April pisze:Irysy bajeczne, dzięki za podpisy. Na tej podstawie stworzyłam sobie listę chciejstw![]()
![]()

postaram się pamiętać o zapisywaniu nazw

DziękujęAguss85 pisze:Zajrzałam do Ciebie i od pierwszego zdjęcia zakochałam się w tym ogrodziePiękny widok!!
![]()
Masz wielką kolekcję irysów, większość chyba niebieska? Mało jest kwiatów o takim prawdziwie niebieskim kolorze, ale iryski chyba mogą mieć wszystkie kolory tęczy, i ciepłe i zimne i nawet czarne widziałam, ale tak czarne jak sadzaJa lubię najbardziej te fioletowe, a z przeglądu Twoich Hollywood Night bardzo przypadł mi do serca
![]()
W tym roku pierwszy raz kupiłam irysy japońskie i syberyjskie, bo dotąd rosły u mnie tylko bródkowe. I nie takie wypasione jak Twoje, a te zwykłe, z prostymi płatkamiNa forum pierwszy raz zobaczyłam, jakie mogą mieć ciekawe pofałdowane płatki.

Czarne irysy mi się nie podobają - nie lubię takich kolorów kwiatów, choć wiem, że są dość modne.
Jeśli chodzi o kolor niebieski - tak bardzo lubię ten kolor w ogrodzie i mam dużo niebieskich kwiatów. Najbardziej niebieski wśród irysów jest Sea Power - ma dosłownie szafirowy kolor - identyczny jak na fotkach, bo tu aparat nie przekłamuje odcieni w jego przypadku.
Lubię też fioletowe kwiaty - nie tylko irysowe