Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

Lucynko i ja podziwiam Twoje zakupy ;:63 ;:63 śliczne kwiatuszki . czerwony orlik cudny .
Dobrze albo i nie dobrze że ja nie mam takich sklepów blisko bo też bym sobie nie odmówiła .
i znowu siałaś ;:oj ;:oj ale będzie kolorowo :D
Lucynko dobrej nocy i dużo słoneczka na jutro ;:196
jagusia111

Post »

Oj Lucynko, Lucynko ;:124 :;230 , a co sobie będziesz żałować ;:306 . Zakupy super. Szczególnie cebulica i puszkinia wpadły mi w oko. Ciekawe też jaki ten szczawik będzie w rzeczywistości.
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko, ja nie wiem co to się dzieje, wszystkim rosliny i nasiona same do koszyków wpadają :lol: Jako, że ja nie chodzę po sklepach, to mnie rosliny atakują przez internet :D

Piękne orliki Ci wskoczyły do koszyka, mnie tez wczesniej kilka wskoczyło - jak przypadkiem cos przeglądałam - skoczne są skubańce ;:306
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Porażki też są nam potrzebne bo wyciągamy wnioski i uczymy się na nich ;:108 . Następnym razem z chryzantemami pójdzie lepiej ;:196 . Bardzo ciekawe zakupy zrobiłaś ;:224 . To ja może do sklepów nie będę chodziła skoro te torebki tak same do koszyków wskakują ;:306 . To Twoje Brico chyba cieszy się jak tylko widzi Cię w drzwiach :;230 . Dobrze, że ja nie mam nic takiego "po drodze" ;:173 . Lucynko kolejne wysiewy ?? Co tym razem :lol: ?? Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko no właśnie to jest powód , dlaczego omijam markety i ich stoiska ogrodowe, ale kupię jak będą bzy :;230
w ubiegłym roku było sporo odmian więc poczekam cierpliwie.
Zakupy poczyniłaś cudne ,aż mnie kusi aby kupić co nieco. ;:168 orliki ciekawe, lilie tym bardziej ze pachnące ;:333
Teraz tylko słońce i pogoda a wszystko wyląduje na rabatkach.
Miłego o pogodnego dnia ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Witaj! ;:63
Lucynko to Ty siejesz nogami? ;:oj . To taki żarcik przy Dniu Kobiet.Życzę Ci dużo, dużo zdrówka jak kobieta dla kobiety.
Lucynko zrób jak piszesz, może coś z tego będzie? Czyli rozumiem Ty mi podasz swój nik??? :idea: , a gdzie będzie ta prywatna poczta mailowa? ;:223
Jeżeli chodzi o chryzantemy to nie lepiej by było (zamiast dzielić) wiosną jak już podrosną uszczknąć parę sadzonek i wetknąć obok pod
butelkę?
Jak już pisałam kupiłam nasiona orlików,ale trzeba wysiewać w kwietniu.

Nie dmuchałam bo już prawie po śniegu, ale dziś jest chłodno wiec na razie całkiem nie stopniał,trochę go zostało.

Pozdrawiam. Danuta.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko...zakupy ;:333 ,jak nas cieszą nie ma co sobie żałować. Sklepy z roślinkami chyba mają jakiś magnez, oj przyciągają bardzo. ;:306 . Dziś miałam jechać na działeczkę niestety się nie da , siąpi..więc pod te smutki kupiłam podpory dla pnączy. Powód do zakupów zawsze się znajdzie. ;:306
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko, miło czytać dobre wieści, że mama i M zdrowieją a Ty tryskasz energią. :tan
Przydało by się ciepełko, to i spacerek byłby milszy. ;:3
Podziwiam Cię za cierpliwość z pikowaniem i jestem pewna że duma Cię rozpiera, bo naprawdę świetnie Ci wszystko rośnie. ;:77
Fajne zakupy, tego czerwonego orlika to sama bym drapnęła, niestety w moim małym sklepiku jest zbyt mało towaru, dzisiaj tylko nasiona tycznej szparagówki kupiłam.Posieję między powojnikami, będzie wyżerka i zielona ściana. ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ech Lucynko, cwaniara z Ciebie ;:306 ja to już omijam takie sklepy wielkim łukiem, bo jak mi się udadzą wysiewy, to te będę gdzieś musiała upychać ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witajcie!
Wczoraj przez cztery godziny wypisywałam mamę ze szpitala, już była karetka, którą mieli ją odwieźć do domu, a ostatecznie, jak się okazało zawieziono ją dopiero dzisiaj w południe. Całą noc nie spałam w oczekiwaniu na info od brata.
Dzisiaj natomiast M odebrał wynik ostatniego badania. Powiem krótko: jak nie urok, to przemarsz wojsk. Głowa mała.

Na pocieszenie przyjechał pierwszy kurier, który przywiózł kilka poszukiwanych przeze mnie roślinek.

Obrazek
Od lewej i od góry:
Dzwonek skupiony 'Genti Twisterbell',
Floks wiechowaty 'Pure Feelings'
Floks wiechowaty 'Neutral Feelings'
Kuklik 'Coctail Cosmopolitan'
Pierwiosnek 'Francessa'
Cyklamen bluszczolistny 'Ivyice Purple'
Rozchodnik 'Moonlight Serenade'
Rozchodnik 'Orange Xenox'
Rdest 'Purple Fantasy'

Ponadto jeszcze niewidoczne nad ziemią:
Czosnek Szuberta, Czosnek Karatawski oraz Rudbekia wschodnia 'Green Wizafid'.
Wszystko w doniczkach z ziemią, fantastycznie zapakowane.

Pogodę miałam nie najgorszą, ale nie działka mi tkwiła w głowie, zajmowały mnie inne problemy. Dobrze że choć kurier dodał trochę radości.
Zaraz też wsadziłam do doniczek szczepki pobrane z fuksji. Oby się ukorzeniły. Roślina mateczna rozrasta się fantastycznie.

Iwciu - piwonie po sześć zeta to po prostu tanizna! Nigdy i nigdzie takich tanich nie widziałam.
W mojej Biedrze w tym roku jakieś ubóstwo zapanowało. Nawet nasion niewiele i tylko te pospolite. ;:224

Malwinko - rzeczywiście jeśli poczyniło się jakieś plany co do nasadzeń, to już nie ma to tamto, tylko trzeba się tego trzymać. Nie mniej podziwiam umiejętność zapanowania nad chciejstwami. ;:63

Marysiu [Maska] - fajnie że orliki się sieją. ;:333
Cebulicy nigdy nie miałam, a puszkinię tak, ale coś ją wcięło i w ubiegłym roku pokazała się i zakwitła jedna mała bidulka. Teraz dostanie towarzystwo. Oczywiście pod warunkiem, że w ogóle jeszcze żyje.
Tygrysówkę też kiedyś miałam, potem o niej zapomniałam, a przecież to ciekawa roślinka.
Prawda, że ładna ta lelija, ale z niecierpliwością czekam na kolejnego kuriera, który ma mi dostarczyć multum lilii różnego kalibru. ;:303

Tereniu [TerDob] - dziękuję w imieniu moich nabytków. ;:180
Siałam, a teraz zastanawiam się, gdzie ja to wszystko posadzę. Naturalnie pod warunkiem, że nic nie padnie po drodze. ;:218
Słoneczko miałam wczoraj, a więc Twoje życzenie zostało spełnione, ale większą część dnia spędziłam w odległości 60km od Płocka.

Aguniu [jagusia] - bardzo mi się podoba to, co napisałaś. ;:131 Nie żałuję sobie, bo na dzień dzisiejszy to jedna z bardzo nielicznych moich radości.
Też jestem ciekawa szczawika. Pożyjemy, zobaczymy.

Dominiko - one, te kapersy i torebeczki są specjalnie zaprogramowane. Mają wpadać do koszyków i wpadają. :;230
No bo gdyby wpadały tylko jednej klientce sklepów, to można by pomyśleć, że ona ma coś nie tak pod sufitem, ale przecież nie jest możliwe, by wszyscy klienci byli porąbani. ;:306

Ewelinko - witaj, kochana. ;:196
U mnie sytuacja jest odwrotna, bo za pierwszym razem namnożyłam kilkanaście chryzantem, a za drugim porażka.
Takie jakieś wyjątkowo lotne te torebki w tym roku. Mimo wszystko jednak od czasu do czasu będę do Brico zaglądała.
Lubię przytargać do domu coś ładnego, a czy może być co ładniejszego niż roślinki? ;:185
Wysiałam m.in. dalie kołnierzykowe, floksy gwiaździste, motylki, pysznogłówkę cytrynową, maczek kalifornijski, gomfreny, cynię skabiozową i powtórnie powojnik botaniczny. Ufff! Gdzie ja to pomieszczę?! ;:223

Julio - czyli Ty dla bzów tak kasę ścibolisz... ;:303
Skoro Cię tak kusi, to uszczknij trochę kasiory i zaszalej, co Ci szkodzi? :tan
Ach, jak bardzo brakuje mi teraz wizyt na działce....

Danusiu [danuta z] - witaj.Dziękuję za życzenia, choć nie uznaję tego święta, bo zgadzam się ze zdaniem mego śp. taty: "Ku chwale ojczyzny mamy jeden dzień kobiet, cały rok mężczyzny." Powinno być odwrotnie. ;:215
Wiem, że już potrafisz korzystać z pw i bardzo się z tego cieszę.
A chryzantemy tak właśnie rozmnożę.
Orliki zawsze siałam zgodnie z zaleceniem na opakowaniu, jesienią wysadzałam na miejsce dla nich przeznaczone, a w następnym roku wszystkie kwitły.

Zuziu111 - oj, tak! Każde stoisko czy sklep mogę sobie darować, ale te roślinne nie pozwalają na to. Jutro znowu pognam do Brico po ziemię .... ;:306

Stasiu - gdyby tak było, nic nie mąciłoby mojej codzienności. Niestety M wyhodował sobie jakiegoś guza. Nie wiadomo jeszcze jakiego i ta niepewność.... ;:174
Tyczną szparagówkę też uprawiam, szczególnie tę fioletową. Podczas zrywania nie trzeba się schylać, ponadto ta fioletowa jest mocno plenna i bardzo smaczna.
Czerwonego orlika spotkałam po raz pierwszy i ciekawa jestem, czy przypadkiem nie zmieni koloru. ;:218
Popikowane roślinki rosną, a ja się głowię, gdzie je pomieszczę. ;:306

Iwonko [00..] - widzisz, a ja nad miejscem dopiero zacznę się zastanawiać, jak już pokaże się, ile go mam. Już wiem, że ciężko będzie . ;:223
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko ciekawe roślinki zamówiłaś, niech zdrowo rosną i cieszą ogrodniczkę!
Coś nie tak w wynikach :?: zdrowia dla obydwu podopiecznych ;:4
No to się działeczka zmieni, ale na pewno na korzyść ;:215
Lucynko ja mam orliki trzeci sezon i nie zmieniają ani koloru ani nie sieją się dzikuskami :D
Spokojnej nocy i miłego jutrzejszego dnia ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko przykro, że masz głowę zajęta innymi rzeczami niż kwiatki, bo to by było spokojniejsze ;:196 a roślinki bardzo ciekawe wygogliłam sobie je ;:215 , gdzie zamawiałaś?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . No właśnie - gdzie Ty to pomieścisz ;:oj ?? Bardzo ciekawe rośliny sobie zakupiłaś, będę podziwiała ;:108 . U mnie też był już kurier i co nie co przywiózł na poprawę nastroju ;:108 . Bardzo mi przykro z powodu Twoich problemów :( . Mam nadzieję, że sytuacja poprawi się ;:196 . Życzę Wam dużo zdrowia ;:196 . Pozdrawiam :wit .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jakoś dużo Ci w tym roku spada kłopotów na głowę. Może w końcu wyjdziecie na prostą? Życzę Ci pewności, że będzie dobrze ;:196
Bardzo inteligentne rośliny w tym roku sprzedają ;:oj Same sobie wybierają właściciela i wskakują do koszyka ;:306 Też tak mam :tan Dzisiaj kupiłam 20 mieczyków, całkiem ładne mi się trafiły ;:108
Czy zamówione rośliny dostałaś w doniczkach? W ubiegłym roku kupiłam sporo roślin internetowo. I niestety wszystkie przyszły w kapersach. Zazwyczaj były to tylko korzonki, czasami trochę zielonego. I z żalem muszę przyznać, że sporo mi się nie przyjęło. Zraziło mnie to do takich zakupów. Wolę rośliny w doniczkach. przynajmniej widać, że rosną ;:108
Będzie się u Ciebie działo w tym roku ;:65
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu [Maska] - dziękuję. Za wszystko. ;:196
U mamy lekka poprawa, choć na dłuższe leżenie, gorzej z M. Szczegółowe badania specjalistyczne dadzą odpowiedź na pytanie, czy się bać bardzo, czy mniej. ;:108
Dobra wiadomość w sprawie orlików. ;:333 Niech się stanie. ;:63

Iwonko [00..] - czasem tak się w życiu składa, ale człowiek to silna istota i wszystko przetrwa. ;:108
W sprawie mojego zamówienia wysłałam do Ciebie PW. Mają tam mnóstwo ciekawych roślin. ;:333

Ewelinko - dobre pytanie. ;:108 Martwić się zacznę, gdy dojdzie do sadzenia. :;230
Prawda że każda dostawa czy zakup roślinek poprawia humor! :tan
Dziękuję za dobroć serca ;:180 i wzajemnie zdrówka życzę. ;:196

Iwonko1 - jak mawiała moja kochana babunia: "To nieprawda, że nieszczęścia chodzą parami. One chodzą stadami". Miała rację. ;:108
O! :roll: To i Tobie tegoroczne rośliny do koszyka wskoczyły! ;:63
Ja mieczyków sadzić nie będę. ;:185 Nie lubią mnie i zawsze chorowały. ;:222 Będę podglądać u Ciebie.
Wszystkie zamówione w tej firmie roślinki przysłali w doniczkach i dokładnie takie, jak bym sama dla siebie hodowała. ;:333 Nie jest tam tanio, ale nie żałuję, bo widzę, że warto trochę więcej zapłacić i być pewnym jakości. ;:108
Dziać się będzie, jestem pewna, u nas wszystkich. ;:138

Dobrej nocy wszystkim. ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”