Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Marto, nasiona wczoraj dojechały ;:196 I to z gratisami :heja ;:196
Krwiściąg wygląda jak różowe szczotki do butelek :;230 Czyli nie tylko ładnie, ale i pożytecznie masz na działce ;:63 Wielu Twoich kwiatów nawet nie znam, ale z przyjemnością je sobie u Ciebie podziwiam. Duże, kolorowe plamy kwiatów- chciałabym zanurzyć w nich nos i delektować się zapachem.Zielona alejka zachęca do spaceru, cudnie masz ;:63
Już są pszczoły ;:oj ?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam szanownych gości,dzień dzisiaj był bardzo pracowity,przyjechało trzech panów do cięcia ogrodu i ja czwarta ,oni na drzewach ,ja na niższych partiach ogrodu ;:306 ,zasuwaliśmy równo,ale mój ogród taki duży ,że nie skończyliśmy,ja to szybko nie skończę ,a oni może jutro się wyrobią ,ogród ma kosmetykę ,będzie na chwilę fajny ,bo bardzo wszystko urosło ,a gałęzi do mielenia góry ,nie zrobiłam zdjęcia ,bo nas deszcz przed 17 przegonił,ale może jutro zrobię i pokażę jakie góry gałęzi wycięliśmy,więc mój mąż od razu zaczął te gałęzie przerabiać na maszynie na zrębki,które od razu szły do ogrodu,więc praca była taśmowa,ale wiało nam tak bardzo ,a czasem bardzo zimnym wiatrem ,że wydawało się ,że śnieg nam zasypie ,ale wytrzymało,więc dzień był dla nas :heja .

Tereniu,miło,ze spacerujesz po moim ogrodzie i się podoba ,jak przyjedziesz to uzupełnisz braki,i nawet możesz poleżeć na trawce ,albo na łóżkach :uszy ,tyle miłych słów zawsze buduje,pozdrawiam ;:196

Marysiu,ja sie dzisiaj musiałam zmobilizować i wczas wstać ,bo panowie przyjechali rano,więc ja też od rana do 17 w ogrodzie ,ja podcinałam krzewy i czyściłam rabaty,a oni na drabinach przycinali drzewa,ogród się rozjaśni i byliny będą miały więcej światła,bo w niektórych miejscach robiło się ciemno i rósł tylko mech ,ja też zaglądam do różnych firm,u trzech kupiłam ,może jeszcze zamówię parę róż czerwonych i białych,bardzo lubię czerwone róże ,a nie mam ich dużo,no i jeszcze zamówiłam piwonie ,ale będą w jesieni,teraz tylko 6 nowych przyjedzie,Ty też masz robotę z tym ogrodzeniem i innymi zmianami ,każdy coś upiększa :heja ,pomidorów jeszcze nie siałam ,bo za wcześnie ,moje pójdą do gruntu a nie do folii,pozdrawiam gorącoObrazek

Dorota,ja też lubię pysznogłówki,mam 4 odmiany wyższe i jedną niziutką ,łubin jest bardzo bezproblemową rośliną ,ma zawsze tyle nasion ,że można mu pomóc i wysiać samemu jak nie chce się wysiewać,pozdrawiam :wit

Kasiu,dzisiaj ją odkryłam ,wiało ,więc fajnie obsychało koło niej ,a na noc zakryłam z powrotem,połową tych okryć ,bo może być u mnie lekki przymrozek,jutro jak będzie słońce znowu odkryję ,lubię wszystkie kolory jak na palecie barw,pozdrawiam ;:168

Iwona,szybciutko dojechały,cieszą Cię te dodatki?,tak wymyśliłam :uszy ,miło,że spacerujesz ,że podobają sie kwiatuszki ,też lubię takie plamy kwiatów,nos też wsadzam ,ale można spotkać się z pszczółkami ,bo takich do wsadzania nosa jest więcej ;:306 ,pozdrawiam ;:168

-- 2 mar 2017, o 23:02 --

Witam szanownych gości,dzień dzisiaj był bardzo pracowity,przyjechało trzech panów do cięcia ogrodu i ja czwarta ,oni na drzewach ,ja na niższych partiach ogrodu ;:306 ,zasuwaliśmy równo,ale mój ogród taki duży ,że nie skończyliśmy,ja to szybko nie skończę ,a oni może jutro się wyrobią ,ogród ma kosmetykę ,będzie na chwilę fajny ,bo bardzo wszystko urosło ,a gałęzi do mielenia góry ,nie zrobiłam zdjęcia ,bo nas deszcz przed 17 przegonił,ale może jutro zrobię i pokażę jakie góry gałęzi wycięliśmy,więc mój mąż od razu zaczął te gałęzie przerabiać na maszynie na zrębki,które od zaraz przewoziłam do ogrodu,więc praca była taśmowa,ale wiało nam tak bardzo ,a czasem bardzo zimnym wiatrem ,że wydawało się ,że śnieg nam zasypie ,ale wytrzymało,więc dzień był dla nas :heja .

Tereniu,miło,ze spacerujesz po moim ogrodzie i się podoba ,jak przyjedziesz to uzupełnisz braki,i nawet możesz poleżeć na trawce ,albo na łóżkach :uszy ,tyle miłych słów zawsze buduje,pozdrawiam ;:196

Marysiu,ja sie dzisiaj musiałam zmobilizować i wczas wstać ,bo panowie przyjechali rano,więc ja też od rana do 17 w ogrodzie ,ja podcinałam krzewy i czyściłam rabaty,a oni na drabinach przycinali drzewa,ogród się rozjaśni i byliny będą miały więcej światła,bo w niektórych miejscach robiło się ciemno i rósł tylko mech ,ja też zaglądam do różnych firm,u trzech kupiłam ,może jeszcze zamówię parę róż czerwonych i białych,bardzo lubię czerwone róże ,a nie mam ich dużo,no i jeszcze zamówiłam piwonie ,ale będą w jesieni,teraz tylko 6 nowych przyjedzie,Ty też masz robotę z tym ogrodzeniem i innymi zmianami ,każdy coś upiększa :heja ,pomidorów jeszcze nie siałam ,bo za wcześnie ,moje pójdą do gruntu a nie do folii,pozdrawiam gorącoObrazek

Dorota,ja też lubię pysznogłówki,mam 4 odmiany wyższe i jedną niziutką ,łubin jest bardzo bezproblemową rośliną ,ma zawsze tyle nasion ,że można mu pomóc i wysiać samemu jak nie chce się wysiewać,pozdrawiam :wit

Kasiu,dzisiaj ją odkryłam ,wiało ,więc fajnie obsychało koło niej ,a na noc zakryłam z powrotem,połową tych okryć ,bo może być u mnie lekki przymrozek,jutro jak będzie słońce znowu odkryję ,lubię wszystkie kolory jak na palecie barw,pozdrawiam ;:168

Iwona,szybciutko dojechały,cieszą Cię te dodatki?,tak wymyśliłam :uszy ,miło,że spacerujesz ,że podobają sie kwiatuszki ,też lubię takie plamy kwiatów,nos też wsadzam ,ale można spotkać się z pszczółkami ,bo takich do wsadzania nosa jest więcej ;:306 ,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie jeszcze wspomnienia ,bo żadnego zdjęcia wiosennego nie zrobiłam,więc jak nie zanudzam to bardzo zapraszam.

Anafalis perłowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miś polarny
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś zawsze obrazy z twojego ogrodu są piękne. Nie broń się przed publicznym pokazaniem go. Masz wielkie serce dla roślin, to wspaniale rosną i kwitną, niech więcej ludzi ma możliwość podziwiania ich. ;:108 Biała rutewka przecudna. ;:oj Pracuj spokojnie, a pomocników częściej zwołuj do pracy. :) Masz szczęście, że kolejne piekności znajdą miejsce na rabatach. Na nowości piwoniowe czekamy niecierpliwie. ;:65 Dobrych, słonecznych dni. ;:3
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu i znowu cudowny spacerek po Twoim ogrodzie ;:180 Przepiękne kwiaty ;:215
Czy te białe kłosy to przetacznikowiec ??? nie masz przypadkiem nasion ?? cudny .
Wstawiaj zdjęcia i nie mów ze się znudzą - przenigdy , można by tak podziwiać , podziwiać i podziwiać .
Toś się napracowała dzisiaj , ja też ale będzie jeszcze piękniej .
dziękuję i ;:196 ;:196 posyłam .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Różowa rutewka jest prześliczna ;:138 Wygląda jak koraliki nanizane na pajęczynę. Muszę koniecznie ją zdobyć. I jeszcze to połączenie z hortensjami ;:oj
Gratisiki zawsze cieszą ;:196 . Wszystko będzie wysiane, chociaż nie w takich ilościach w jakich dostałam. Niestety działka maleńka i miejsca nie mam. Żeby posadzić przynajmniej po kilka sztuk wszystkiego co mam, to już nawet ograniczyłam zakup roślin w kapersach. Ograniczyłam bardzo, tzn. że nic nie kupuję. Tylko kilka lilii kupię, bo te zawsze gdzieś wcisnę ;:108
Miałaś niezłą pogodę skoro udało Ci się popracować. U mnie byś tego nie zrobiła, leje od jedenastej ;:222 Już mam dość deszczu chyba na cały rok. Od października niewiele było dni bez jakiś opadów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu jak nazywa się to cudo http://s847.photobucket.com/user/marbru ... k.jpg.html ? a może dałoby się ukorzenić dla mnie albo patyczek?
Oj zaczynam tęsknić za taką burzą kwiatów, chociaż to tak szybko mija a pora którą mamy trwa i trwa.
Znowu pogoda do niczego, siecze jakimś deszczem czy śniegiem. Nie będzie dzisiaj ogrodu ;:185
Dobrego dnia i pozdrawiam Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przepiękna różowa rutewka, nie znałam tego kwiatu. Może łubinom nie odpowiada ziemia piaszczysta, wczoraj znalazłam nasiona z zeszłego sezonu i wysiałam.
Dokupiłam kilka pysznogłówek jesienią, mam nadzieję że zime przeżyły i zakwitną.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Piękne wspominki. Martuniu jakiej firmy masz tą rozdrabniarkę do gałęzi i spalinowa czy elektryczna? Jeśli mogłabyś mi na pw podać dane techniczne i moc bo pasuje mi taką kupić a nie znam nikogo kto ma i mógłby mi polecić. A ścięte miskanty też tym można rozdrobnić?
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłe ogrodniczki,dzień u mnie był piękny ,ekipa do podcinania drzew w ogrodzie zjawiła się z samego rana ,więc ja znowu od rana z nimi w ogrodzie ,bo nie wypada nic nie robić :uszy ,więc teraz siedzę z wypiekami owiana wiatrem i słońcem.ale szczęśliwa ,zrobiłam taką rewolucję porządkową w ogrodzie jak nigdy,jeszcze jest dużo bałaganu,ale to tak samo jak przy dużym remoncie ;:306 powoli doprowadzę ten ogród do posprzątania ,no i nowa rabata zrobiona ,teraz tylko potrzebuję dużo liści i kompostu ,żeby było w czym sadzić nowe roślinki :heja .

Soniu,jakoś mnie to nie nęci ,wolę być gdzieś z tyłu,kocham swój ogród i wszystkie roślinki,ale nawet z wejściem na forum stawiałam opory :uszy ,jak rozmnożę białą rutewkę to mogę się z tobą podzielić ,chociaż ona dość wysoka,pracuję intensywnie w ogrodzie ,dopiero teraz widzę jaki on duży,gdzie sie obrócę to czeka mnie praca,ale do jesieni zrobię ;:306 ,w tym roku powinny być jakieś nowości piwoniowe,a w jesieni jeszcze dojadą ,pozdrawiam ;:168

Tereniu,cieszę się ,że z chęcią spacerujesz,teraz widzę jak ten ogród bardzo kwitnął,w lecie czasem się czegoś nie dostrzega,a i czas tak szybko leci i wszystko szybko przemija ,ale zatrzymane na fotografii ogląda się inaczej,dzisiaj też się napracowałam ,bo nie chcę być gorsza od mojej ekipy ;:306 ,ale jutro już ich nie będzie ,fajnie nam razem było,pozdrawiam i buziaczkiObrazek

Iwonko,szkoda ,że działeczka mała,bo tyle pięknych roślin można by jeszcze mieć ,dzisiaj też miałam piękną pogodę ,słońce i wiatr,no wiatru nie musiało by być ,ale już nie będę marudzić ;:306 czapka była na głowie i jest dobrze,dużo pracy tez dzisiaj zrobiliśmy,ale dobre się skończyło i od jutra już sama w ogrodzie ,a kiedy te gałęzie przerobimy na zrębki to nie wiem :roll: gdyby mąż nie musiał iść do pracy to by jakoś ubywało,pozdrawiam ;:168

Marysiu,to hortensja bukietowa Great Star "Le Vasterival",właśnie mam ją przesadzać i na pewno coś przysypię ,ale patyczki zawsze możesz dostać ,masz rację ,ze wiosna ,lato ,jesień tak pędzi ,a teraz tak się wlecze,myślę ,że i u Ciebie potem wypiękniało na polu i mogłaś iść do ogrodu,pozdrawiam i duża buźka ;:79 ;:79

Dorota,może łubinom rzeczywiście nie odpowiada Twoja ziemia,ale one rosną nawet przy autostradach, tam ich nikt nie pielęgnuje i same sobie radzą ,myślałam,że one to wszędzie rosną ,obie rutewki są piękne i biała i różowa,takie delikatne ,kołyszące sie na wietrze jak jedwabie ,są dość wysokie i przebijają sie nawet w tłoku roślin,pysznogłówki też uwielbiam ,ich zapach ,kolory i kształt kwiatu są urzekające,pozdrawiam :wit

Ewciu,wspominam ,żeby się jeszcze nacieszyć letnimi widokami,bo jakoś ta wiosna nie może się dowlec do nas i nawet śniegi po niedzieli zapowiadają ,ta moja rozdrabniarka do kory i gałęzi jest niemieckiej firmy Steinmax ,nie mam innych danych ,bo dawno się gdzieś zgubiły ,mam ją około 10 lat i ciągle dobrze pracuje,jest na prąd ,mąż mówi ,że suche miskanty powinna rozdrobnić ,ale nie próbował ,mam je jeszcze nie wycięte,to zrobimy próbę ,zawsze miskanty palę w piecu ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Przepiękne wspominki i takie kolorowe ;:108 . Bardzo fajnie, że mogłaś popracować w ogrodzie bo po takiej zimowej stagnacji ruch to samo zdrowie ;:108 . No i to przyjemne zmęczenie po ciężkim dniu pracy ;:138 . Jestem ciekawa nowej rabaty ;:108 . Pozdrawiam i słońca na jutro życzę :wit .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj troszkę mojej wiosny.

zakwitnął Oczar wirgilijski ,którego odkryłam przy sprzątaniu ogrodu
Obrazek

śnieżyczki ,inne panowie zdeptali przy podcinaniu drzewa i nie są piękne
Obrazek

pierwiosnek taki grubaśny
Obrazek

ciemiernik
Obrazek

sterty wyciętych gałęzi ,nie dało sie wszystkich naraz sfotografować
Obrazek

Obrazek

Obrazek

tu będzie nowa rabata,wierzchniówka zachwaszczona wywieziona na nową górkę i będzie nowe dyniowisko,a do tej rabaty pójdzie kompost i ziemia i będą sadzone kwiatuszki,na zdjęciu widać jeszcze trochę nie wywiezionej darni,ale teraz już jest gotowa.
Obrazek

a tutaj niespodzianka,w trawnik włożone cylindry ,gotowe pod moją trawnikową uprawę pomidorów ;:306 ,wiertłem do ziemi wybrana darń ,włożone cylindry i do nich wsadzę po 15 maja pomidory,a trawnik obłożę kartonami i przysypię koszoną trawą i nic nie będę robić ,a pomidory będą rosły ;:306
Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, jak wspomniałaś o uprawie pomidorów, to nie sądziłam, że to taka skala ;:202 Taki rozmach, że aż zazdroszczę. Jesteś niesamowita ;:138
O kartonach też sobie tak rozmyślam, mając na uwadze ścieżki w ogrodzie.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aż tyle pomidorów? ;:oj
Jak zwykle robisz wszystko w makroskali.
Ciesze się, że szałwia przezimowała. Musze popatrzeć na swoją.
Powoli robię porządki, pewnie w przyszłym tygodniu do niej dotrę, no chyba, ze jutro uda mi się choć trochę popracować
Przepiekne masz to miejsca pod katalpami
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Wow ale będziesz miała tych pomidorów ;:oj . No ale jak masz miejsce to trudno się dziwić ;:108 . Faktycznie masz sporo tych gałęzi no ale na pewno uda Ci się to uprzątnąć . Nowa rabata zapowiada się ciekawie ;:108. Zdradzisz co będzie tam rosło ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”