Dzień dobry!
Dzień mroźny, ale słoneczny

a poza tym mamy pełnię
Ewelinko W Auch kupowałam dwa lata temu orliki i wszystkie trzy odmiany odpowiadały opisowi, kupowałam też sporo róż i były takie jak na obrazku

Niestety w szkółkach też bywają pomyłki. Nie wiem jak z piwoniami, ale z różami często

Cena białej piwonii to niecałe 17 zł i podobnie kosztują w necie. Piwonia baby spodobała mi się już jesienią, ale w ofercie gdzie kupowałam już jej nie było, tu trafiła się za ok. 10 zł to sprawdzę jak wygląda, bo powiem szczerze że w naturze jej nie spotkałam

Pozostałe to groszowe zakupy i nawet się nie zastanawiałam

Ja do tej pory kupowałam ziemię z jednego źródła które mi odcięli i ponieważ rok temu kupiłam w markecie budowlanym narażając siewki na larwy ziemiórek to w tym roku już nie ryzykowałam i kupiłam ziemię sprawdzoną.
Monia rzeczywiście jest ładna mieszanką

Miłej soboty!
Małgosiu z pewnością blokującemu nie chodziło o takie zdjęcia jakie my na ogół oglądamy, a niestety blokada nie wybiera

Masz rację że nasze FO bez zdjęć to zupełnie co innego i dlatego zła jestem, że zniknęły zdjęcia z pierwszych części wątków. Dobrze że przynajmniej ja mam je na dysku komputera, ale byli tacy którzy powierzyli hostingom i załatwiono ich nieładnie
O perlit pytaj w Polanie niestety większe opakowania wykupione, ale takie litrowe są a jak pójdziesz za jakiś czas to pracownicy informowali że i duże opakowania są zamówione. Ja jednak kupię wór perlitu w necie i jak się sprawdzi w walce z moją gliną to będzie wspaniale.
Małgosiu posiałam gazanie z 3 dostaw i jedna z tych co wzeszła jest od Ciebie
Kot wygrzewacz i kot uspakajacz to jest TO! Ściskam i miłej soboty
Iwonko mam słońce i mam spory mróz -10, ale odczuwalna taka że dech mi rano zapierało jak latałam do moich podopiecznych z gorącą wodą, bo całkowicie woda w poidełkach zamarzła

i tego mam już serdecznie dość! Nie martw się nie jesteś spóźniona z siewami

wszystko zdąży wyrosnąć i dojrzeć to tylko ja jestem strasznie wyrywna

Miłej soboty dla Was
taki wschód
i trochę letniego ogrodu
Ciepłej i miłej soboty!