Mój ci on część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci on część 3

Post »

Ja mam nadzieję pokazać wam za jakiś czas żółciutki owoc ;:173
Poczytałam sporo,ale zapamiętałam jedno.Za bardzo wkoło niej nie chodzić,bo nadopiekuńczość może ją zabić ;:204 I tego się trzymam :wink:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Mirko widzę, że zakupiłaś cytrynkę, gratuluje i życzę by zakwitła i owocowała. Koleżanka forumowa niedawno pisała, jak słodko pachnie kwiat cytryny. Gdyby nie to, że zupełnie nie mam talentu do egzotyków, to już bym sobie pokusiła :wink:
Jak się mają asariny? U mnie było kiepsko, z paczki nic nie wzeszło, ale dostałam nasionka, też od koleżanki z forum, i z jej nasion wyrosło mi kilkanaście asarin. Na ilość, jaką siałam, to mało co wzrasta, czyżby one były takie kapryśne? Minęło kilka dni i środkiem duże kółko wycięła mi zgorzel siewek ;:124 Może tak ma być, że mam ich nie mieć? Jeszcze trochę zostało, no ciekawe, czy coś z nich będzie :roll:
Hiacynty w kielichu wyglądają bardzo elegancko ;:138 ale te ogrodowe też mogłyby niedługo zakwitnąć, nie pogniewałbym się :lol:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niech no tylko śnieg zginie,zobaczysz,jak wszystko nabierze galopu ;:215 Cytrynę sprezentował mi syn,ma po mnie zamiłowanie do grzebania w ziemi i od czasu do czasu sprawia mi przyjemność w postaci roślinki.Zobaczymy jak będzie z cytryną,bo z asariną jest źle.Nie wzeszło żadne nasionko ;:222
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Otarłam się dziś o sklepy,tak jakoś wyszło,i jestem bogatsza o trytomę(3-4 podejście),dwie dubeltowe malwy :D Posadziłam wszystko do doniczek,żeby nie przesychały dalej w torfie,tym bardziej,że już sadzoneczki zazieleniły się.

Obrazek

Obrazek
Oręż w walce o dobry sezon ;:215
Kupiłam jeszcze,nie wiem,czy powinnam pokazywać,bo to obraz nędzy i rozpaczy,prymulki ;:131 Taka doktor Ratuj czasami się we mnie odzywa.Dostały nową ziemię,nowe doniczki i stoją na powietrzu,liczę,że odżyją. ;:131

Obrazek
Na koniec mój nieustająco kwitnący dzwonek ;:oj

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Super zakupy, trzymam kciuki za prymulki ;:215
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ja Cię rozumiem z tymi prymulkami, pewnie dobre serduszko masz i Ci było bidulek szkoda. Ja kiedyś jako dziecko zabierałam Mamie po przesadzaniu doniczkowców wszystkie kępki fiołków, które już pakowała do kubła i wszystkie bez wyjątku sadziłam potem na podwórku. Niestety bez sukcesu :;230
Mirko chowasz kłącza w torfie i już podlewasz, czy tylko tak czekają w ziemi? I gdzie je potem trzymasz?
Bo ja wyhaczyłam w L.M. kłącza ładnej jeżówki i mają malusie kiełki i nie wiem, czy czekać, czy sadzić w donicę? Mam nawet doniczki przygotowane z podsuszonym torfem. Tylko nie wiem, czy podlewać?
Jeden niedawno kupiony irys japoński już posadziłam, podlałam i na dzień wystawiam na dwór, bo już miał sporą trawkę.
Tylko raz sadziłam byliny z kłącza, ale to już był kwiecień i były mocno podeschnięte tylko je wymoczyłam i od razu poszły do ziemi.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko,ponieważ kupione roślinki rozpoczęły wegetację,uznałam,że lepiej już im będzie w ziemi.Też dzisiaj wystawiłam na dwór,niech się hartują.Tylko trzeba być czujnym na mrozy ;:202 Prymulki jeszcze umęczone z wyglądu,ale w listkach jakby życie wracało :D Dam im jeszcze ze dwa dni i pokażę :D W sprzedaży widzę tylko tę pomarańczową trytomę,a czytałam u kogoś,że są inne.Widział ktoś.
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Trytomy u mnie dobrze rosły na niewielkim pagórku od słonecznej strony. Natomiast drugie w cieniu i wilgotnym miejscu zgniły. Powodzenia w uprawie :wink:
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie,pagórek.Też wybiorę takie miejsce.Chętnie zobaczyłabym je u ciebie,kiedy ruszasz z wątkiem?
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mirko u mnie zawirowania w życiu są więc nic nie otwieram na razie.
Znalazłam starą fotkę trytomy

Obrazek
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękna kiść,pomarańczowa będzie? Czy jak już przezimuje to szybko się rozrasta? A kupne kłącze może mi już zakwitnąć? Mam nadzieję,że wygrzebiesz się z pod tych pytań ;:306
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Trytoma powinna zakwitnąć w tym roku. Wysiana z nasion kwitnie w drugim, trzecim roku po posadzeniu. Ciekawe czy kolor będzie taki jak na opakowaniu :?:
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trzymam cię Aniu za słowo ;:333 :wink:
Mój ci on cz. 3
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Mirko wpadam z rewizytą i podgladam poczynania ogrodowe.
Będę trzymać kciuki żeby roślinki kupowane przez ciebie odwdzięczały się pięknym wyglądem. Wyczytałam o problemach z powojnikami .Okropnie kapryśne rośliny .Też mam kilka i doszłam do wniosku ze żadnej reguły na nie nie ma.Posadził nie jeden wg szczegółowych sposobów i zdechł a parę rośnie na przekór wszystkiemu.Ale tak w ogrodzie jest ze wszystkimi roślinami. Albo nas pokochają, albo nie.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie kwitnie Ci dzwonek. Widzę je w markecie ale bałam się kupować , bo myślałam ,ze zaraz klapnie. Prymulki odżyją , ale już w tym roku chyba ni9e zakwitną, chyba ,ze jesienią po raz drugi. Ja też swoje zmarnowane wystawiłam na dwór, w domu szybko giną , za ciepło :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”