Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Witaj Jadziu u mnie tez już wiosna zakwitło kilka krokusów i żonkil pokazał pączka,takie maleństwo a cieszy.Wczoraj i dzisiaj robiłam skrzynie na grządki warzywne podwyższone może ślimory nie wlezą po sałatkę :;230
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

JADZIU ,piękne różane wspomnienia ,ale i Twój ogród również budzi się ze snu zimowego . ;:138
Co to :?:
http://www.pl.image-share.com/ijpg-538-53.html
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Cóż to za piękność z Maigold? To jeden czy kilka krzaczków? Mogłabys o niej troszkę opowiedzieć? Przepieknie wygląda, zjawiskowa.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, nareszcie nadeszła pomoc , ja wycinam wilki na drabinie a Tereska tnie na drobno i palimy w piecu, popiół do gleby.Mamy jeszcze miły zapach ;:209
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IRENKO a ja dopiero wróciłam z ogródka jedna grządka znów zaliczona jednak gdzie tam koniec prac.Jak poszłam wyrzucić śmieci na kompost to myślałam ,ze z dzisiejszej roboty nic nie będzie .Jednak się udało sporo zrobić lecz wiem ,ze nie mogę przedobrzyć.Fajnie ,ze wreszcie masz pomocnika
EWUNIU Maigold to Kordeska [Rosa pimpinellifolia] 5 strefa to cudny potworek szkoda tylko ,ze kwitnie raz lecz jak ;:167 Jednak w sierpniu powtarza lecz tylko paroma kwiatkami zakwita na nowych pędach.Mam go od 2010 roku czyli juz sporo latek .No cóż kupiłam go przypadkowo jako pomarańczową pnacą jednak gdy weszłam na forum to zaczęłam szperać w necie no i znalazłam imię tego mojego potworka .Zdrowiutka róża warta polecenia nawet za bardzo mszyce jej nie kochają, jednak bardzo kochają ją Ogrodnice niszczylistki.Pachnie jak dla mnie leciutko owocowo, a jej cudne kwiaty mają jakieś 10 cm średnicy, kwitnie kiściami 3-5 kwiatków na gałązce kolczasta okrutnie ;:202 zresztą jak to spinossisimy
JOLU miło Cię widzieć to z fotki to paproć lecz zapomniałam jaka .Ogródek powoli się budzi, a ja dziennie wypatruję Ranników dobrze ,ze chociaż przebiśniegi sie wreszcie porządnie przebudziły, a i przylaszczki coraz ładniej rozwijają pąki
HALINKO no przecież u Ciebie podgrzewane podłoże to wszystko szybciej zakwita, a w moim północnym ogrodzie to wszystko powoli się budzi .Teraz każdy kwiatek cieszy nawet ten najdrobniejszy .Ślimory nie znają przeszkód one wszędzie wywęszą żarełko lecz im wyżej tym trudniej wejść
GRAŻYNKO będąc w domu myślałam ,ze wiatr jest mocniejszy ale gdy w południe poszłam do ogródka to jakby się uspokoiło .Wczoraj jednak siedziałam w domu tak mocno wiało .Agatka znów dzisiaj towarzyszyła mi w pracach ogrodowych jakżeby inaczej, Nawet gdy idę do sklepu myśli ,ze poszłam do ogródka i marudzi ,żeby wyjść mnie szukać :;230
KAROLCIA dzisiaj też sporo wysprzątałam i zaraz lepiej się patrzy na wyczyszczone rabatki aż serce sie raduje
DAYSY Doktorek nie jednej skradł serce ;:167 i wszystkie pędy ma zieloniutkie ;:167 Maigoldzik to cudna róża i bardzo wigorna lecz o zapachu czy ja wiem dla mnie ma lekki lecz to tez zależy o jakiej porze go wącham .
TERENIU na razie wspomnienia, lecz z każdym dniem będzie coraz więcej aktualnych fotek, a chciałoby się już ,żeby było kolorowo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Jadziu pisałaś u Andrzeja, że agrest wysila się już na pąki ;:oj Wiosenka , już wiosenka :) mam nadzieję, że zima już nie wróci. Znowu mogę zachwycić się Twoją różyczką Twiggy jest cudowna ;:167
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Jadziu, Och , wspomnienia czar ;:167 chętnie wracamy do wspomnień, zwłaszcza do tych miłych a róze i kwiaty naszych ogrodów
takie są . Róża Schwarze Madonna, aksamitna czerwień, ten układ płatków, perełki rosy, jaka ona jest śliczna ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WANDZIU powracanie do wspomnień to nas podnieca i coraz bardziej się nakręcamy :;230 Jednak jeszcze sporo deszczu spłynie zanim takie widoki się pokażą ;:174 Moja Schwarze Madonna potrzebowała sporo latek ,żeby pokazać sie z tej dobrej strony i chociaż nie pachnie ma cudny kwiat i cudnie kwitnie. Jednak w ubiegłym roku wciąż była zamączniakowana i nic nie pomagało ;:174 Ciekawe jak będzie w tym roku
EWUNIU no właśnie trochę chyba się spieszą te moje agresty .Dzisiaj patrzyłam czy juz czasem maga-[lubczyk] nie wybija do góry jednak tam gdzie rośnie jest więcej cienia .Truskawki wypuszczają młode listki i był to najwyższy czas wyczyścić tę rabatkę .Jednak mam jeszcze sporo pracy. ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu ale piękności pokazujesz ;:180 ;:180 Co jedna to piękniejsza ;:167
Wstawiaj więcej takich zdjęć - to naprawdę nakręca :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wspomnienia są cudne, jest na czym oko zawiesić.
Ciekawe jak w tym roku nam wszystko zakwitnie.
Czy nasze panny znowu uraczą nas takimi widokami ?
Ja też na ogrodzie tylko z doskoku, bo ten wiatr mnie złości.
Na razie tylko przycinam, grabienie zostawiam na bezwietrzne dni.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Jadziu ale się nabrałam na te krokuski, zanim przeczytałam, że to zeszłoroczne to już mi szczęka opadła o tak: ;:oj
A kiedy w tym roku nam zakwitną? Mam nadzieję, że się pospieszą. Ostatnio już tak ciepło i słonecznie się zrobiło że tylko jakiegoś kwiatka brakuje do tej pogody.
Biedroneczkę też już spotkałam, jedną w weekend, a drugą dziś w domu na ścianie :wink: To ta weekendowa, jak pozwolisz, na takim małym zdjęciu Ci ją przyniosłam. Nie chciała zapozować i uciekała przede mną, telefon też słabo takie maleństwa fotografuje, ale na dowód, że nasze pomocniczki już się budzą:
Obrazek
Nie jestem zakręcona na róże, ale The Prince ma fantastyczny kolor! Dobrze, że nie mam już gdzie sadzić :lol: Bo znów by mnie coś pokusiło.
Dużo słonka życzę ;:3
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGUSIU słonko świeci lecz tak duje a w przerwach pada lekki deszcz ,że zniechęciło mnie to do pójścia do ogródka .Znów plany wzięły w łeb ;:222 Biedroneczka to raczej azjatka Arlekin, bo ma na głowie dwie białe plamki patrząc na fotkę.Cóż dobre i to jak nie ma naszych siedmiokropek czy innych wielokropek :wink: Jak można nie kochać róż ;:202 ja mogłabym ich mieć pełen ogródek oby tylko cudnie kwitły
GRAŻYNKO chciałam dzisiaj wreszcie zrobić porządek z Polish Spiritem lecz znów wieje niemiłosiernie, a w dodatku od czasu do czasu pada ;:222 wczoraj wycięłam zaschnięte pędy Phyllis Bide nie warto było ,żeby dłużej szpeciły krzew, a przy okazji musiałam je podwiązać do pergoli .Angela wypuściła tak długaśne pędy jakby chciała być pnącą ,że o mało też bym jej nie przywiązała do pergoli .Oj dostanie popalić wiosną :;230
TERENIU wszystkich nas nakręcają takie widoczki nie jesteś odosobniona a ja juz tęsknię i to bardzo .Dobrze ,ze 2 tygodnie mnie nie będzie to nie będzie mnie kusił sekator :wink: ,żeby wszystkie róże pościnać

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu ale myślę że po niedzieli jeszcze będziesz ?? bo miałam Ci patyczki wysłać do zabawy ;:306
Napisz kiedy wybywasz ;:196
Pozdrawiam cieplutko ;:167
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Schwarze Madonna ma niezwykły układ płatków. Jest piękna i elegancka ;:63 Troszkę u mnie prześwieca słoneczko, jednak przeważa deszcz i niepogoda ;:222 Dzisiaj z rana trochę świeciło, to wykorzystałam ten czas na sprzątnięcie po zimie balkonu. Dobrze, że się szybko uwinęłam, bo od 11 znowu pada i jest mglisto. W środę będę miała czas na działkę, ale pogoda raczej ma chęć pokrzyżować mi plany ;:222 Takie maleńkie biedroneczki, a sprawiają tak dużo radości :heja Jak Twoje ranniki?
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Jak zobaczyłam u ciebie orliki to sprawdzałam dziś czy moje się wychylają... i są!!! :heja Masz niesamowicie dużo odmian różyczek..liczyłaś ile ?
Charles Austin u ciebie to potwór! Przecudny! A Madonna ma niesamowity układ płatków!
Zapach piwonii ...mmm. Kwitną krótko i zajmują sporo miejsca ale dla tego zapachu warto znaleźć im miejsce!
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”