Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Witajcie moi drodzy,wreszcie pogoda podpisała ,słoneczko świeciło cały dzień i było cieplutko,trochę coś zrobiłam w ogrodzie ,na razie sprzątam ,niby robię ,ale jakoś tej pracy nie ubywa,gdzie się obrócę to ogrom jej widzę ;:223 ,ale podobno trzeba być cierpliwym :uszy .

Grażynko fruwanie już od dzisiaj zaczęłam ;:306 razem z pszczołami ,tyle ich goni ,że byłam zdziwiona ,a że w ogrodzie kwitnie tylko ciemiernik to jego obsiadły,z pomidorami sobie poradzę ,tylko martwię się jak czasowo to wyrobię ,życzę miłej pracy w ogrodzie pa pa ;:196

Marysiu,dzisiaj u mnie był cudowny dzień ,aż za ciepły ,w jednym miejscu dość posprzątałam ,nie wierzę ile zebrałam klamotów,z myślą ,ze zaraz to sprzątnę i tak zostało do wiosny ;:306 a ile roślin w doniczkach stało nie posadzonych w jesieni i wszystko przeżyło te wielkie mrozy,więc jestem do przodu,miło,ze moje obrazy z ogrodu sie podobają ,czyli warto dalej pracować nad nim ,masz sporo pracy przy tych matach ,jak pnącza zaczepione o siatkę ,ale będzie tak jak chcesz,pozdrawiam i miłego tygodnia w ogrodzie ,buziaczki ;:196

Ewo,to jest Lewizja,u mnie rośliny tak sie nawzajem przenikają ,ja też tak lubię mówisz ,że u mnie jak w ogrodzie botanicznym ,no jest w nim trochę odmian ,ale do ogrodu botanicznego to mi daleko i nigdy go nie będzie ,bo to niemożliwe,pozdrawiam :wit

Dorota,miło,ze zaglądasz do ogrodu,u Mai byłam przypadkowo,bardzo chcą przyjechać do mojego ogrodu na pełny program ,ale ja mam wąty czy chcę i na razie się nie odezwałam ,ja też kocham piwonie ,są cudowne i nie zmienię zdania ,spotkania są bardzo miłe a nagadamy się tyle ,że ciągle nam brakuje czasu ;:196

Tereniu,staram się Was pocieszyć i siebie też ,bo też mnie dołuje siedzenie w domu i patrzenie z tęsknotą przez okno,fajnie ,ze są te zdjęcia ,bo człowiek się wszystkiemu lepiej przyglądnie ,w lecie nie zawsze jest czas,a kwiatuszki szybko przekwitają ,pozdrawiam ;:196

Asiu,witaj w moim ogrodzie,cieszę sie ,że tu trafiłaś,spaceruj do woli ,furtka zawsze otwarta ,ostróżki też bardzo kocham i na pewno będzie ich więcej ,pozdrawiam i znowu zapraszam na spacerek ;:65
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie jeszcze wspomnienia ,bo w ogrodzie nie wiele się dzieje ,więc zapraszam na krótki spacerek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pajęcznica liliowata
Obrazek

różowa Annabel
Obrazek

floks plamisty Delta
Obrazek

Obrazek

kwiaty Katalpy
Obrazek

Obrazek

z dalsza nie widać tak tych kwiatów,ale jest ich mnóstwo i cudownie pachną
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

krwawnik
Obrazek

szałwia Plumosa
Obrazek

Obrazek

bukiecik z gipsówką
Obrazek

Sweet Parole
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

trojeść krwista
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu ja mogę po twoim ogrodzie spacerować i spacerować - cudnie masz te wszystkie kwiaty ;:180 ;:180
;:196 posyłam i ;:3 życzę .
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Marta ale Ty masz cudowne róże ;:167 Kochana udałoby Ci się zrobić szczepkę róży Semiplena ?- ona jest niesamowita. Prztacznikowiec ciekawy, wysiałam takiego może będzie to samo.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Zapachniało latem ;:63
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto na pewno masz co pokazać, tylko 25 min programu na tak piękny ogród to dużo za mało. Ja chyba też miałabym pewne wątpliwości czy chciałabym aż takiego rozgłosu ( mojego ogrodu na pewno nie chcieliby pokazać ;:306 ) jest otwarty dla znajomych, przyjaciół, ale dla takiego dużego gremium chyba nie.
Łubiny piękne, jak długo rosną u Ciebie. Ja praktycznie co dwa lata sieję , dokupuje sadzonki i mam je tylko na dwa sezony, albo zostają zmrożone, lub gniją. Co będzie tego sezonu to się okaże.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Piękny masz zakątek pod Katalpami ;:63 Miło usiąść w cieniu w gorący, letni dzień. wyciągnąć nogi na leżaczku. U mnie niestety cienia jak na lekarstwo ;:173
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś bardzo się ciesze że dała rady, na to czekałam ;:138 ;:138
Wspominki cudne :heja :heja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości,dzień był pod chmurką ,ale nie padało,więc pojechaliśmy z mężem do tartaku po obrzeża ,są już u mnie ułożone w stos i jak będę robić nową rabatę to będą pod ręką ,unosiliśmy się ,bo cały bus przywieźliśmy, ale są już na miejscu ,nie obyło się bez problemów,bo mąż wjechał na trawnik i z powrotem po wyładowaniu jak wyjeżdżał zakopał się po pas,trochę to trwało ,ale wyjechał ,koła były do mycia ,a jak zrył trawnik to nie chcę mówić ;:306 ,najlepiej byłoby zrobić tam rabatę ,bo gotowa by była,ale to akurat na wejściu,tak jest jak mnie nie słucha :uszy .

Tereniu,tak mi miło,ze spacerujesz i chcesz tu przychodzić ,pozdrawiam ;:196

Wiola,zobaczę na wiosnę może będzie sadzonka ,a może tylko gałązki,zobaczę czy się ukorzeniły gałązki,jeżeli nie będzie to utnę gałązek,może potrzebujesz jeszcze jakich nasionek,pozdrawiam :wit

Natalio,pachnie latem na ekranie ,a wiosną w ogrodzie :wit

Dorota,te 25 min nagrywają cały rok przyjeżdżają 3-4 razy w roku i pokazują różne pory roku ,montują to w jedną całość ,łubiny się sieją i są w różnych miejscach ,w tamtym roku ja wysiałam ten malinowy kolor na wiosnę wprost do gruntu,a późnym latem już kwitnął,zauważyłam ,że tam gdzie są łubiny to są wielkie dziury mysie ,moze one je po prostu zjadają ,pozdrawiam :wit

Iwonka,te katalpy dają fantastyczny cień i cudownie się pod nimi siedzi,a jak kwitną ,a leżysz na łóżku to nad głową masz mnóstwo pachnących kwiatów,więc znowu patrzysz na kwiaty,lubię to miejsce w ogrodzie ,koniecznie posadź jakieś drzewo ,które da Ci naturalny cień ,nasionka pojechały do Ciebie,pozdrawiam :wit

Kasieńko,nie miałam odwagi jej odpakować ,ale po Twoim pytaniu,zaglądnęłam i jak zobaczyłam jej zielone serce to wielka radość mnie ogarnęłam ,ale to opakowania położyłam z powrotem ,może trochę ujmę jakąś warstwę ,żeby się nic nie stało,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj też troszkę wspomnień ,bo wiosna się nie spieszy.

Obrazek

Rutewka Devalaya biała
Obrazek

Floks plamisty Natasha
Obrazek

Twister
Obrazek

Younique Bikolor
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krwiściąg
Obrazek

Krwawnik Kichawiec
Obrazek

Deinanthe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

słoneczniczek i kłosowce
Obrazek

Obrazek

Obrazek

miniaturowa pysznogłówka
Obrazek

Obrazek

Eucomis
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu ale kolorowo , ale pięknie , ale ślicznie - brak mi określeń ;:180
Nie wiem co chwalić , każdego kwiatuszka bym musiała wymienić - a ile nie znam a ile nie mam - mogłabym tak spacerować i spacerować , albo leżeć na trawce i podziwiać :D
Serdecznie pozdrawiam i dużo słoneczka życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu dzisiaj już się zmobilizowałam na spacery po ulubionych ogrodach, bo każdy dzień nieobecności to zaległości trudne do odrobienia :;230 U Ciebie wspaniałe lato a ja coraz częściej zaglądam na strony internetowe, wypełniam koszyki a potem rezygnuję, bo założenia na tez sezon inne. Kupiłam już 4 maty i kubik desek, bo muszę uporządkować kącik rozsadowo-doniczkowy i zadbać o estetykę ...tak mnie coś wzięło, skoro mogą mi zrujnować ogród kanalizacja to na razie nie będę nic dosadzać :wink: No to jeszcze raz obejrzę zdjęcia :D jak tam siewy pomidorowe? Całuję i pozdrawiam Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne pysznogłówki, lubię bardzo te kwiaty. Żeby u mnie łubiny tak chciały sie same rozsiewać , ale to chyba marzenie ściętej głowy.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś juz jej ściągnij a na dzień możesz odkrywać jak nie pada
Jej serce już dało znak więc jedynie nakrywaj jak zapowiadają minusy wystarczy karton i folia nie będzie poniżej 10 już co ?
Masz pytania pytaj pomogę ale jej juz nie dogrzewaj ;:333
Kolorowo u Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś odbierz Pw. ;:196
ODPOWIEDZ