Miło znów widzieć starą gwardię witam także nowego obserwatora mojego wątku czyli Natalię [Blueberry], a także Alę [Georginia] ,od czasu do czasu odwiedzającą mój watek
DOROTKO cóż miałam czekać jak krokusy dopiero powoli wychodzą na wierzch .Sprzątania bedzie sporo, przycinanie powojników, lecz z tym raczej zaczekam na koniec lutego.Jeszcze nie zauważyłam na nich oznak życia lecz przy sprzyjającej pogodzie może się to zmienić lada dzień
TOLINKO miło mi ,że zajrzałaś .Teraz każdy cebulowy nosek czy listek cieszy .Niestety zauważyłam pchełki po odsłonięciu opadłych liści
ALU w większości ogródka ziemia zamarznięta i stoi woda lecz w niektórych miejscach pospieszyły sie cebulowe wychylając swoje ciekawskie noski .Kurcze nawet czosnek ma zielone szczypiorki

Ciekawe kiedy wystartował ,bo jesienią go nie widziałam
AGUSIU te przebiśniegi pod hortensją jeszcze nie pokazały kwiatów .Te które już się obudziły rosną w innym miejscu gdzie jest więcej słonka.Pokazały się już przed ostatnimi mrozami, więc nakryłam je śniegiem ,żeby było im cieplej i tak się odwdzięczyły
NATALKO obejrzałam Twoje cudne fotki i jestem w szoku,bo mnie nigdy nie uda się zrobić takich fotek . Powala też kolekcja storczyków masz też grono ślicznych rudych strażników na działce .Miło ,że zajrzałaś do mnie
TERENIU Ty przeważnie cichaczem przemykasz przez moje włości ,lecz wiem ,że jesteś na bieżąco
BEATKO poszło w mig i śnieg znikł

i pokazały sie kwiatki .Teraz już pójdzie z górki oby tylko gleba się rozmroziła.Hortensje nie wyglądają źle mam nadzieję ,ze zakwitną, bo wody jak na razie mają pod dostatkiem.
9 lutego w ubiegłym roku kwitły już Ranniki a teraz jeszcze leży w tym miejscu sporo sniegu