Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aldi42
100p
100p
Od: 8 wrz 2011, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Martuś jestem - boszeeee jak u Ciebie pięknie. Będę tu wracać jak bumerang. A reszta na priv :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś dzięki, ;:196 czyli dzielę ostróżki w kwietniu. ;:215 Twoje powalająco piękne i jaka różnorodność. ;:oj Nie można się nimi znudzić, a te z napakowanymi kwiatami wyjątkowo cudne. Choć mieszkam na wsi, to obornika nie uświadczy, tylko granulowany w workach w sklepie. ;:222 Twój ogród ma doskonale nawożenie i opiekę, to wygląda zjawiskowo. ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu dzisiaj paskudny dzień dlatego takie widoki ratują nastrój ;:63 aż ciepło bije z ekranu. Jest też liliowiec, który nie dotarł do mnie :;230 (6 zdj.). Następny też ładny :D Pysznogłówki prześliczne i krwawnik...nie samymi różami ogród żyje :uszy Wiosny i ciepła tego bym chciała, ale póki co idzie parę dni mroźnych to przynajmniej słońca życzę. Pozdrawiam i ściskam Obrazek
Awatar użytkownika
Skoanna
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 28 sty 2016, o 19:41
Kontakt:

Post »

O matulu, Martuś, jakie piękne te kwiatuchy wspominkowe na fotach. I jeszcze jak ma się topografię Twojego ogrodu gdzieś w pamięci (jakże się przy oglądaniu Twoich zdjęć cieszę, że jestem tą szczęściarą) to normalnie takie obrazy, że aż ;:oj Powiem Ci, że niektórych gatunków to ja nawet nie kojarzę z nazw, taki dyletant ze mnie ogrodowy ;:130
Słuchy mnie doszły, że w tym roku celujesz nie tylko w ozdobne, ptaszki mi wyćwierkały, że szykuje się pomidorowy szał ;:306 prawda to?
Uściski.
A...miałam zapytać, nasion dyń jakichś nie chcesz? Powiem Ci, że z tych od Ciebie duże już zjedliśmy, została mi tylko Hokaido. Ale pięknie się przechowywały ;:108
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marto u ciebie jak w ogrodzie botanicznym :) co raz to coś nowego się pokazuje ;:333 ... a liliowce śliczne :) U siebie posadziłam kilka w jesieni, ale jak znowu przymrozi to nie wiem czy nie zamienią się w ... nawóz jak przemarzną ;:222
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu jak będziesz chciała od Ani nasiona dyń to pamiętaj że połowę nasion od Iwonki wziętych przeze mnie u Kasi jest Twoja i poślę Ci je pocztą! ;:168
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś witaj,jak się nazywa ten biały chyba złocień?Masz może nazwę? Miłej niedzieli. :wit
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p
Od: 26 maja 2016, o 20:39

Post »

Oj, patrząc na takie widoki, zapominam o tym, co widzę za oknem. Piękna wiosna w środku zimy w szarym, skąpanym w smogu mieście! Melduję się w wątku i z pewnością będę często do Ciebie zaglądać :)

Moc pozdrowień!
Zapraszam na Anusiny balkonik :)
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Marta ,dziękuję za porade odnośnie ostróżek ,na pewno skorzystam .Boże ile Ty masz roślin ,ja nawet o niektórych to nie słyszalam i do tego jakie ładne ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam w pochmurną niedzielę ,mglisko wisi nad nami i zapewne nie jest nam dobrze,ale jakoś musimy to przetrwać ,potem będzie tylko słoneczko :heja

Mariuszku,ja uważam ,że lepiej kupić dobre odmiany ostróżek ,z nasion nie musi wyjść roślina mateczna ,a odpowiednio zadbane i odmładzane wegetatywnie ostróżki posłużą Ci wiele lat i zawsze powielą roślinę mateczną i będziesz miał co lubisz i co chcesz,uwielbiam duże byliny i mam ich trochę w swoim ogrodzie ,pozdrawiam :wit

Aldi 42,witaj,miło,że sie podoba ,wracaj i spaceruj,pozdrawiam :wit

Soniu,te napakowane kwiatami to odmiany ,które nie mają nasion,ale moje podziały powodują ,że mają sie dobrze i jest ich coraz więcej ,obornik jest ważny przynajmniej na wiosnę jak rusza wegetacja ,potem ważniejsze nawozy potasowe i fosforowe,szkoda ,że nie masz dostępu do obornika,ale myślę ,ze ten granulowany tez dobry,pozdrawiam ;:196

Marysiu,dzisiaj też paskudny dzień ,liliowiec został chyba zgubiony ,a mój mąż na drugi dzień wykosił go do reszty ;:306 ,dobrze zauważyłaś ,że nie tylko róże mogą być w ogródku i pięknie go zdobić ,chociaż też mam ich dużo ,to jednak zwracam uwagę na inne równie piękne rośliny,mają przecież tyle swojego uroku osobistego i nie wyobrażam sobie ,żeby ich nie było,ja też kocham słoneczko i ciepełko,ale musimy to przetrawić ,pozdrawiam ;:196

Aniu,ja też się cieszę ,że byłaś w tym ogrodzie,tyle ciepłych słów piszesz pod jego adresem,dziękuję ,pomidorami się zaraziłam od znajomej Ci grupy :uszy z jakim się wdajesz takim się stajesz,będzie to dla mnie nie lada wyzwanie zwłaszcza na wiosnę z rozsadą ,bo oczywiście ja chcę ich dużo ;:306 a w kwietniu to na nic nie mam czasu ,potem już trochę lepiej,ale i tak przeważyły te pyszne własne pomidorki,zobaczymy co wymodzę ,a nasionka jakichś dyń dałaś mi u Kasi,mam schowane(byle nie za dobrze ;:306 ),chyba ,że masz jakieś pyszne płaskie żebrowane,podobne w kształcie do mojej Karocy Kopciuszka ,bo jak będzie ich za dużo to nie zmieszczę ,chociaż przygotowałam jeszcze drugie miejsce na dynie,a jeszcze Marysia pisze,że coś dla mnie ma ,pozdrawiam ;:168

Aguś,cieszę się ,że pospacerowałaś i masz miłe wrażenia :wit

Ewa,fajnie ,że tak odbierasz ten ogród,mam sporo gatunków i odmian to prawda,ale w miarę jedzenia apetyt rośnie i jeszcze chciałabym więcej ;:306 ,u mnie liliowce nigdy nie przemarzły,więc i Twoje dadzą radę ,a nawóz zrób sobie z odpadków :uszy

Marysiu,właśnie czytam ,ze masz dla mnie jakieś nasionka dyń ,to przywieziesz je w maju ,buziaczki ;:196

Bożenko,ten złocień to Wirral supreme,pozdrawiam :wit

Aniu,u mnie też smog i smród z palących się w piecach odpadkach ,ludzie są niestety nie poprawni,miło,ze jesteś i znowu zapraszam :wit

Tencia,nie ma za co,zawsze doradzę ,jak będzie taka potrzeba,roślin mam sporo ,więc zapraszam na dalsze spacery ,bo myślę ,że warto poznawać nowe rośliny :wit
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Dziękuję Martuniu.Nareszcie znam nazwę dzięki Tobie.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Dzisiaj starym zwyczajem znowu zapraszam na wspomnieniowy spacer,dzisiaj trochę róż

Róża Bajazzo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cherry Lady
Obrazek

Obrazek

Maria Teresa
Obrazek

Obrazek

Lacre
Obrazek

W .Shakespeare
Obrazek

Obrazek

Munstead Wood
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Baronesse
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Elfe
Obrazek
History
Obrazek

Chopin
Obrazek

Bad Birnbach
Obrazek

Johann Wolfgang von Goethe
Obrazek

Obrazek

Burgundy Iceberg
Obrazek

Gospel
Obrazek

Tip Top
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Home i Garden
Obrazek

Pashmina
Obrazek

Obrazek

Piano
Obrazek

Louis Odier
Obrazek

Rosenfee
Obrazek

Voyage
Obrazek

Obrazek

Guersney
Obrazek

Pastella
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Your Beautiful
Obrazek

Pomponella
Obrazek

Heidi Klum
Obrazek

Obrazek

Leonardo da Vinci
Obrazek

Bailando
Obrazek

Lions rose
Obrazek

Rosenfee
Obrazek

Botticelli
Obrazek

Jasmina
Obrazek

Obrazek

Vanilla
Obrazek

Aloha
Obrazek

Russeliana
Obrazek

Aphrodite
Obrazek

Minerwa
Obrazek

Gipsy Boy
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Maeta ile czasu zajęło Jasminie wyrośnięcie na takiego krzaczora? ;:oj Pytam, bo też chcę taką a dopiero posadziłam.
No i oczywiście pośliniłam się na widok Pashminy, mojej najukochańszej róży.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ale cudne ;:433 ;:433 i ile tego ;:215
Spacerek odbyłam po cudnym ogrodzie więc idę teraz śnić o takich różach :D
Brak mi słów .
Martusiu bardzo serdecznie pozdrawiam i miłego tygodnia życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Marto trochę róż ?? ;:oj Toż to całe połacie wspaniałych królewien ;:138 . Wyglądają ślicznie i masz ich baaardzo dużo ;:333 . Nawet nie wiesz jak bardzo czekam aż moje róże chociaż trochę urosną ;:65 . Spacerek z samego rana z kawusią w takich okolicznościach był genialnym rozpoczęciem dnia ;:108 . Pozdrawiam :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”