Ogród z angielską nutą cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród z angielską nutą cz.11

Post »

Moniczko , dobrze,że chociaż Ty widzisz w ogrodzie pierwsze zwiastuny wiosny , bo u mnie jeszcze zero .Muszę chyba posadzić więcej ciemierników bo to głównie one pokazują o tej porze swoje kwiaty .Dobrze że pogoda pozwoliła Ci podgonić prace porządkowe bo inaczej jak nic miałabyś stresa ,że robota czeka a tu pogoda nie daje .Dobrze jak człowiek może zużyć energię i jeszcze jest z tego zadowolony .Szkoda gdyby się okazało że irysy nie odbiją , może trzeba jeszcze dać im szansę bo przecież nie są to z natury delikatne rośliny .Dzięki Tobie zamieszkały i w moim ogrodzie za co bardzo Ci dziękuję bo to piękne rośliny i warte żeby na stałe znalazły miejsce na naszych rabatach .Pozdrawiam i życzę pogody na polu i pogody ducha . ;:167 ;:168
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

clem3 pisze:Moni ja swoje ogrzewacze kupiłam w Lidlu w Niemczech, ale na alle... jest tego pełno. Wystarczy wpisać ogrzewacze do rąk. Tylko uprzedzam, że mają jedną wadę - po naciśnięciu blaszki ciepłe są do pół godz., potem twardnieją i przed ponownym użyciem trzeba je zanurzyć w gorącej wodzie, żeby znów przybrały formę płynną.
Ja też się wreszcie doczekałam prac ogrodowych, mięśnie bolą, czyli znaczy, że jestem szczęśliwa ;:306 Cudne te przebiśniegi, moje posadzone jesienią zgniły ;:222
Dziękuję bardzo ;:196
Ja tez chodzę po sobocie jak paralityk, bo w szybkim tempie zrobiłam sporo pracy, a to musiało zostawić ślad w krzyżach i nogach :lol: , jednak cieszę się, ze trochę uporządkowałam, a nawet żałuję, że nie udało mi się więcej ;:224
Niestety od wczoraj u nas pada i mocniej się schłodziło, więc póki co nie wychodzę do ogrodu - znowu ćwiczę cierpliwość ;:172
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Amanita pisze:;:7 Moniczko, nadrobiłam zaległości w czytaniu wątku.

Piękny ten jastrząb, który Cię odwiedza, mam nadzieję, że piesia nie porwie. U mnie na działce widywałam tylko myszołowy, aczkolwiek w moim domu, który jest w trakcie budowy - od jesieni mieszka puszczyk. Zrobiłam mu nawet zdjecie niedawno i pokazywałam w swoim wątku. Liczę na to, że zmniejszy liczebność myszowatych na działce :D

Irysy masz piękne i pięknie u Ciebie rosną, co jeden, to ładniejszy :D

Moniczko, życzę dużo zdrowia dla Ciebie i Twojego Taty ;:168 Wiosna, to dobry czas na regenerację, jak już Twój ogród obudzi się z zimowego snu i będziesz mogła robić to, co kochasz, to od razu poczujesz się jak nowo narodzona :wink: I co najważniejsze - będziesz szczęśliwa :wink:

Wszystkiego dobrego :wit
Puszczyk to rzadki okaz - masz co podziwiać ;:215

rikkuu pisze:Monika, przykro mi, że straciłaś tyle roślin :( jeśli mam jakąś z utraconych przez ciebie odmian, to mogę się z tobą podzielić ;:108 Ja też obawiałam się, czy wszystkie irysy przeżyją, bo w jednym miejscu dłużej stała woda i nie chciała wsiąknąć, ale chyba jest dobrze :)
Wczoraj, podobnie jak większość na forum, szalałam w ogrodzie. Przycięłam kocimiętkę, cześć traw i wykopałam mnóstwo konwalii, bo tam będzie murek i rabata z Anabelle. Wieczorem chodziłam jak paralityk, ale za to jaka byłam szczęśliwa :;230 Dzisiaj nadal nie jest najlepiej, ale i tak uśmiech nie schodzi mi z twarzy ;:138 U mnie od rana świeci słońce, więc może dzisiaj przytnę hortensje.
Bardzo przyjemnej niedzieli ci życzę i dużo ;:3
Ooo, widzisz, to tak jak ja - pleców i ud nie czuję (albo raczej mocno czuję, że je mam ;:306 ) od schylania ;:224
Zmartwiła mnie jednak prognoza, że ma się jeszcze mocniej ochłodzić i nawet może spaść śnieg :roll:

PEPSI pisze:Monia, tak jak mówisz, z czasem krucho to trzeba działać jak się go ma. Hortensje i lawendę też ogoliłam, darowałam tylko budlei. Ale to tylko dlatego, bo noc mnie w ogrodzie wczoraj zastała. :wit
Przydałoby się więcej takich ciepłych dni ;:3
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Monia, wreszcie się doczekałyśmy otwarcia sezonu :D Ja też cięłam lawendę; wszystko robię hurtem. Szkoda tylko, że czas mamy ograniczony...
Irys zupełnie na straty? Przykro mi, piękny był ;:168
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguss85 pisze:Dzień dobry!
Ale macie dziewczyny zacnych gości, jedna ma puszczyka a druga jastrzębia. Bardzo piękne ptaki, jastrząb taki majestatyczny, oby nic nie narozrabiał!
Przykro mi z powodu Twojej choroby, życzę Ci jak najmniej sytuacji stresowych i przesyłam duuużo ciepła ;:196 Takie ogrzewacze do dłoni są czasem w małych marketach (Biedr..ka, Li..l, Al..i), ja kupuję jak są po jednym i pakuję potem na zimę mężowi do auta i sobie do torebki, jak zmarzną ręce to się przydają. Jak się tylko tą blaszkę przełamie to cały żel w środku zastyga i mocno grzeje przez dłuższy czas. Potem gotuje się je na sitku, żeby nie dotykały samego garnka i one znów zmieniają się w żel i znów można je użyć.
Pewnie masz już trochę dość takich porad, ale mimo wszystko odważę się i to powiem- jak nie nosisz rąk w kieszeni, bo w eleganckim stroju nie wypada, to polecam piękną, elegancką mufkę :wink:
Spodobało mi się zdjęcie przebiśniegów, ciemne i trochę ponure jak z zaczarowanego lasu, a w środku taka kępka Nadzei.
Ooo, kochana - mufka - to jest cos dla mnie ;:333 Ja to jestem taka trochę staroświecka ;:131 - lubię buty na szpilkach, sukienki, koronki na sukienkach, baskinki w żakietach itp. Gdyby na mnie dziwnie nie spoglądano, to taką mufkę z futerka chętnie bym sobie sprawiła ;:215

Blueberry pisze:Strat szczerze współczuję, wiem jak to boli ;:145 mam nadzieję, że te roślinki które przeżyły osłodzą choć trochę smutek ;:168
Tak, nie ma wyjścia - trzeba cieszyć się tym, co zostało :wink: ;:108 Nie ma co rozpaczać za bardzo - to tylko rośliny. Nie ma tych, będą nowe - chyba już w innym miejscu, bo tutaj może być takie miejsce, gdzie na wiosnę stoi woda :roll: To stosunkowo nowa rabata, bo dopiero dwusezonowa ;:224

-- Wt 07 mar 2017 20:44 --
Annes 77 pisze:Moni szkoda irysów,miałaś piękne odmiany,ale pewnie sobie dokupisz ;:333
Przebiśniegi radują oczy :D Iryski z B u mnie w podobnym stadium.

Miłego tygodnia :wit
;:4 Aniu, teraz znów roślinki przystopują, bo zimno :? Musimy być cierpliwe ;:204
manenka71 pisze:Cudowny ogród,musze zobaczyć poprzednie watki.
Zapraszam ;:4 :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nifredil pisze:Monika, nawet nie wiesz jak nosiło mnie żeby obciąć lawendę ;:65 Chyba nie będę czekać na forsycję, bo te paskudki (nie przycinałam w ogóle po drugim kwitnieniu ;:131 ) doprowadzają mnie do szału.
Ciemierniki masz przepiękne.. tylko czekać na pełnie kwitnienia ;:108
Ciemierniki w tym roku wszystkie dobrze zapączkowane, a niektóre, starsze kępy maja pełno kwiatów ;:215 :tan :heja Nie mogę się doczekać na kwitnienie ;:224

pela11 pisze:Moniczko , dobrze,że chociaż Ty widzisz w ogrodzie pierwsze zwiastuny wiosny , bo u mnie jeszcze zero .Muszę chyba posadzić więcej ciemierników bo to głównie one pokazują o tej porze swoje kwiaty .Dobrze że pogoda pozwoliła Ci podgonić prace porządkowe bo inaczej jak nic miałabyś stresa ,że robota czeka a tu pogoda nie daje .Dobrze jak człowiek może zużyć energię i jeszcze jest z tego zadowolony .Szkoda gdyby się okazało że irysy nie odbiją , może trzeba jeszcze dać im szansę bo przecież nie są to z natury delikatne rośliny .Dzięki Tobie zamieszkały i w moim ogrodzie za co bardzo Ci dziękuję bo to piękne rośliny i warte żeby na stałe znalazły miejsce na naszych rabatach .Pozdrawiam i życzę pogody na polu i pogody ducha . ;:167 ;:168
Jeśli masz mało ciemierników, to koniecznie dosadź więcej - to piękne wiosenne kwiaty ;:215
Irysy, które padły już nie odbiją, niestety ;:185 Trzeba cieszyć się innymi, które są i mają się dobrze :D

AnaAn pisze:Monia, wreszcie się doczekałyśmy otwarcia sezonu :D Ja też cięłam lawendę; wszystko robię hurtem. Szkoda tylko, że czas mamy ograniczony...
Irys zupełnie na straty? Przykro mi, piękny był ;:168
Moje kolejne lawendy czekają, ale nie odpuszczę im jak tylko znów przyjdzie cieplejszy dzień ;:333 ;:198
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Muszę się Wam pochwalić nową tabliczką do ogrodu - wykonana z miedzi i dodatkowo patynowana - jestem zadowolona :tan
A jak Wam się podoba? Będzie wbita do gruntu na pręcie.

Obrazek

Pogodę mamy do kitu i nic nie dam rady robić w ogrodzie, bo od razu mi ręce bieleją ;:222
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Monia kolejny orginalny dodatek do pięknego ogrodu. Z porządkami w ogrodzie zdążymy na czas. Najgorzej zacząć i końca nie widać ;:306
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Moniczko przykro słyszeć o chorobie jaka Cie doświadcza :cry: ;:168 uważaj na siebie kochana.

Piękne oznaki wiosny, przebiśniegi uwielbiam a i ciemierniki pokochałam w ubiegłym roku i nawet zaprosiłam kilka do siebie.
Te Twoje to już piękne okazy są, nie mogę się doczekać kiedy wstawisz zdjęcia w pełnym rozkwicie ;:108

Tabliczka bardzo gustowna, gdzie zamierzasz ją umieścić? Skończyliście już wszystkie murki, czy jeszcze w tym roku będziesz coś budować?
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

Monika, i jak tu nie wejść do twojego ogrodu, kiedy takie piękne dodatki zapraszają? ;:167
Ula
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09

Post »

Jejciu, jaka śliczna ta tabliczka ;:167 . Kupiłaś w supermarkecie czy w jakimś lokalnym sklepiku?
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemekt23 pisze:Monia kolejny orginalny dodatek do pięknego ogrodu. Z porządkami w ogrodzie zdążymy na czas. najgorzej zacząć i końca nie widać ;:306
Ooo, tak - najgorzej zacząć ;:108 , ale martwię się, bo wiosna przyszła późno, a ja mam jeszcze tyle do zrobienia, a czas mocno ograniczony :roll:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jol_ka pisze:Moniczko przykro słyszeć o chorobie jaka Cie doświadcza :cry: ;:168 uważaj na siebie kochana.

Piękne oznaki wiosny, przebiśniegi uwielbiam a i ciemierniki pokochałam w ubiegłym roku i nawet zaprosiłam kilka do siebie.
Te Twoje to już piękne okazy są, nie mogę się doczekać kiedy wstawisz zdjęcia w pełnym rozkwicie ;:108

Tabliczka bardzo gustowna, gdzie zamierzasz ją umieścić? Skończyliście już wszystkie murki, czy jeszcze w tym roku będziesz coś budować?
Murki będą jeszcze kontynuowane, ale nie wiem, czy w tym roku, bo priorytetem będzie dokończenie altany grillowej z wędzarnią.
Jeśli chodzi o tabliczkę, to będzie umiejscowiona przy wejściu do ogrodu - taki powitalny akcent :D
Ciemierniki będą w tym roku ładnie kwitły, co już widać po pączkach :D lubię wszystkie- zarówno te o pustych kwiatach, jak i te pełne ;:167

rikkuu pisze:Monika, i jak tu nie wejść do twojego ogrodu, kiedy takie piękne dodatki zapraszają? ;:167
;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bejsonki84 pisze:Jejciu, jaka śliczna ta tabliczka ;:167 . Kupiłaś w supermarkecie czy w jakimś lokalnym sklepiku?
Nie, chyba w supermarketach i sklepikach nie ma takich rzeczy - to tabliczka wykonana z miedzi na zamówienie wg określonego przeze mnie wzoru :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Moniko :wit . Fajna ta tabliczka, taka inna, oryginalna ;:333 . Myślę, że w sam raz wpasuje się w Twój ogród ;:108 . Ciekawa jestem gdzie są tacy ludzie , którzy na zamówienie takie cuda robią ;:173 . Czekam na Twoje ciemierniki i wiosenne zdjęcia ;:108 tak więc słońca Ci życzę ;:196 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”