Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Post »

Marlenko wycieczka wyjątkowo udana. ;:215 Kapersy niedługo znajdą swoje miejsce, niech słońce na nie świeci, a nie śnieg przysypuje. ;:108
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Marlenko fajna wycieczka ;:333
A te zakupy są super, szczególnie lubię floksy i łubin. Kojarzą mi się z ogródkiem mojej babci :D
Ale nasypało śniegu ;:oj
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Obudziłaś moje wspomnienia z pięknego Wrocławia.
Floksy też uwielbiam, za to łubin wolę podziwiać z daleka. Całe dzieciństwo wygrzebywałam jego siewki z całej działki, syzyfowa robota.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marlenko widzę wycieczka udana :) Ja też planuję zobaczyć afrykarium, ale jakoś mi nie po drodze ;) Zakupy po wycieczce też się udały, więc można zaliczyć wyjazd do bardzo udanych :) :tan
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krasnale zajefajne,fajnie by w ogrodzie wyglądały :D Wycieczki do afrykarium zazdroszczę :wink: Śnieżyca szok,dziwnie ta wiosna w tym roku nadchodzi :(
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Krasnale urocze. Takich i innych trzeba mi w ogrodzie ( niekoniecznie tych na eksport do Niemiec, co to przy szosie można nabyć, ale własnie takich jak we Wrocławiu). Super, że wkleiłaś z nimi zdjęcia. Niech nam wszystkim sprzyjają!
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Powiem ci kochana , że i ja napaliłam się na wycieczkę do afrykarium...
Obejrzałam filmiki na Yotube i już bym jechała.To wycieczkę już mam zaplanowaną. Druga do Morskiego Oka... ;:173
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Dobre mi małe co nieco ;:306 Wycieczka super, mnie we Wrocławiu urzekła jeszcze fontanna multimedialna, ale teraz to pewnie jeszcze nie działa?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Wycieczka udana a i zakupy po niej jakie fajne. ;:215
Kochana dobrze, że ta śnieżyca od Ciebie to w innym kierunku poszła, bo bym chyba zawału dostała. ;:202
U mnie pięknie jest i ro od piątku. Oby tak zostało. ;:333
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marlena, u mnie też przeszły sobotnie śnieżyce. Pogoda była dosłownie marcowa - raz świeciło cieplutkie słońce, a już za kilka minut śnieżyło tak mocno, że świata nie było widać :shock:
Zakupy bardzo udane -szczególnie floksy. Od tamtego toku mam prawdziwego "hopla" na ich punkcie. Szkoda, że docelowo zajmują sporo miejsca ;:224
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Widzę, że wycieczka się udała :D A krasnalki ;:215
Fajne floksy kupiłaś ;:333 Szykuj miejsce na kolejne, bo już zaczynają wychodzić z ziemi ;:108
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Marlena, takie niebieskie floksy kupiłam sobie w zeszłym roku. Jak chcesz widzieć kolor niebieski posadź je jakoś w półcieniu, w słońcu wyglądają na bardziej fioletowe. Ale jak słońce zajdzie i pod wieczór są prawie że niebieskie :D
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witajcie mili Gosie :wit
Nie wiem jak Wy, ale ja wiosnę czuję i jest mi z tym dobrze a nawet bardzo dobrze :lol: Dziś wstałam skoro świt, szybciutko zrobiłam to co zrobić miałam i co sił w nogach popędziłam na działkę. Nie powiem, podziałałam dziś troszkę. Pograbiłam liście z trawnika, zdjęłam ubranka z agrowłókniny a potem to już tylko napawałam się tym pięknym dniem ;:173

Obrazek

Soniu wycieczka bardzo udana, choć krótka. Dla roślinek już dziś robiłam przymiarki, co, gdzie posadzić...

Obrazek

Seba po śniegu na szczęście nie ma już śladu. Dziś pogoda była przepiękna, słonecznie, cieplutko - bajka ;:215 Floksy odkryłam dopiero w zeszłym roku i podobają mi się coraz bardziej. Nie miałam pojęcia, że jest aż taka ilość odmian. Łubin kwitnie wcześnie i cieszy oczy kolorami, dlatego go lubię. Z babcinym ogrodem kojarzą mi się malwy oraz kocanka ogrodowa.

Obrazek

Kasiu Nie wiedziałam, że łubin tak ciężko utrzymać w ryzach. Ja chcę go posadzić przy ogrodzeniu, gdzie nic innego nie chce rosnąć.

Obrazek

Mariusz -maniolek Wycieczka udana. Teraz planuję następną, taki weekendowy wypad, tylko z czasem krucho .... Zakupy fajne, oby tylko chciały rosnąć ;:215

Obrazek

Mariusz - gloff Śnieżyć mam po dziurki w nosie, słonka chcę ;:172 i ciepła !!! krasnale są śliczne i zabawa z ich odnalezieniem przednia a wycieczkę do afrykarium polecam każdemu ;:333

Obrazek

ewka36jj krasnale wykonane są przepięknie, z taką ilością detali, że miło popatrzeć.

Obrazek

Olu Wrocław polecam i to bardzo. Miasto z historią i na pewno ma dużo do zaoferowania zwiedzającym. Jedź koniecznie. Myślę, że przełom wiosna-lato to idealna pora na wycieczkę. Morskie Oko - super, byłam kilka razy. Trasa męcząca, ale wysiłek opłaca się, widoki mega. Tylko wybierz się skoro świt, bo potem ilość turystów czasami przytłacza.

Obrazek

Magłosiu no niestety, fontanna jeszcze nie działała. W stolicy też mamy pokazy multimedialne, polecam i zapraszam ;:196

Obrazek

Aneczko i ja się cieszę, że po śnieżycach nie ma już ani śladu. Ty to chyba z działki nie wychodzisz, bo taka cisza w Twoim wątku :;230 Co do zakupów to korciło mnie aby jechać na gardenię ale odpuściłam sobie w tym roku, jeszcze nakupiłam bym wszystkiego :;230

Obrazek

Sabinko U mnie na szczęście pogoda wyklarowała się i dziś dzień był wymarzony na wiosenne, ogrodowe porządki. Floksy zauroczyły mnie w zeszłym roku. Co do zajmowania miejsca, fakt, rozrastają się mocno ale zawsze można je podzielić ;:108

Obrazek

Dorotko szykuję miejsce, zwłaszcza na białe ;:196 Zdjęłam dziś ubranka z moich panienek. Jeśli nadejdą jakieś tęgie mrozy, ubiorę je ponownie. Dzięki za rady ;:4

Obrazek

Zuza dzięki za podpowiedź, tak zrobię ;:108 właśnie ten niebieski kolor mnie zauroczył ;:173

Miłego weekendu Kochani ;:7
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Marlenko widzę że ranek miałyśmy taki sam....Szybko obowiązki i do ogrodu. :heja
Też podziałałam. Aż czuję bolące mięśnie.Ale szczęśliwa jestem okropnie...
Tego było mi trzeba. Pograbiłam, zebrałam liście i suche badyle, obcięłam powojniki i hortensje bukietowe. Widzę że już nie śpią więc można działać. ;:173
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Marleno zima może jeszcze wrócić ;:145 Trochę mnie to nie pokoi, ale bądź dobrej myśli. Może prognoza ulegnie zmianie :wink:
Piękne białe róże i wiosna w Twoim ogrodzie ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”