Witajcie!
Doczekałam się słoneczka.

Pięknie i przez cały dzień dzisiaj doświetlało moje sieweczki.
Wszystkie jak dotąd mają się dobrze i oby tak dalej.
Prezentują się tak:

Heliotrop - pierwszy wysiew z 10 stycznia, pikowany po 20 I.

Ketmia syryjska - pierwszy wysiew 10 I, pikowana po 20 I.

Hibiskus bylinowy siany i pikowany jak wyżej.

Ketmia syryjska - wysiana 18 I, pikowana 05 II

Heliotrop - siany ok. 20 I, pikowany 05. II

Leicysteria - siana ok. 20 I

Goryczki (mieszanka) - siane ok. 20 I

Gazania - wysiana 05 II

Celozje grzebieniaste i pierzaste wysiane 06 II
Marysiu [Maska] - chciałam oszczędzać miejsce, ale dobrze, będą przerwy.
To moja glina jest znacznie głębiej, tak mniej więcej na dwie - miejscami trzy łopaty. A to oznacza, że mam lepszą glebę.
Oczywiście było znacznie gorzej, gdy kupiliśmy działkę, ale sporo dobrej ziemi dodałam już dzięki parapetowej uprawie plus gołębi nawóz.
Iwonko [00..] - a ja wczoraj wieczorem jeszcze się zmobilizowałam i papryczki wysiałam.
Nie wybaczyłabym sobie, gdyby mi coś z nimi nie wyszło.
Danusiu [danuta z] - wysokie dalie rosły sobie przy siatce ogrodzeniowej, niskie na rabacie dla nich przeznaczonej.
Niskie dalie to tylko z nasion. Z karp będziesz mieć wysokie, najniższe półmetrowe.
Ja mam jeszcze nasiona dalii zmiennej i gdybyś chciała, to chętnie Ci wyślę, tylko musiałabyś jakoś podać swój adres.
Jeśli nie możesz jeszcze na PW, podaj w moim wątku, a po przepisaniu przeze mnie po prostu skasujesz.
Uśmieszki łatwo wstawiać. Wystarczy kliknąć na wybrany i gotowe.
Tobie wyświetli się numer , a w wysłanym poście będzie już wybrany obrazek.
Kiedy już klikniesz, sprawdź na podglądzie, co Ci się pokaże.
Znak zapytania: wciskasz 'shift' i znak zapytania równocześnie.
Mam nadzieję, że pomogłam, jeśli masz jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiem, jeśli będę umiała,

bo ja też nie wszystko jeszcze umiem.
Ewelinko - to nie ja pędzę, to wątek się rozpędził i nie umiem go zatrzymać
Dalie z karp już w pierwszym roku osiągają wysokość docelową i dodatkowo bardzo ładnie się rozrastają.
Tak więc jeśli kupisz karpę dalii 60 centymetrowej, to taką wysokość osiągnie, a przy dobrych warunkach nawet większą.
Nie jest to zależne od wielkości karpy. Wielkość karpy decyduje o szerokości dalii, a nie o jej wysokości.
Stasiu - w tym roku będą już tylko dalie niskie, z nasion, bo ani jednej karpy nie przechowałam.

Warunków nie mam.
Pierzaste faktycznie produkują idealny nawóz.
M myślał o zamknięciu hodowli, nawet już kombinowałam, jakby tu na kury go namówić,

ale nic z tego, zostaliśmy przy gołąbkach.