Na starym po nowemu 4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na starym po nowemu 4.

Post »

Beatko widzę, że powoli i u Ciebie wiosna się budzi :) trzymam kciuki żeby więcej ;:3 było, no i oczywiście przy okazji najlepsze życzenia z okazji Dnia Kobiet zostawiam :) ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Beatko są petunie w nasionkach w L., dzisiaj kupiłam jedną paczuszkę (nasionka u nas na sporym stojaku obrotowym), wzięłam też ślazówkę, gdyby mi się miały moje nie wysiać, jest też mączka rogowa (używałaś kiedyś? taki naturalny, wg. mnie bardzo dobry nawóz).
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

W sumie to niczym, tylko te dostane szybciej kwitną ;:108
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko, no to różnica jest zasadnicza ;:172 Jasne, że też bym wybrała te petunie co kwitną. ;:172

Mariuszku - za życzenia bardzo, bardzo dziękuję ;:180
Jedno Twoje słowo i już mam pierwsze kwitnienia w ogródku :tan
Wczoraj zakwitł pierwszy krokus, a dzisiaj pierwszy irys żyłkowany, niebieski.

Basiu - dziękuję za wiadomość o nasionkach petunii ;:196
Zerknę jutro czy i u mnie są.
A nie zbierasz nasion ślazówki? Moja się wysiewa ale ja i tak z niej zbieram nasionka i dosiewam wiosną. Ja jej nie ścinam całej na zimę, może dlatego mam samosiejki. A jaki kolorek ślazówki kupiłaś?
Mączki rogowej nie stosuję i raczej się do niej nie przekonam chociaż wiem, że jest świetna. Ale dziękuję za informację, że już jest w sprzedaży. Na razie pozostaję przy Azofosce, oborniku granulowanym, dżdżownicach kalifornijskich, pokrzywie, itp.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko nie zbierałam, bo moja ślazówka późno mi zakwitła w ubiegłym roku. Pierwszym razem jak ją wysiałam zmył nasiona deszcz, a właściwie ulwa, musiałam wysiać drugą partię końce maja... ale kwitła do późnej jesieni.
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Beatko a co to za podpórki oglądałyście. Mnie by się bardzo przydała taka większa ale ceny też są odpowiednie. ;:222
Pokrzywę i skrzyp to i ja stosuję...jeszcze marzę żeby zdobyć sadzonkę żywokostu. Wiem gdzie rośnie i w tym roku sobie przywiozę. :wink:
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, mam już te nasionka petunii. Dziękuję ;:196
Tak, ślazówka kwitnie bardzo długo. A masz białą czy różową?

Elżbietko - w gazetce L. widziałam te podpórki na pnącza, ale mają tylko 1,20 m więc
troszkę niskie są. Z tego co piszesz też wyższe by Cię interesowały. Koszt znośny, bo ok, 25 zł. Na zdjęciu wyglądały bardzo ładnie.
A moja znajoma stale u mnie widzi żywokost ;:oj A mnie się wydaje, że to nie jest to.

Wspomniany mój pierwszy irys żyłkowany - jakość zdjęcia adekwatna do dzisiejszej pogody

Obrazek
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ale śliczny irysek, chyba pierwszy jakiego widzę w tym sezonie ;:oj
Właśnie sobie przytargałam takie dwie podpórki z Lid.a, spodobały mi się białe na niskie pnącza :tan Na mączkę też się skusiłam, może ją podłożę pod byliny (piwonie, serduszki) bo potem ciężko im nawóz podać, a ponoć to się długo uwalnia. Ale żeby w takich ilościach na pół ogrodu używać, to mnie na to chyba nie stać ;:222
Niech się rozgości ta wiosna, na noce też niech już zostaje ;:224 :wink:
Miłego weekendu! ;:196
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Beatko masz już iryska, a moje dopiero wyłażą z ziemi .No cóż może zaczekają z kwitnieniem aż wrócę, a jeśli nie to trudno ;:174 będą inne iryski niedługo :wink: Zaczęły wychodzić Ostróżki od Reni tak się cieszę ,ze przetrwały w dobrym zdrowiu ;:138 Ja mam różowa ślazówkę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguss85 - a u mnie ten irysek żyłkowany to w ogóle pierwszy jaki kiedykolwiek zobaczyłam - dobrze wiesz jaka to radość w sercu. Wcześniej widziałam je tylko na zdjęciach.
Fajne zakupy poczyniłaś. No niestety, na nawozy też trzeba troszkę naszej kasy poświęcać...
Bardzo mi się spodobało zdanie "proszące" by wiosna już i na noce z nami została. Oj tak, oj, tak!
Jest pełnia, wiec z ogrodem muszę dać sobie spokój, choć słoneczko zapowiadają.
Miłego weekendu również ;:3

Jadziu - no wiesz, baaardzo późno te iryski sadziłam, więc pewnie sobie wzięły to do siebie by w miarę wcześniej się mi ukazać. To tak jak ze mną, wcześniej rano wychodzę do pracy by bardzo późno wracać :;230 Z irysków się bardzo cieszę, zresztą na razie wszystko co sadziłam przed samą zimą to już wychodzi, super.
Tym swoim troszkę każesz na siebie czekać, zobaczymy czy się nieco później wybiją.
Mi na razie te niebieskie wyszły, ale żółte też powinny iść w tamtych ślady.
Jak sie cieszę, że Twoje ostróżki od Reni już wychodzą! Czyli i dla mnie jest spora nadzieja, że te od Reni dadzą i u mnie radę, jeśli je zdobędę. ;:306
Ja też mam różową ślazówkę, nic z nią nie robię. I właśnie jestem ciekawa jak się prezentuje ta biała, czy też jest bezobsługowa? I jak wygląda po silnym deszczu? Bo ta różowa jest stale śliczna, czy deszcz, czy wiatr, czy słońce...
Miłego weekendu! ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Beatko moje iryski są już parę lat w tym samym miejscu i tak się zbiesiły ,że dopiero wychodzą im szczypiorki .Raczej nie zobaczę ich kwiatów ,bo zakwitną jak mnie nie będzie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Beatko :wit . Cudny irysek ;:108 u mnie też zakwitł jeden ale nie zrobiłam mu zdjęcia ;:222 . Jutro muszę wyskoczyć z aparatem na obchód ;:224 . Może pokaże się ich więcej ;:224 . Też późno je sadziłam tak jak Ty ale zrobiłam jeden błąd - posadziłam na różnych głębokościach ;:222 i w efekcie jedne będą kwitły a inne dopiero wyszły z ziemi ;:131 . Pogody na niedzielę Ci życzę i pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, ślazówkę miałam różową. W tym roku też różową kupiłam. Irysik cudowny ;:215
U mnie znikły, kwitły przez kilka sezonów, w 2015 dosadzałam a w tym roku nic nie wyszło. Może jeszcze się pojawią? A może stały się pokarmem dla jakiejś istotki... ;:185
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, a może jednak poczekają te iryski na Ciebie skoro im nie spieszno, zobaczymy.
Szybko wracaj, nie tylko do irysków ale do nas także ;:168

Ewelinko - to chyba dzięki Tobie mam te iryski. To była dobra podpowiedź by jeszcze je zakupić ;:215
No to chyba dobrze, że mają przedłużony czas kwitnienia, skoro jeden już u Ciebie kwitnie a inne się dopiero za to zabierają. Może to i dobry sposób takie różnopoziomowe sadzenie.
Miłego tygodnia życzę, i sporo ;:3

Basiu, no to różowa ślazówka króluje. A ja nie kupuję na razie białej bo nie wiem jak się sprawuje, dlatego tak dopytywałam o kolorek.
Może się jeszcze pojawią Twoje iryski żyłkowane.. Ja też czekam na pozostałe, na razie wyszło mi 5 tych niebieskich.
U mnie było dzisiaj bardzo zimno, nawet śnieg przez moment sypał, ale taki zmrożony, wyglądał jak steropian.
Pocieszające jest to, że następna pełnia to już będzie wiosną.
I znowu krótsza jedna noc przed nami i to już za niedługo... Zmiana czasu tuż tuż.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, ja miałam niebieskie iryski i takie jasno błękitne, ale nie widzę żadnych. Może im za zimno?
Bo jednak temperatury u nas ciągle na pograniczu zera, tak samo z tulipanami jest... Wychodzą stare, nowych nie widać.
Ale widocznie jeszcze mają czas.
A co najzabawniejsze, to w ubiegłym roku wykopywałam tulipany i nie wiem jakim cudem wychodzą mi w takich ilościach w starym miejscu. Byłam pewna, że zostawiłam ze dwie bulwki w ziemi, no może trzy, a tam wybija z dwadzieścia.... ;:306

Białą bym kupiła, ale w ogóle to nie wiem gdzie wysieję te wszystkie moje zakupy nasienne... :roll: :;230
Pozdrawiam, Basia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”