Dzień dobry!
Nie wiem czy będzie dobry, ale jest słoneczny
Iwonko dziękuję!

staram się jak mogę wyjść na prostą
Penstemon z bordowymi listkami mam w dwóch egzemplarzach i jeden to Dark Tower, a drugi dostałam od innej Iwonki. Nie porównałam kwiatków obu, ale jak znajdę wśród zdjęć (jak mi się uda) to może mam różne
Aguniu miałam tylko przeczytać co u mnie, ale po Twoim wpisie tak się rozczuliłam, że muszę od razu coś skrobnąć

Dobre dziecko z Ciebie

Czuję to w każdym calu...co piszesz, co lubisz i co jest dla Ciebie ważne

Tak trzymaj! Taka już jestem, że jak się czegoś podejmuję to staram się wykonywać może nie najlepiej, ale poprawnie

Dlatego leżało mi na sumieniu to, że po zimie kurki mają brzydko i nie zdrowo. Na szczęście znajomy zechciał pomóc i już jest dobrze. Moje śnieżne kurki są brudaski, po zimie kiedy z własnej woli siedziały w kurniku i grzebały w ściółce wypaprały się paskudnie i musi przyjść pora deszczu i potem suchych piasków, żeby odzyskały jako taki wygląd

Zaczęłam od czystej pościeli.
Agnieszko tacy hodowcy jak wujek też muszą być, żeby w sklepie były jajka w ciągłej sprzedaży. Pamiętam w dzieciństwie w zimie jajek świeżych nie było, były czasem jajka tzw wapienne i miały naleciałości w smaku i zapachu, a nadawały się tylko do gotowania. Jajko świeże za spore pieniądze kupowało się od tzw baby. Teraz jaja mamy cały rok i tylko biedne są takie kurki. Co jest lepsze? nie umiem ocenić
Ten nawóz chyba też jest poprawiony antybiotykami i innymi dodatkami, które daje się kurom?
Moje kurki znoszą różne jajka i jak komuś daję opakowanie jajek to zachwyca się ich różnorodnością

Czasem trafi się bielutkie jajeczko, ale mam jakieś kurki co noszą prawie brązowe.
To jest zaletą naszego FO że możemy sie wzajemnie inspirować, a nasze zdjęcia roślin są autentyczne bo hodowcy robią różne sztuczki żeby roślinę sprzedać
Ja kupiła czarne podpórki, bo mam skłonności w ogóle do czarnego koloru co widać w mojej garderobie
Pergole też bardzo potrzebuję, ale chyba skłonna jestem kupić metalową (czarną

) i nawet już wiem gdzie. Wszystko w swoim czasie, bo portfel nie lubi pochopnych zakupów
A ja myślałam że to z wiekiem przychodzi i zamiast nowej kiecki wolimy spodnie dresowe, bawełnianą bluzkę i przesyłkę ze szkółki
Ściskam Cię serdecznie

dziękując i również życzę zdrowia dla malutkie w szczególności i wspaniałej pogody
A dzisiaj świeci słonko i pewnie pójdę do ogrodu, bo muszę wynieść część roślin do tunelu, a potem rozłożyć drugą szklarenkę. Postaram się też ulżyć rozrośniętym roślinom!
Tak pokazało się słońce o świcie
i parę roślin
wieczorem pokażę co na parapetach się dzieje, a na razie pięknej soboty wszystkim zaglądającym!