Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Ankos7
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 18:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.3

Post »

:wit
A ja dopiero dziś mam za sobą pierwszy spacer po ogrodzie... i jestem mega zaniepokojona czy róże aby na pewno przetrwały, kilka mi się bardzo nie podoba... myślę że trzeba będzie ciąć niziutko.... ;:145 ;:145 ;:145
I oczywiście szukam nadal ogrodnika, który podetnie mi drzewka owocowe bo sama nie dam rady.....
Tulipanków ani innych zwiastunów wiosny u mnie jeszcze nie ma..... więc przyjadę pooglądać do Ciebie i oko nacieszyć :tan

Pozdrawiam
Ania
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ankos7 Aniu będzie dobrze ,choć po tej wichurze dzisiaj sama się zastanawiam czy oby na pewno ;:131
Szukaj ,ja też pytam,ale na razie bez efektów niestety .
Pewnie na dniach i u ciebie wiosna da znać o sobie ,ja dziś zobaczyłam iryski te niziutkie,że się wychylają :tan
Ale tak czy siak czy wiosna u ciebie da znać to zapraszam na kawusię i spacer po ogródku,mam nadzieję,że tylko zdążę podgarnąć teren ;:224

A dziś dotarły roślinki od p.Dorotki :tan :tan :tan Zaczynam spotkania z kurierami ;:306

Zakupiłam:kalinę szorstko listną ,laurowiśnię ,magnolię ,aukubę,kielichowca a ciemiernik jako gratisik :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy ktoś mi podpowie kiedy kielichowiec zaczyna wypuszczać listki,mam go obserwować bo pani Dorotka nie jest do końca pewna,że kielichowiec jest okej .
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Beatko, ale u Cieie już wiosenka rozbudzona ;:oj gratuluję, to tak miło na ;:167
U mnie zima, wszystko śpi ;:29 , ech ,jeszcze muszę czekać..

Zakupy bardzo udane zrobiłaś ;:333 Wiesz może, że kalina sztywno listna nie lubi pełnego słońca, raczej w cieniu ? Moja niestety przez słońce padła.
A jaką magnolię kupiłaś ? O kielichowcu nic Ci nie podpowiem ale coś takiego znalazłam http://www.funkie.pl/index.php?page=sho ... &Itemid=85
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwwa Asiu wiosnę widać ,choć dziś pogoda była zwariowana.Najpierw padał drobny śnieg,potem wielkie płaty,że zrobiło się moment biało .Za jakiś czas śnieg zniknął bo wyszło słońce,ale w między czasie przeszła hamera śnieżna w postaci kulek śnieżnych(grad śnieżny).Masakra jakaś .Koniec końcem i ani śniegu ani słońca.Mam nadzieję,że jutro już będzie ładniej.
Tak o kalinie wiem ,choć od niedawna .Właśnie szukam jej zacienionego miejsca i póki co pomysłu mi brak.
Magnolia to oficinalis a inaczej serokolistna szczepiona .
Co do kielichowca to myślę,że nie jest bardzo wymagający,jedynie co to muszę go okrywać na zimę ,bynajmniej przez pierwsze zimy.

Kurcze zastanawiam się czy tuje szmaragd mogę już wkopywać do gruntu,mają mi przyjść po niedzieli i nie wiem czy to dobry moment.Te moje,które już mam sadziłam na jesień .Jak myślicie ?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Ankos7
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 18:47

Post »

:wit
Myślę że możesz sadzić... oglądałam pogodę i od poniedziałku ma być u nas 15 stopni, tylko w ten weekend jeszcze zima przypomina o sobie ale później już ma być "ciepło" i bez śniegu :heja
Poza tym zazdraszczam tych spotkań z kurierami ;:215

Pozdrawiam
Ania
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Beatko o tuje się nie martw sadz nic im się nie stanie. Ja już wsadzałem o różnej porze nawet kiedy mroziło i wszystko dobrze rośnie. Świetne zakupy.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ankos7 Aniu posadziłam jak już wiesz :D
Zobacz efekty,na razie marne,ale już krok do przodu :tan

Przemekt23 Przemku dzisiaj posadziłam tuje ,od razu jak kurier dostarczył.Zobaczymy czy się przyjmą ,sama jestem ciekawa.

Ja od poniedziałku ostro wzięłam się do roboty.Najpierw odgruzowałam sypiący się chodnik po zimie,masakra,ale już mam nadzieję,że w maju uda nam się zrobić kostkę bo to co zostało i co się dzieje z tym betonem,to można się wykończyć.Drugi dzień spędziłam na odminowaniu podwórka ,które zaminowała mi moja psina.Szok, ile tego naprodukowała ,Szkoda,że nie umie korzystać z toalety,miała bym sporo mniej pracy ;:224 Drugą część dnia spędziłam z synem na odgrodzeniu swojej części działki ,po której latały mi konie,szok co one z niej zrobiły ;:223 Na razie taką zwykłą siatką ,ale kiedyś zrobimy konkretny płot.Jeszcze muszę trochę tam posprzątać bo pozostawiły sporo po sobie ,ale myślę,że ,że na dniach to ogarnę.A dziś posadziłam tuje tak jak już wyżej napisałam i troszkę zgrabiłam na rabatach.Jutro znowu coś ogarnę bo dziś jestem padnięta ,ale szczęśliwa :D

A to ta część działki,którą ogrodziła i posadziłam tuje.Małe są jeszcze te tujeczki,ale urosną :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to jest działka po środku

Obrazek

i troszkę fotek z dzisiaj jeszcze przed grabieniem rabat

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko ja bym zostawiła te pozostałości po koniach, bo w miejscach gdzie rozkładany jest koński nawóz lubią rosnąć pieczarki. A smakowi tych dziko rosnących nic nie dorówna ;:108
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Prawda, potwierdzam słowa Małgosi :D

A poza tym Twój ogród właśnie się zrywa na dźwięk budzika i wygląda jakby oczka przecierał. :D Zaraz będzie kolorowo ;:138
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko, widzę, że ogród przygotowany na przyjście wiosny :) sporo pracy zrobiłaś :) a co do końskich pozostałości to może je rozgrabić i zostawić :) albo pozbierać i w inne miejsce :)
Z okazji Dnia Kobiet serdeczne życzenia :)
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

clem3 Małgosiu tak też uczyniłam i zostawiłam to na razie.Jak będę miała więcej siły i zapału to to trochę rozgrabię,choć to samo się rozkłada więc chyba nawet nie ma takiej potrzeby.Kiedyś tu rosły pieczarki,więc jest szansa ,że znowu będą .

witch Asiu gdyby się pogoda nie zepsuła to już by było ładniej,choć i tak już widać coraz więcej oznak wiosny.Ja już czekam z niecierpliwością na więcej słoneczka a jak tylko mocniej zaświeci to moment wszystko ruszy w szybkim tempie.

maniolek Mariuszu dziękuję za życzenia :)Ja dziś obchodzę podwójne święto bo dzień kobiet i imieniny ,ale teraz już się tak nie obchodzi jak dawniej .
Ogród dopiero porządkuję ,miałam parę dni zapału dużo do pracy ,ale ostatnie dni mam ciężkie jak ch...
Piec mi się psuje ,modlę się co by do lata jako tako przeciopał ,jakaś chandra i niemoc mnie dopadła i odechciało mi się wszystkiego.Pewnie przesilenie wiosenne mnie dopadło.

Wczoraj dotarły do mnie kolejne dwie paczki z krzaczorkami a dziś następna z kłączami .

.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Beatko super zakupy.
Przyjdzie słoneczko to i humor się poprawi :)
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kasia100780 Kasiu ja kupuję,zamawiam a dziś do mnie dotarło,że już nie mam gdzie sadzić póki co.Tył na razie ostrożnie obsadzam, bo muszę przetestować ziemię ,jak tam sobie roślinki będą radzić i czekam czy tuje będą rosły.Wtedy dopiero będę bardziej obsadzać.Co prawda tam mam zamiar więcej sadzić drzew iglastych bo chciałabym stworzyć taki mój mini lasek.Czas pokaże co z tego wyjdzie.Myślę też o posadzeniu kilku brzóz.

A to wczorajsze zakupy,już posadzone

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Ja też szukam brzózek :D
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Beatko, ale zakupy poczyniłaś ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj Super ;:333
A z drzewek, co tam ciekawego zakupiłaś ? nic nie widać, to może owocowe drzewka ?
Chyba w internecie zamawiałaś ? mozna wiedzieć u kogo ? Dorodne te drzewka ;:333
Brzózek i ja szukam. Jakoś marnie, nie ma w czym wybrać, a ja chciałam jakieś fajne odmiany z białą korą.

Zazdroszczę Ci, że już bylinki mogłaś sobie posadzić, też u tego samego sprzedawcy, co drzewka kupowałaś ? Widzę różne różności . Oj, będzie się działo :)
Beatko widzę , że zakupy bardzo udane , roślinki porządne. Oby się wszystko przyjeło i zdrowo rosło !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”