Moje wysiane 1 lutego późnym wieczorem już dziś zaczynają kiełkować . Szkoda, że nie mogę nigdzie kupić nasion rococo - chodzi mi o markety. Trudno, na początek uprawy zajmę się tym zwykłym a inne odmiany będę podziwiać u Was w tym wątku.
Zmoderowano. Temat pleśni mamy m.in. tutaj, zapraszam. Iwona
Moje też już po 3 dniach wschodzą na 2 tackach ;) chociaż rokoko na trzeciej nie rusza ;/
Właśnie kończę dla nich lampę do doświetlania. Mam nadzieje, że trochę je wspomoże w te zimowe dni.
Ja dopiero wysiałam, ale patrząc na etykietkę tak chyba też jest ok Od pierwszego listka właściwego będzie można poznać wzorek na liściu? Najbardziej spodobał mi się jeden, różowo-bordowy z seledynową "koronką" na brzegu, wysiałam całą paczkę i zostawię tylko takie.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić." Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Przemek, wszystkie sadzonki dobrze Ci się ukorzeniają o tej porze roku?
U mnie z 4 odmian tylko 1 nie czernieje, u 3 innych łodygi robią się czarne i sadzonki jak i rośliny mateczne obumierają.
Nie wiem czemu ;/
Pierwszy raz je zimowałem, nie wiedziałem, że są z nimi takie problemy. Nie wiem czy to zależy od koloru czy od warunków.
Zostawiłem sobie tylko te najbardziej ciekawe kolory. Oczywiście wysiałem i w tym roku 3 paczki, ale obawiam się, że może być jak w poprzednim, że będzie tylko 4-5 kolorów.
Ja je siałem w zeszłym roku i miałem tylko 3 kolory. Zapewne zależy to od partii nasion i może wyprodukowane w tym roku mają większą różnorodność. Dlatego właśnie w tym roku posiałem 3 rodzaje dla pewności.
Ja się chyba jeszcze na rokoko skuszę i tak szybko wysieję mam zamiar Koleusa dać wszędzie na rabaty ,nie tylko do skrzynek ile wschodzi rokoko ? ktoś wie??