimi ;:215
Natalko i tak też uważam ;:215
Jadziu konik cudny i towarzyski, chyba jeszcze go odwiedzimy, a korony posadziłam i zapomniałam, a tu coś wyłazi i zdziwiona byłam, dopiero po zdjęciach poznałam, co tam rosło ;:306
Tereniu widziałam Twój bałagan, widziałam, ale na początku tak musi być, żeby potem było pięknie ;:215
Iwonko tak, to korony cesarskie, cieszę się tym bardziej, że zapomniałam, że je mam, rok temu nie widziałam ich bo byłam w szpitalu rehabilitacyjnym, jak wróciłam to już było dobrze po kwitnieniu ;:108 Na roślinki już się cieszę ;:138 , a w systemie 12- godzinnym pracowałam wcześniej też i noce też były, więc wiem co to jest, ale półtora roku siedziałam teraz w domku, to zaczynam wszystko od początku, damy radę Iwonko, bo jak nie my to kto ;:196
Marysiu kochan oj żebyś wiedziała i to jakim gadżeciarzem, ja już miejsca dla siebie w pokoju nie mam przez te jego gadżety ;:306
Jeden pierwiosnek wiosny nie czyni, ale już kwitnące derenie ;:oj ;:138 :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko, taki śliczny pierwiosnek już czyni wiosnę! ;:63
Tym bardziej pijak, jak derenia nazywała moja działkowa sąsiadka staruszka. ;:138 ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”