Od przybytku głowa nie boli część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli część 3

Post »

Alinko pelargonie coś kiepsko wschodzą, to co się pokazało siedzi a dalej cisza.
Alinko za wiele mnie nie boli, boli to co powinno boleć w moim wiekuale z tymi boleściami sobie radzę, miętówkę zapakowałam do kredensu i czeka na okazję....moze się zjawisz bliżej lata.

Ela nie mam czym przegryś żurawinówki bo schabik się skończył, jak tylko następny dojrzeje to na pewno ją napocznę.
U mnie nadal nie bardzo można w ogrodzie popracować, pada, wieje ale zapowiadają ocieplenie więc wczorajszy dzień wykorzystałam na mycie okien i pieczenie chleba, dzisiaj wsadzę begonie do doniczek a po niedzieli ruszamy do ogrodów.

Basia jak za wiele to zewnętrzne mają kłopoty ;:306

Ewka36jj coś Pigwówka mojemu mężowi nie wychodzi, ostatnio zrobiona to jak syrop....nie ruszałam i stoi.
Pewno przepis ma do kitu albo, jak to chłop...na odwal robi jak wiele rzeczy ;:306 ;:306

:wit
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Krysiu jak przedobrzysz z naleweczkami ;:306 to mam na to lekarstwo mój trzyletni orzech na spirytusie. Po nim to już się więcej nie chce przedobrzyć ;:306
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu ja taką naleweczkę z majowych orzechów to mam na okrągło, moja mausia leczyła nam dolegliwości żołądkowe jak się zdażały....na łyżeczce cukier i na to kilka kropli...skutkowało a mi pozostały we krwi inne naleweczki ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Krysiu naleweczki to jak mówi mój syn ... pycha światowa ;:136 Mnie najbardziej smakowała tarninówka, ale tu gdzie mieszkam tarnina nie rośnie ;:173 więc może aroniówkę zrobię ... o ile ptaszory mnie nie uprzedzą ;:306
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu! Do tej za słodkiej pigwówki dolej połóweczkę dobrej wódki i będzie fajna! Właśnie jakiś czas temu robiliśmy remanent nalewek i nawet dla szlachetności zmieszaliśmy niektóre np malinówkę z aroniówką i wyszła fajnie. Przyszli goście - z apetytem wypili! Jeszcze przedtem przelaliśmy przez filtr do kawy i chlup w elegancką karafeczkę! Miodzio!
Ewa! A u mnie tyle ptaków i aronii nie ruszają! ;:185
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Pierwszy raz zrobiłam wiśniówkę,wyszła super,mocna,ale aromatyczna. Pigwówka wyszła ulipkowata,poczekam jeszcze, aż się przegryzie,najwyżej popracuję nad nią jeszcze.Najmniej smakuje mi z truskawek,do tego zrobiłam za mocną,ale wpadłam na pomysł i do szklaneczki wrzucam 4 mrożone truskawki.Zyskuje :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Krysiu, skoro kredensik to magazynek nalewek, to dołożę butelczynę jeżynówki :lol:
Jak zachowasz umiar to organy będą bezpieczne i dobrze zakonserwowane ;:215
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Polecam też cytrynówkę! Najchętniej jednak robię naleweczkę z wiśni, potem te wisienki hop do torcika i palce lizać! A jeszcze smaczniejsze są same, bez torcika. :heja
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Keysiu, Ewka owocki z naleweczek ... pychotka, ale zjedzone w nadmiarze mają skutki uboczne :;230 ... Najczęściej człowiek czuje się OK , ale nogi nie zawsze chcą go słuchać ;:306 Dziś u mnie pogoda na kieliszeczek naleweczki... dla zdrowotności ;:136
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Robicie apetyt na przedwiośniu......Zapasy się kończą, a do zbiorów daleko. ;:224
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lodzia czas nalewkowania mija kochana teraz nadchodzi czas dziabania i siania, krzywe grządki będziesz miała ;:306
Dziękuję wam wszystkim za uzupełnienie kredensiku i ogłaszam, że trza skończyć z alkoholem, czas na ogród już się da pracować, rabata widoczna dla przechodniów ogarnięta z liści i śmieci.
Zaczynają noski pokazywać cebulowe i już chyba z dnia na dzień będziemy mieć więcej zajęć i radości.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu tak drastycznie chcesz nas wyrwać ze szponów nałogu :;230 po ciężkiej pracy jak przyjdzie lato lepiej od nalewki smakuje piwo ;:304 więc zmieniamy zaopatrzenie ;:306

Lodziu cytrynówka jest ponadczasowa i jej zaletą jest, że można tworzyć szybko i cały rok :;230 Sok z cytryn, miód i spirytus to samo zdrowie :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Aha, Krysia napełniła kredensik, a teraz go zamyka ;:224 U mnie pogoda ciągle barowa, to i mogę pojeść wisienek z naleweczki. Pycha :heja
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu , nie wiem jak Ty , ale ja naleweczki nastawiam od jesieni po to żeby właśnie w okresie ogrodowym delektować się nimi , wtedy smakują wybornie .Pewnie już szalejesz w ogrodzie chociaż pogoda nie zawsze pozwala .Zawsze najbardziej czekam na kwitnienie mirabelek bo jakoś tak najbardziej przypominają mi dzieciństwo i ogródek u babci .Lubię postać pod nimi i wdychać ich zapach .Dobrze że to już marzec i za chwilę będą kwitły pierwsze cebulowe na które tak niecierpliwie czekamy.Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Widzę Krysiu, że zakasałaś rękawy do pracy i skończyłaś z piciem ;:306 trzymam kciuki za dalsze postępy, a pelargonie na pewno się rozruszają ;:108
Wszystkiego dobrego z okazji Dnia Kobiet :) ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”