Pierwsze koty za płoty cz.ll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.ll

Post »

No rewelacyjnie przedstawiłaś swoje aksamitki. I choć osobiście ich nie lubię, to na Twoich zdjęciach jawią się jak całkiem inne rośliny. :D A może po prostu u ciebie rosną inaczej.
Kiedyś miałam taką malutką odmianę "Lulu" i z tej to byłam nawet zadowolona. Fajnie nadawała się na obrzeża.
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A może to jakiś przystojny Yeti? Ty się dziewczyno zastanów , czy nie warto sideł jakiś zostawić na niego ( ale tylko takich, co to nie zrobią mu niczego złego). Może nie tylko przystojny ale jeszcze kulturalny, chociaż nie, kulturalny nie właziłby na ogródek nieproszony! Aksamitki fantastyczne, bardzo je lubię, mimo że ich zapach do mnie nie przemawia.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Dzisiaj miałam w pracy półtorej godzinną przerwę. W pobliżu jest park, który bardzo często odwiedzałam będąc dzieckiem. Za parkiem jest Las Miejski, w którym bywałam i bywam od czasu do czasu. Z domu mi do niego trochę za daleko, ale czasami go odwiedzam. Przez dwadzieścia kilka lat, w parku bywałam sporadycznie, zupełnie mi do niego nie po drodze :oops: . Ale od kilku lat pracuję w pobliżu i przychodzę tu częściej. Latem siadam na ławce z książką lub jeżdżę rowerem alejkami. Zimą, tak jak dzisiaj, spaceruję. Park podzielony jest na kilka części, w dwóch są stawki. W jednej części jest duży staw z łabędziami i kaczkami, a w drugiej, bliżej lasu jest stawek mały. Po obfitych opadach śniegu postanowiłam zobaczyć jak tam jestObrazek. Z rozwianym włosem, bez rękawiczek i z blaskiem w oczach chodziłam po zaśnieżonych ścieżkach. Specjalnie zabrałam do pracy aparat, aby te chwile mi nie uciekły. Nawet udało mi się je zatrzymać specjalnie dla Was. (No, dobra.....Dla siebie też :tan )

Anida, ja już jestem uzależniona od forum ;:215 Nie potrafię nie wejść. Jak tylko otworzę komputer, to choćbym miała robić zupełnie coś innego, to zawsze najpierw zajrzę właśnie tu ;:108

Duży staw
Obrazek

Ewelinko, a ja aksamitki kocham właśnie za ten kolor. Ile w nim energii i radości, są widoczne z każdego zakątka ogrodu. Niskie sieją mi się same w niewielkiej ilości, natomiast Fantastic wysiewam w domu. Już nie wyobrażam sobie, że mogłoby ich u mnie nie być.
Rozczarowaniu kobeą się nie dziwię, to chimerna roślina. Ale jak się zaweźmie, to potrafi oczarowaćObrazek.
Na działkach teraz cisza i spokój, to Yeti może grasować do woliObrazek

Obrazek

Ewo-ewarost, nie zawsze wszystko się udaje tak jakbyśmy chcieli. Czasami coś nam wpadnie, a czasami wypadnie ;:108 Z kobeą też tak jest. Chociaż wolałabym, żeby częściej się udawała, bo bardzo ją lubię. Aksamitki są super. I niby wszystkie takie same, a każda innaObrazek. Fantastic jest już z nami od bardzo dawna i zawsze zbieramy swoje nasiona. W tym roku widziałam je w sklepie po raz pierwszy. Na dodatek była jeszcze żółta i oczywiście też ją kupiłam. Nasionek w torebce jest tylko kilka, ale może coś z nich wyrośnie.

Obrazek

Basiu, cieszę się, że głowa Ci płonie od moich aksamitekObrazek. Na szczęście słońce nie operuje jeszcze zbyt mocno, to krzywdy Ci nie zrobi. W tej chwili każdy, najmniejszy promień słońca cieszy.

Domek dla owadów-z niewiadomego dla mnie powodu, zupełnie nie zasiedlony ;:185 . Takie domki są w parku dwa i oba niestety puste.
Obrazek

Natalko, tęsknota coraz większa, ale na szczęście już niedługo ruszymy do tego, co lubimy najbardziej. W tej chwili, to nawet pielenie sprawiłoby mi ogromną frajdę ;:215

Obrazek

Lucynko, nie mogłabym zatrzymać tylko dla siebie takiego cuduObrazek. Ta aksamitka jest zupełnie inna niż wszystkie. I w wazonie też stoi bardzo długo.

Obrazek

Marysiu, i mi nie często się taka udawała. W ubiegłym roku przeszła samą siebie, była ogromna i pięknie kwitła. W tym roku liczę, że będzie podobnie. Tylko, żebym się nie przeliczyłaObrazek.
Aksamitka wielkości hortensji? Też taką chcę :heja
Na parapety nie sieję dużo, bo ich nie mam. W grę wchodzi jeden parapet, to jak widzisz muszę się nieźle nagimnastykować, żeby cokolwiek posiać.

Obrazek

Bea, ta jest superObrazek, najfajniejsza z fajnych.

Obrazek

Wando, Lulu jest jak mgiełka. A Fantastik jest duża i mimo roztrzepanej głowy, bardzo dostojna. Ja ją uwielbiamObrazek

Obrazek

Ewa-ewka36jj, mówisz:przystojny? Może z sideł na razie zrezygnuję, ale mogę go usidlić :heja Tylko jak to zrobić? A kulturalny jest. Nic mu nie mogę zarzucić. Spacerował po ogólnych ścieżkach ;:108
Do zapachu aksamitek przyzwyczaiłam się już dawno. Kiedyś go nie znosiłam, teraz mi zupełnie nie przeszkadza.

Obrazek

Jeszcze kilka zdjęć z zimowego parku.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mały stawek
Obrazek

Obrazek

Ciekawa jestem co zobaczycie na dwóch ostatnich zdjęciach. Bo ja widzę:

Obrazek

Obrazek

Szkoda, że nie było słońca. Wtedy byłoby jeszcze cudniej. Ale i tak bardzo mi się podobało. Dobrze, że mogłam pójść tam chociaż na chwilę.

Dobranoc ;:196 :wit
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonka świetne zdjęcia! ;:138 widoki niesamowite.
Przedostatnie zdjęcie bezwzględnie buźka z uśmiechem i piegiem :)
Na ostatnim widzę faceta z bujną fryzurą z kotem na rękach :;230 nie ma to jak widzieć w przestrzeni ;:306
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Facet siedzi na ziemi z podkurczonymi nogami. I tak, ma kota :heja Widzę to ;:138
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Zdjęcia z parku cudne ;:333 Co prawda zimy mam już całkiem dość, ale lepiej patrzeć na biel niż bure nie wiadomo co. Niestety ona - to znaczy zima, nie przejmuje się tym, że wszyscy chcą ją pożegnać. Rozsiadła się wygodnie i ani myśli ustąpić wiośnie.
Zakupy z OBI udane. Ta ciemna dalia jak się nazywa? Muszę i ja chyba zajrzeć i popatrzeć na ofertę z daliami. Co prawda obiecałam sobie nie kupować już żadnych nowych odmian, ale co zaszkodzi zerknąć? :wink:
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Iwonko, :wit Z okien bloku nie masz pięknych widoków, ale masz cudowny kawałek raju w Krainie Tysiąca Jezior. Piękne lasy,
i piękne widoki. ;:108 Oglądając Twój ogród, zwróciłam uwagę na piękne hortensje bukietowe nie byłam tak do końca przekonana do hortensji bukietowych bo nie wiem jak one należy zabezpieczać na zimę, co robić aby pięknie kwitły i nie kaprysiły jak hortensje ogrodowe.
Mam 5 krzaków hortensji ogrodowych i wystarczą wiosenne przymrozki i po kwiatach. W maju po zimnej Zośce przyszła fala
przymrozków i tego lata słabo kwitły, a bywają lata że nie mają ani jednego kwiatka . Mam jedną białą bukietową ale miała pecha , najpierw Mama, wiosną myśląc że to suche patyczki, wyłamała,
potem krzaczek ładnie odbił puścił pędy to się nie spodobało mojemu psiakowi, nie dość że obgryzł gałązki to jeszcze zrobił tam sobie legowisko ;:223 może tego lata zakwitnie. ;:3
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ile śniegu! A u mnie już nic nie zostało z pięknej zimy :|

Na przedostatnim zdjęciu ja też widzę uśmiechniętą buzię, a na ostatnim wiedźmę w kapeluszu lecącą na miotle tuż nad biegnącą watahą psów lub wilków, jeden z przodu u góry bardzo wyraźny, a niżej z przodu-kameleon z tą charakterystyczną łapką z dwoma palcami przeciwstawnymi, próbuje nadążyć za wilkiem. Ostatni wilk leci z wywalonym jęzorem zza zakrętu na załamaniu pnia :wink: No dzieje się tam sporo ;)))
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie zdjęcia z parku i ile tam jeszcze śniegu ;:oj u mnie leży wyłącznie jakieś wspomnienie śniegu i znowu zrobiło się zimno. Niech ta zima się już kończy ;:219
Na przedostatnim zdjęciu rzeczywiście buźka z takim zawadiackim uśmiechem, a ja ostatnim zdjęciu widzę wilka z bajki "Wilk i zając" w czapce Mikołaja. Na starość trochę mu się przytyło ;:306
Ula
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Zdjęcia urocze, choć czarno białe, kolorowe pewnie ładniejsze z tego miejsca, a ostatnie zdjęcie to facet brodaty, z turbanem, no na skuterze jak nic ;:306
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj . Cudne ujęcia zimy w parku ;:138 . Fajnie, że zabrałaś aparat i podzieliłaś się z nami tymi zdjęciami. Ojej ale zarymowałam ;:306 . Wracając do aksamitek to faktycznie widać je z daleka a jeśli są z tych wyższych to już w ogóle. Mi zawsze podobały się obwódki z aksamitek ;:108 . Mam trochę problem bo niby je lubię ale ta kolorystyka jakby nie do końca pasuje do mojego ogródka. Ostatnio ciągle wyszukuję różowych, białych i fioletowych roślin. Nie sposób jednak z nich zrezygnować więc muszę się w końcu przekonać do tych kolorów ;:108 . Kupiłam nasiona aksamitki wąskolistnej i jestem jej bardzo ciekawa. Pytasz co widzę na zdjęciu ?? Uśmiechnięta buźka jak nic ale ten brodaty na skuterze ?? No ja tam go nie widzę ;:145 . Ja widzę za to Mikołaja na łyżwach , który podnosi tylną nogę ;:306 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Iwonko Zdjęcia jak zawsze na + 6 ;:138 , na czarno - białe przemalowała je zima ;:173 Foto zagadki z ukierunkowaniem świetne :D Super dla roślinek że u Ciebie tak dużo śniegu ;:333 u mnie już tylko wspomnienie, a tam gdzie się roztopił to gdzie niegadzie lodowe kałuże, dla roślinek taka hibernacja dobrze się nie skończy ;:223
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Iwonko wielki szacun :D dla zdjęć! ;:63 ;:63 ;:63 Widać, że nie tylko cykasz ;:oj ale i patrzysz! Tak lubię! ;:215

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko fotki jak zwykle cudne kurcze musiałabym sobie kupić nowy aparat, bo ten mój to taka staroć.Zima czy w górach czy w paku jest śliczna .Jednak w mieście nie bardzo mi się podoba i czasem tak myślę ,że dla opadów śniegu powinny być wydzielone miejsca :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko bardzo lubię takie miejsca i też teraz rzadziej bywam, bo z wygody wsiadamy w auto i podjeżdżamy do celu. Jak pracowałam to nieraz wysiałam przystanek wcześniej żeby przejść przez stary park ...i tez kiedyś zrobiłam zdjęcia żeby pokazać go na wyspie ;:306 Stare drzewa, przestronne alejki, woda mają w sobie coś ponadczasowego!
Bużkę widziałam, ale z tym skuterem to przegięłaś ;:306 ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”