Pierwsze koty za płoty cz.ll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.ll

Post »

Iwonka u mnie dziś z rana słonko,ale teraz niebo zasnute chmurami.Planuję może w piątek pojechać,by przyciąć hortensje i kilka róż :uszy
Wczoraj posiałam cztery pojemniki nasion,no zobaczymy,czy coś wzejdzie?
Ale mi radość zrobiłaś fotkami z Chorwacji:) Cudne kadry,czy to lustrzanka Canon? Karczoch rewelacyjny ;:215
Pojechaliście na Brusje tak? Takich kłosów nie widziałam nigdzie,są ogromne i zapach ;:170
Co do mężów rozumiem Cię doskonale,mój nie kocha działki,czasami bywa ;:306
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak, byliśmy w Brusjue. Widoki ze starej drogi są bardzo malownicze ;:108 Byliśmy na przełomie czerwca i lipca i to właśnie wtedy kwitnie lawenda. Można było ją rwać całymi garściami, narobiłam wtedy dla całej rodzinki lawendowych buław. do tej pory wiszą w szafie. Szkoda tylko, że już nie pachną tak intensywnie, ale przy dotyku dalej roznosi się aromat lawendy.
Canon, ale nie lustrzanka, zwykły cyfrowy. W Chorwacji jeszcze nie mieliśmy lustrzanki, teraz już tak ;:108
Będziesz już cięła róże? Nie za wcześnie?
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Lawendowe pole cudowne! Rozmarzyłam się... ;:131
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Ach te lawendowe zdjęcia z Chorwacji- cudowne!!!

Przepiękne masz rabaty, romantyczne, malownicze, gęste i bujne- bardzo takie lubię. Kupilam lepszy aparat, to może wreszcie uda mi się zrobić w tym sezonie takie ładne zdjęcia- muszę się tylko go nauczyć.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Małgosiu, wybacz ;:196 Jakoś Twój post uszedł mojej uwadze :oops: Hortensje bukietowe to bardzo kochliwe panienki. Okaż jej minimum zainteresowania, a zobaczysz, że nie będziesz mogła się od niej opędzić ;:306 Anabell kwitnie z nich wszystkich najwcześniej, trochę mnie wnerwiają jej łamiące się kwiaty. Jednego dnia jest cudna, a następnego po deszczu już jest połamana. Co prawda widywałam już takie sztywne z ogromnymi kwiatami, ale moja do nich nie należy

Obrazek

Aniu-Ann_85, a któż nam zabroni marzyć ;:224 W letni, gorący dzień lawenda pachnie już z daleka. I uwielbiają ją pszczoły :tan

Obrazek

Moniko, w Chorwacji czuję się jak w raju. Tam mogłabym mieszkać, nie mogłabym co prawda mieć takiego ogródka jak tutaj, ale za to miałabym inne przyjemnościObrazek
Zawsze posadzę wszystko za gęsto, ale przynajmniej w pewnym momencie mam mniej pielenia, bo na chwasty miejsca już nie ma :;230 Ale za to nadrabiają w innych miejscach ;:223
Robiąc zdjęcia używam tylko podstawowych funkcji. Zawsze sobie obiecuję, że się nauczę, że zacznę używać jakiś przesłon, a w końcu zostaje jak było ;:224

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, jakież cudne lawendowe łany! ;:138 Zapach zapewne niesamowity, ;:215 aż żal, że jeszcze nie wymyślono sposobu na przesyłanie aromatów. ;:108
Pogoda i u mnie się zbiesiła, znowu dopadało wody z nieba. ;:222
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jakaż śliczna panienka zachwyca się lawendowym poletkiem .Chorwacja to cudny kraj byłam tam 2 x ale mogłabym tam spędzić resztę swojego życia .Anabelkę spróbuje w tym roku przyciać przy samej ziemi jeszcze tego nie robiłam wiec czas na próbę.Ciekawe co z tego wyniknie czy będzie mieć sztywniejsze łodyżki czy dalej cieniutkie i wiotkie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko aż poczułam zapach tej lawendy w słońcu, ale w lawendzie śliczna dziewczyna siedzi :D
Ten dorodny karczoch też przypadł mi do gustu, dziękuję! nie ma to jak podróże ;:63
Właśnie dzisiaj przeczytałam informację z lasów, że już można pozyskiwać sok z brzozy i klonu, więc jutro muszę coś zmajstrować. Kiedyś już pozyskiwałam i sok z brzozy niby nie ma smaku, ale smakuje inaczej niż woda ;:224
Na to białe nawet nie patrzę ;:oj
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Pikowałam dziś te szałwie trójbarwne i tak mi się przypomniały Twoje zdjęcia :) A czy te samosiewy z nich zdążą zakwitnąć? Czemu na opakowaniu mają taki wczesny wysiew zalecony?
A widzę, że inne też masz, czy może omszona albo omączona dają radę przezimować w gruncie?
Karczoch na bogato ;:138 Dla nas też Chorwacja i Grecja to ulubione kierunki, ale w tym roku jedziemy na zachód, nie na południe :)

Mówisz, że oskoła nie jest słodka? Ja nigdy nie próbowałam, ale po różnych opisach kojarzyła mi się z.. syropem klonowym ;:306 No to się dowiedziałam, jak to z nią naprawdę jest :wink:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie też wysiewa się sama szałwia trójbarwna i spokojnie Agnieszko zakwita .Tylko ja raz wysiałam i teraz każdego roku zakwita. Myślałam Iwonko,że sok z brzozy ma lepszy smak ,chociaż nigdy go nie kosztowałam .Fajna wycieczka a wspominki ogrodowe super .Będę czekała z niecierpliwością na te cudne aksamitki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie piękne zdjęcie w lawendzie ;:138 nie długo tak już będzie i u nas . ja dzisiaj kawałek jechałam rowerem i wierzę w to ,że to już tak zostanie ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Cześć lawendowa panienko :wit , świetne zdjęcie ;:215 , sok z brzozy, oj muszę powiedzieć swojemu Adasiowi, on w tym roku też chce udoić trochę ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,pola lawendy rozbrajające,urocze ,można na nie patrzyć i patrzyć ,no i piękna dziewczyna wśród lawendowych pól,cieszę się z tej aksamitki,bo wsadzę ja do herbacianych róż i wysiałam szałwię omączoną ,pięknie wzeszła,o ciemnym granacie i ona też tam będzie ,ale będzie rabata żarówa,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ileż cudnej lawendy - śliczne ujęcie Ciebie i tych ziół. ;:167
Cudny deserek ogrodowo wspominkowy nam zaserwowałaś ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Piękne zdjęcia ;:138 . Mają w sobie tyle koloru i energii ;:108 . Lawenda przecudna ;:oj , takie grube kłosy , musiało tam pachnieć szalenie mocno ;:108 . Przy okazji miło Cię zobaczyć ;:168 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”