Fioletowy ogród i potager z aniołkiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fioletowy ogród i potager z aniołkiem

Post »

Wszystkiego najlepszego Agnieszko,dużo zdrowia życzę ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariusz ale cudny bukiecik, przypomniał mi jak lubię zapach konwalii ;:138 Dziękuję ;:196

Karolko, Beatko, Halinko dzięki za uznanie dla pomidorka i innych rozsad ;:180 :D No faktycznie, robię dla roślinek za dewelopera i nawet pomagam im przy przeprowadzkach ;:215

Seba te siewki są maleńkie, ale jak zaczną rosnąć to nagle zrobi się baaaardzo ciasno. I idę o zakład, że będziesz miał więcej siewek, niż jesteś w stanie upchnąć na rabatach :;230

Agnieszko bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś, a jak jeszcze napisałaś, że przejrzałaś cały wątek to w ogóle zrobiło mi się bardzo przyjemnie ;:196 Aniołka niedługo ustawię i pokażę, fioletowe warzywa też. Sama jestem ciekawa tej asariny, postaram się znaleźć jej odpowiednie miejsce, gdzie nic jej nie zagłuszy.

Jadziu moja jak wyrosła też się kładła ;) po każdym silnym wietrze albo deszczu. Co prawda trochę poskramiały ja płotki wokół drzewek, ale mimo wszystko, była leniem i wolała leżeć niż stać a urody jej to nie dodawało :;230
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Pierwsze kwiatki tak cieszą, nawet jak są bardzo drobne :D

Obrazek

Obrazek

Hortensje pod słomianym okryciem obudziły pączki:

Obrazek

A to efekt mojej ostatniej pracy, skopane rabaty przy domu i przy warzywniku i uporządkowane poziomki w zielniku (ulubione miejsce w ogrodzie mojej córci). Nie lubię takiej rozrytej gołej ziemi, ale minie trochę czasu nim się zazieleni, na razie przyzwyczajam się do takiego widoku ;:173

Obrazek Obrazek

Obrazek
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Aguś pozdrawiam wiosennie :) Twój warzywnik to jak ogród przed pałacem. Ale pomidoraski już masz spore.. chyba będziesz zajadać w czerwcu ;:oj
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Aguś ja Ciebie podziwiam 25lat w mieście i tak sobie radzisz z kwiatkami,warzywami i rozsadami?????? ;:oj Rozumiem siebie całe życie na wsi,ale ty jesteś ewenementem ;:196 śliczne masz pomidorki no na parapecie okiennym takie sadzoneczki śliczne nie urosną .
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko zazdroszczę słoneczka :D krokusy kwitną, a moje dalej szczypiórki! nawet sąsiad mieszkający kilka domów dalej ale wyżej dziwił się, że u mnie nic nie kwitnie ;:oj
Hortensja wystartowała! u mnie dzisiaj był spory przymrozek i wszystko było zmrożone. Jeszcze do środy mam w prognozie minusy :wink:
Córeczka już zdrowa ;:167 Miłego weekendu! :wit
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, jakie u Ciebie sa już krokusy ;:oj U mnie jeszcze nie ma ani jednego :roll: Nie wiem gdzie się podziewają, może lecą wraz z bocianami z ciepłych krajów? :D

Piękny masz ten warzywnik, az nie mogę się napatrzeć, że wszystko już masz tak super przygotowane, równo wydzielone, no, powiem Ci, że niesamowicie to wygląda :D

A drzewka owocowe juz przyjechały?

Dużo słoneczka Ci zyczę ;:3 ;:196 Bo u nas wczoraj w nocy było na minusie :(
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Aguś , na pewno Twój M zabierze Cię na byliny, nasi M tak mają . Mój np zapomniał o Walentynkach :!: Za to teraz sie postarał, to sa niebieskie dzwoneczki które wysadzę do gruntu :) śliczny n iebieski kolorek . A u Ciebie ładnie wygląda zaplanowana rabata warzywna , to trzeba dużo wysiłku i dyscypliny zeby warzywnik tak pięknie utrzymać ;:138 w ryzach ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Tęsknię za takimi wiosennymi widokami ;:145 U mnie wszystko jest znacznie opóźnione w porównaniu do Twoich kwiatów.
No z tym miejsce będzie problem ;:306 ale jak zrobię kilka rabat to upchnę wszystko :;230
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Oj, Aguss, na razie z moich prac wyszła tylko jedna publikacja: http://www.nature.com/nchembio/journal/ ... .1868.html ? ale druga jest w przygotowaniu... Jeszcze z miesiąc, żeby dopiąć ostatnie doświadczenia, a potem będzie można posyłać do czasopisma naukowego. I modlić się, żeby recenzenci byli szybcy i niezbyt upierdliwi... Bo w wypadku tej podlinkowanej publikacji od momentu posłania jej do czasopisma do momentu jej ukazania się minął równo rok...

Co do interpretacji kopenhaskiej ? mnie też ona zupełnie nie leży i wydaje się kompletnie absurdalna... Ale sam nie jestem pewien, która z nich brzmi najlepiej... Myślę, że po prostu należy zaczekać na teorię wszystkiego ? która połączy grawitację z mechaniką kwantową... I wtedy wszystko powinno się rozjaśnić.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Te białe podpórki to zobaczymy dopiero w duetach z roślinami?
Oj cieszą te pierwsze wiosenne kwiaty, oj cieszą ;:108
orlik755
200p
200p
Od: 30 paź 2012, o 14:02

Post »

I ja do Ciebie wpadłam. Jak pięknie rozplanowany i zadbany warzywnik! Aż miło popatrzeć. I wszystko już przygotowane do siania i sadzenia.
A ja nawet nie mogę jeszcze stopy postawić w warzywniku, błoto. Jeszcze tak nie miałam.
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Aguś, asarinę podpieraj czym się da, kładzie się bardzo i jest wiotka, jak trochę podrośnie, łodyżka się wzmocni i zacznie się wspinać. Do tego czasu jednak jest z nią zabawa.
Wysiałam dziś Twoje nasionka ;:167 .
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Cześć Aguś :wit I jak, udało się kupić Patty's Plum? :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aguss85 pisze: Ale trafiłam w końcu na cebulki w sklepie online, mieli też moje wymarzone lilie Candidum i właśnie przed weekendem doszły, wielkie i zdrowe, oby tylko były zgodne ;:138 :D
Agnieszko wybacz, że się wtrącę ;:180 ale nie sadź lilii głęboko, czubek cebulki powinien być tuż pod powierzchnią ziemi :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”