Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Post »

Marysiu, róż tyz pikny, a róż w towarzystwie błękitów - hicior! ;:215
Chciałaby dusza do raju... niestety, nie działka mi ostatnio w głowie, ;:185 ale wszystko trzeba przyjąć na klatę. Tylko dlaczego to tak boli? ;:174
Może w sobotę uda mi się wreszcie odwiedzić moją działeczkę. Tak bardzo mi jej brakuje...
Czytam, że masz kłopoty ze zdrowiem. Marysiu, dbaj o siebie, nie szarżuj w ogrodzie. ;:167 On nie zając, nie ucieknie, a straconego zdrowia nic nie wróci, nawet czyniąca postępy medycyna. ;:131 Coś o tym wiem. ;:108
Mnie humor pierwszy kurier nieco poprawił. Teraz czekam na kolejnego, tym razem z liliami i oby jak najkrócej, bo takie paczuszki potrafią dodać chęci do życia. ;:63

Miłego wieczoru, słonecznego i zdrowego jutra życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu :wit . U mnie słońce pojawiało się chwilami ale to za mało ;:222 . Czekamy na pełne słońce ;:3 . Tak właśnie obstawiałam, że to ta róża ale nie byłam pewna . Siedzi u mnie w ziemi od jesieni i mam nadzieję, że za kilka lat będzie taka cudna ;:108 . Piwonie też pokazałaś cudne ;:173 , a ja sprawiłam sobie kilka i mam nadzieję, że za rok ,dwa będę siedziała z nosem w ich kwiatach ;:224 .Trzeba na nie trochę poczekać ale warto, oj warto ;:108 . Pozdrawiam i ponownie życzę Ci słońca ;:196 .
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, po raz kolejny westchnę. Ach te Twoje wschody i zachody. Tyle cudnych zdjęć już tu pokazałaś. Powinnaś wydać z nimi album, albo jakąś wystawę zrobić. Trochę mnie Tu nie było a Twoje wątki tak pędzą, że je nadrobić nie zdołam. Teraz postaram się być na bieżąco.
Piękne odcienie różu pokazałaś , a ja właśnie się u JagiS wypowiadałam na temat ubogiego słownika barw w języku polskim, takiego jednoznacznego. Jeśli Eskimosi mają tyle określeń na różne odcienie bieli to my ogrodnicy też powinniśmy umieć nazwać jednoznacznie różne odcienie różu
O O O O O O
Bo choć oficjalnie zostały nazwane: np TU
To czy ktoś wie który z nich jest różem indyjskim, pompejskim czy weneckim?
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Piękną masz tę pełną różową piwonię, śliczna jest.
Ładny kolor ostróżki.
U mnie dzisiaj rano był szron, ale i tak już wiosnę czuć i widać w pobliżu.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,u mnie rano był przymrozek ,potem padał deszcz i bardzo ponuro było,kisiliśmy kapustę ,potem na chwilę do ogrodu poszłam i coś tam zrobiłam ,niewiele ,ale 1 taczki chwastów się zebrało,w ogrodzie jest bardzo mokro ,ciężko cokolwiek robić kopaczką ,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Marysiu. ;:196 Już maleńkimi kroczkami wiosenka do nas zagląda, to i ja jak niedźwiedź z gawry się wyłaniam. :wink:
Na razie staram się choć trochę nadrobić zaległości, ale kiepsko mi to wychodzi.
Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka. ;:196 :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Już bardzo tęsknię za tymi kolorkami. A pogoda nadal nie rozpieszcza... ;:219 Zimno i buro u mnie. Nawet nie chce się wyjść popracować. Może musimy poczarować pogodę?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu ja tez 5tak mam nic nie wyrzucam, szukam dla roślin inne miejsce, po prostu upycham na kolejnej rabatce ;:306
Dziś znowu odpoczynek od ogrodu, więc ładujmy akumulatory, pod koniec przyszłego tygodnia ruszymy na odsiecz chwastom.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!
Za oknem szaro ale może coś zaświeci, bo o świcie mrygnęło słonko i chmury go pożarły.

Lucynko moje samopoczucie nie ma nic wspólnego z przepracowaniem, chociaż oczywiście najprościej zrzucić wszystko na ogród ;:222 Współczuję, że i u Ciebie choróbska rządzą, a współczuję szczerze bo rozumiem doskonale co to jest chcieć a nie móc ;:223
Powiem szczerze, że również spodziewam się kurierów ale wolałabym teraz ich nie widzieć. Rośliny wymagają posadzenia, a ja nie dałabym rady ;:202 W niektórych pracach ktoś mnie wyręczy, ale w sadzeniu to już nie :wink:
No to niech się zła passa odwróci Obrazek

Ewelinko brakuje słońca, ale jak chodzi o wiosnę w pełni to niech przyjdzie w terminie ale na stałe :D Moja róża ma cztery lata i już się zadomowiła ;:215 Piwonie są cudowne tylko szkoda że tak szybko przekwitają, jeszcze też zależy od wiosny. Zresztą w stosunku do wszystkich kwiatów są wiosny dla nich korzystne lub nie :? Miłego i pogodnego weekendu Obrazek

Alicjo bardzo dziękuję za przyjemne dla mnie słowa, ale wystarczy mi to że tutaj mam chętnych do obejrzenia moich zdjęć. Albumów teraz jest taka moc, bo jest niezwykła łatwość ich drukowania :lol: Alu jak się jest z FO na co dzień to trudno żeby wątki nie pędziły, ale nadrabiać sobie nie wyobrażam więc zapraszam na bieżąco. Ach kolory! spojrzałam na paletę barw wskazaną przez Ciebie i wielu przypadkach inaczej widzę niektóre kolory :uszy W najbliższym kręgu utrwaliła się opowieść ...mama mojego M wyjeżdżała na dłużej, ale zobowiązała syna do pomalowania pokoju i kiedy przyszło do wybrania koloru padło słowo frez. Rzecz działa się w głębokiej komunie i niektórzy pamiętają jak wtedy wyglądały sklepy z artykułami malarskimi. Nie było LM, Auch czy Casto... tak tak były takie czasy. Malarz pocił się i wymieszał coś co wydawało się właściwym kolorem, ale położony na ścianę wyglądał ja ściana w domu pogrzebowym. Mama wróciła i o mało nie zemdlała, oczywiście było powtórne malowanie. Konkluzja...każdy ma swój frez ;:306

Bea różową piwonię dostałam od pewnej miłej forumki. Zresztą kilka piwonii już dostałam, bo dziewczyny są tak miłe że przysyłają każdą piwonię którą się zachwyciłam ;:167 Ostróżki tez mam od Michała Darmokota, bo jego kochają te kwiaty i u mnie już tak bujnie nie rosną, ale są ;:215
Dzisiaj ranek bez przymrozku ale wczoraj było chrupiąco ;:131

Martusiu deszczu nie miałam i dobrze bo u mnie też mokro, ale od robót mam wolne. W najbliższym czasie raczej popracuję cudzymi rękami, bo kurnik większy nie oczyszczony i gałęzie też leżą. Wczoraj pomocnik się zobowiązał więc może ścinka będzie ukończona. Ciężko jak człowiek sam sobie nie może zrobić co by chciał :shock: Pozdrawiam i posyłam całusy Obrazek

Witaj Ewuniu! Niedźwiadku kochany Obrazek wyłaź z gawry, bo wiosna nie wejdzie do niej ;:306 Wiele razy myślałam o Tobie i czekałam na to kiedy się znowu pojawisz. Mnie się przedwiośnie zaczęło marnie, bo coś mnie dręczy ale staram się walczyć, chociaż nie zawsze z dobrym skutkiem ;:223
Pozdrawiam i mocno ściskam Obrazek

Basiu ano szaroburo i byle jak, ale parapet woła o pikowanie i powinnam się tym zająć, no zobaczę. Na razie w planie zakupy i być może sąsiad przyjdzie pomóc w pracach porządkowych szczególnie tych cięższych skoro ja się rozsypałam ;:145 Czaruj Basiu, czaruj Obrazek

Dorotko dzięki takiej naturze ogród mi się rozrasta i pracy przybywa :;230 ale cóż! tak już mam jak mi panowie uszkodzili drzewo to mi się płakać chciało, no to jak ja wyrzucę kwiatki na kompost? Jak się prognozy sprawdzą to może w końcu zacznie się pogoda poprawiać :D

Dobrego dnia!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiumyślałam ,ze to drobna niedyspozycja ;:168 ;:145
Mam nadzieję ,ze prędko pogonisz dziada i wrócisz do formy, może faktycznie sprawdź poziomy hormonów czasem wariują i trzeba zmodyfikować dawki leku.
W każdym razie szybko wracaj do zdrówka ;:196
Cudowny penstemon na pierwszym zdjęciu bo to chyba on :oops:
Skoro ogród odpada to siądź wygodnie i pikuj roślinki to też namiastka wiosny
Miłego dnia ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie niedyspozycja, ;:168 na okoliczność zdrowienia wysyłam Ci promyki słońca (u mnie nieśmiało już wychodzi) - niech doda Ci energii ;:3
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu zdrowiej ;:168 bo to priorytet dla ogrodniczki ;:333 Trzymam kciuki.
Piękne fotki, ale u ciebie to raczej norma :D
Powiedz kochana czy znasz imię tej białej różyczki... bo ja podobną sobie zamówiłam i szukam jej po ogrodach żeby zobaczyć ile zajmie miejsca żeby nie musieć jej co roku przesadzać ;:173 Foliaczek obfocony ;:108
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Julciu jak na razie to niewytłumaczalna niedyspozycja, ale może ją opanuję ;:215
Widzisz ja jestem niespokojny duch i wysiedzieć mi trudno :oops: Pojechaliśmy na zakupy bo chciałam kupić w Ldl podpórki pod powojniki. Były też byliny w kapersach, ale dużo gorszej jakości niż te z Auch. Próbowałam coś wymacać w trocinach, ale bez skutku i zwróciłam na półkę. Nakupiłam zieleniny, bo zmieniam całkowicie dietę, a jeść coś trzeba i wracając już widziałam samochód pomocnika więc chcąc nie chcąc rzuciłam się w wir ogrodu. Niestety pan chcąc pomóc sp... sprawę drobiąc gałęzie, które nijak nie chciały przyjść przez rozdrabniarkę, bo duże ładnie wciąga a małe farfoclują się u wejścia ;:306
Potem pomocnik wykidał ściółkę z kurnika, a ja ochlapałam wapnem ściany i dałam nową ściółkę więc plan na dzień dzisiejszy wykonany wręcz z nadwyżką. Jeżeli noc nie przyniesie konsekwencji to znaczy że ŻYJĘ!!!
Penstemon mogę podzielić, bo mam większy w innym miejscu a może i ten do wiosny się powiększy ;:215 Zapisz Julciu proszę ;:168 Miałam pikować ale nic z tego, bo czas zajęty aż do tej pory :D
Dziękuję i życzę Ci miłego weekendu ;:196

Basiu ze słonkiem było marnie, bo jednak ani w Krakowie ani po powrocie u mnie już nie zaświeciło. Przynajmniej utrzymało się bez deszczu co pozwoliło mi dochodzić do zdrowia ;:306

Ewuniu nic tak nie przywraca zdrowia jak zmaganie się ze słabościami...no to się zmagałam ;:306 i aż trochę boję się nocy ;:oj Ile zrobiłam piszę Julci, ale może lepiej nie czytaj, bo będziesz mnie łajać ;:168
Foliaczek już widziałam w telefonie i zaraz wstąpię, żeby o nim napisać :D
Biała a raczej białe róże...pierwsza to Sally Holmes i ma ogromne pojedyncze kwiaty i kwitnie całe lato, a druga to Semiplena kwitnie raz, a dobrze dużo mniejszymi kwiatkami! Ta róża rośnie jak szalona :D
jagusia111

Post »

Marysiu jak Ty zrobiłaś ile napisałaś to Ty zdrowiutka jesteś :wink: .
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu łajać nie będę, bo wychodzę z założenia, że każdy ma swój rozum ... większy lub mniejszy,ale ma ;:306 i nawet cie rozumiem, bo jak sama nie doglądnę to wydaje mi się, że nikt mi tak nie zrobi jak chcę, a nawet jak mi ktoś pomaga to ja nie umiem stać bezczynnie i patrzeć... ;:173 Potem oczywiście nie mogę ruszyć, ani ręką, ani nogą ... ale na następny dzień jest lepiej i od nowa ... :D Wiem, że kiedyś będę mogła tylko patrzyć na mój ogród ;:174 Dlatego, jak mogę to robię i niech rośnie... Właśnie przyszły dwa clematisy (Rubens i Paul Farges) i rdest Auberta (pnący) ... do foliaka :D Mieli przysłać po 15 marca, ale się pospieszyli no to pewnie wiosna będzie ;:65
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”