Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Martunia przy takiej ilości pomidorków to może jednak lepiej byłoby założyć tą folię.
Zaraza kosi rośliny w ciągu dwóch, trzech dni, szkoda byłoby tyle pracy oddać na zmarnowanie.
A ciągłe pryskanie to też dodatkowy wysiłek.
No chyba serce by mi pękło jakby cała twoja praca poszła na marne w ciągu tych kilku dni. ;:168
Sezon różany jeszcze daleko, ale kto wie jakiego figla spłata nam pogoda.
Może w tym roku znowu wszystko się przyspieszy ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto widzę, że przygotowania do sezonu pełną para u Ciebie :) ;:138 pomidorowisko nie powiem robi wrażenie :) ;:oj
Rabata herbaciana pięknie kwitła, jestem w szoku, że w pierwszym roku tak pięknie Ci kwitły róże :) chyba dobrze miały przygotowane stanowisko :) w tym roku pewnie będzie jeszcze efektowniej :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Martusiu! nie przewidywałam że pomidorowisko to będzie dziesięć krzaków ale to co zobaczyłam przerosło wszelkie oczekiwania ;:oj Czy mam rozumieć, że pomidory będą rosły na tyle pędów ile będą chciały i nie będzie żadnej ochrony? to będzie raczej trudno :D
Róże, róże! pokazuj bo już wiosna pcha się do ogrodu, a u Ciebie na pewno będzie warta pokazania.
Dzisiaj już lepiej, ale halny dał popalić i mnie i Markowi który na pewno się nie przepracował ;:306
Mam nadzieję, że i Ty nie przeholujesz bo przecież te gałęzie to nie Ty będziesz rozdrabniać. Muszę przyznać że wyszły niezłe zasieki nie tyle na mamuty co na Twoje sarny ;:306 Pozdrawiam i dobrego tygodnia życzę Obrazek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szok , jak Ci te pomidorki wszystkie urosną to będzie dopiero pomidorowy szok . Dziewczyno , wszystko to potem opalikować ,pouszczykiwać boczne pędy , i zapylić jak będzie za mokro lub za gorąco ,roboty wystarczy dla co najmniej czterech rąk .Myślę jednak że na pewno wiesz co robisz , przecież jesteś już doświadczoną ogrodniczką , więc dasz radę . Będę Ci mocno kibicowała , i kto powiedział że kobieta to słaba płeć ? , chyba był niespełna rozumu . ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wspaniałych gości,dzisiaj było ponuro i nawet jakaś kaszka z nieba leciała, ale w ogrodzie byłam i co nieco zrobiłam .

Małgosiu,tylu mam kibiców przy pomidorach ,że aż miło,bardzo chciałam,żeby wyszło to estetycznie,teraz muszę wsypać ziemi ,troszkę obornika i niech czeka do maja,nie miałabym szans okopywać tyle pomidorów,ale dopiero wyjdzie w praniu jak te kartony osłonią chwasty ,wszystko przed nami :uszy ,ja też tak co roku kupuję różne róże,pierwsze były różowe,kremowe burgundowe ,w tamtym roku herbaciane ,a w tym roku czerwone i białe zakupię i zrobię biało,czerwoną rabatę ;:306 bo tak mi się podoba,więc mam podobnie ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Iwonka, mówisz ,że to wielka skala?To prawda,nie umiem mało ale nie myślałam,że to widać,oby się udało z tymi pomidorami,w tym roku znowu będzie nowa rabata,biało-czerwona,pozdrawiam :wit

Grażynko,nie chcę zakładać folii,ziemia nie przygotowana ,dopiero by chwaściory rosły,może jakoś poradzę z tą zarazą i mnie albo ominie ,albo będę jakoś ekologicznie ochraniać,niby sezon jeszcze daleko,a potem tak wszystko śmiga,pozdrawiam ;:196

Mariusz,pod pomidory przygotowałam już miejsca,bo potem będzie jeszcze więcej pracy,zawsze przed sadzeniem róż,daje obornik i czarną ziemię mieszam z gliną ,myślę ,że w tym roku będą jeszcze piękniejsze,pozdrawiam :wit

Marysiu,pomidory nie mogą rosnąć byle jak ,wygłupiałam się ,że będą same rosły ;:306 a z ochroną coś wymyślę i już coś jest przygotowane,ja nie mam ciekawej wiosny,no może ta późniejsza,ja jakoś dość przeszłam te wiatry ,ale arytmia mi dokuczała i musiałam sie wspomagać ,gałęzi nie będę mielić ,Boguś dzisiaj trochę zmielił i żeby tak codziennie mógł to robić ,to by poszło,iglaków moja maszyna nie bardzo przerabia,to zostawię dzieciakom na ognisko,albo pójdzie do co.pozdrawiam i buziaczki ;:196

Eluś,moje pomidory pójdą na sznury ,druty już przygotowane,z uszczykiwaniem to zabawa,a zapylać będę mimo woli ,niech sie dzieje wola nieba ,co niektórzy to takie właśnie głupoty wygadują ,my jesteśmy po prostu mądre i mocne, :uszy pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marcia, rabata z herbacianymi piękna, ja dziś kupiłam trzy różyczki, z pomidorów uciekam w róże. :D

Pomidorów w gruncie nie trzeba zapylać, tą" wolę nieba :;230 " to spełnią różne fruwające bzyki, pszczoły, trzmiele, taka ilość kwiatów na pewno sprawi im przyjemność.

Pozdrawiam Irena
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko tak samo sobie pomyślałam ja będę zapylać o oni będą próżnować ?Niech się zabiorą do pracy ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj znowu pospacerujmy wśród kwiatów pięknego lata.

Obrazek

Twister
Obrazek

Younique Bicolor
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pysznogłówka Blue Stoking
Obrazek

Obrazek

lilia Henryi
Obrazek

Dzielżan ogrodowy
Obrazek

Liatra
Obrazek

Floks plamisty Delta
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu :wit :wit
Cudowne letnie kwiaty : floksy , jeżówka , lilie , liatry , róże a budleja swoim kolorkiem powala na kolana ;:215 ;:215
Zaszalałaś z polem pomidorowym - życzę powodzenia , oby wszystko poszło po Twej myśli ;:333
Ogołociłaś ogród - takie duże kupy gałęzi ;:oj będzie zrębków na rabatki :D
I jeszcze nowa rabatkę pochwalę - napracowałaś się kochanie ;:168
Serdecznie pozdrawiam i słoneczka życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu nałykałam się kolorów, słońca i zapachu to mogę ruszać w szarość dnia. Słońce od świtu zakryły chmury i nawet coś kropi. Nie wiem czy panowie do wycinki modrzewi przyjadą i jak tak to dzień będzie intensywny. Ty masz już porządek i może mnie coś uda zmienić w ogrodzie :D Pozdrawiam i buziaki posyłam Obrazek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Floksy wyglądają jak morska piana ;:167 ;:167 ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Martuś to przygotuj sobie zawczasu preparat HT / herbatka tymiankowa / i Astvit, bo będą Ci potrzebne. ;:108
Ja już mam zapas zrobiony.
Piękne ujęcie lilii z aniołkiem. ;:333
;:3 i ciepła życzę. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jak pięknie, kolorowo, pachnąco Matusiu ;:138 , a ten floks Younique Bicolor, bajka, po prostu bajka, cudny ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ,dzisiaj się troszkę zmęczyłam tym ogrodem ,bo przesadzałam dużą azalię ,ponieważ znalazłam ją w gęstwinie i tam nie miałaby szans i hortensje też nie małą ,bo też miała ciasno ,a jest taka piękna ,oprócz tego sprzątałam następną rabatę i rozsypywałam zrębki z gałęzi.

Tereniu,dopiero teraz się widzi dokładniej jak wszystko kwitło,gałęzie Boguś w wolnej chwili sieka, już zrobił 6 dużych worków,wszystko idzie z powrotem do ogrodu,nowa rabatka jeszcze pusta ,bo nie mam teraz liści z kapusty tak dużo,ale mam kompost to myślę ,ze jakoś wypełnię ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Marysiu,u mnie dzisiaj też było pochmurno ,ale nie padało ,więc ja w ogrodzie ,a Boguś przy zrębkach ,już jedna góra gałęzi mu znikła,ale są jeszcze 3 góry,jak teraz chodzę po ogrodzie ,to wszędzie leży pełno różnych gałęzi ,czyli wcale tak solidnie nie poznosili tylko co zgubili to leży,więc praca dla mnie ,może nie ciężka ale czasowa,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Natalio,te floksy są cudowne ,dają tyle lekkości i jasności w ogrodzie ,pozdrawiam :wit

Grażynko,Astvit już mam i mam też Polyversum,nie mam preparatu HT tej herbatki tymiankowej,czy ja muszę kupić bazę i sama potem zrobić ,środek ,czy jest do kupienia gotowy,aniołki są w moim ogrodzie bardzo ważne,pozdrawiam i dziękuję za pomidorową opiekę ;:168

Iwonko,teraz to się inaczej widzi jak w lecie to prawda to chyba najcudniejszy floks,myślę ,że znajdzie się coś dla Ciebie,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Więc znowu letni spacerek funduję ,zapraszam.

Obrazek

Delosperma
Obrazek

zawilec japoński
Obrazek

Naparstnica rdzawa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek