Ogród Marty -Cz . X
Re: Ogród Marty -Cz . X
Martuś jestem - boszeeee jak u Ciebie pięknie. Będę tu wracać jak bumerang. A reszta na priv 

- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martuś dzięki,
czyli dzielę ostróżki w kwietniu.
Twoje powalająco piękne i jaka różnorodność.
Nie można się nimi znudzić, a te z napakowanymi kwiatami wyjątkowo cudne. Choć mieszkam na wsi, to obornika nie uświadczy, tylko granulowany w workach w sklepie.
Twój ogród ma doskonale nawożenie i opiekę, to wygląda zjawiskowo. 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu dzisiaj paskudny dzień dlatego takie widoki ratują nastrój
aż ciepło bije z ekranu. Jest też liliowiec, który nie dotarł do mnie
(6 zdj.). Następny też ładny
Pysznogłówki prześliczne i krwawnik...nie samymi różami ogród żyje
Wiosny i ciepła tego bym chciała, ale póki co idzie parę dni mroźnych to przynajmniej słońca życzę. Pozdrawiam i ściskam 

- Skoanna
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 28 sty 2016, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
O matulu, Martuś, jakie piękne te kwiatuchy wspominkowe na fotach. I jeszcze jak ma się topografię Twojego ogrodu gdzieś w pamięci (jakże się przy oglądaniu Twoich zdjęć cieszę, że jestem tą szczęściarą) to normalnie takie obrazy, że aż
Powiem Ci, że niektórych gatunków to ja nawet nie kojarzę z nazw, taki dyletant ze mnie ogrodowy
Słuchy mnie doszły, że w tym roku celujesz nie tylko w ozdobne, ptaszki mi wyćwierkały, że szykuje się pomidorowy szał
prawda to?
Uściski.
A...miałam zapytać, nasion dyń jakichś nie chcesz? Powiem Ci, że z tych od Ciebie duże już zjedliśmy, została mi tylko Hokaido. Ale pięknie się przechowywały

Słuchy mnie doszły, że w tym roku celujesz nie tylko w ozdobne, ptaszki mi wyćwierkały, że szykuje się pomidorowy szał

Uściski.
A...miałam zapytać, nasion dyń jakichś nie chcesz? Powiem Ci, że z tych od Ciebie duże już zjedliśmy, została mi tylko Hokaido. Ale pięknie się przechowywały

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marto u ciebie jak w ogrodzie botanicznym
co raz to coś nowego się pokazuje
... a liliowce śliczne
U siebie posadziłam kilka w jesieni, ale jak znowu przymrozi to nie wiem czy nie zamienią się w ... nawóz jak przemarzną 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu jak będziesz chciała od Ani nasiona dyń to pamiętaj że połowę nasion od Iwonki wziętych przeze mnie u Kasi jest Twoja i poślę Ci je pocztą! 

-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuś witaj,jak się nazywa ten biały chyba złocień?Masz może nazwę? Miłej niedzieli. 

- Anah
- 100p
- Od: 26 maja 2016, o 20:39
Oj, patrząc na takie widoki, zapominam o tym, co widzę za oknem. Piękna wiosna w środku zimy w szarym, skąpanym w smogu mieście! Melduję się w wątku i z pewnością będę często do Ciebie zaglądać
Moc pozdrowień!

Moc pozdrowień!
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Marta ,dziękuję za porade odnośnie ostróżek ,na pewno skorzystam .Boże ile Ty masz roślin ,ja nawet o niektórych to nie słyszalam i do tego jakie ładne 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam w pochmurną niedzielę ,mglisko wisi nad nami i zapewne nie jest nam dobrze,ale jakoś musimy to przetrwać ,potem będzie tylko słoneczko
Mariuszku,ja uważam ,że lepiej kupić dobre odmiany ostróżek ,z nasion nie musi wyjść roślina mateczna ,a odpowiednio zadbane i odmładzane wegetatywnie ostróżki posłużą Ci wiele lat i zawsze powielą roślinę mateczną i będziesz miał co lubisz i co chcesz,uwielbiam duże byliny i mam ich trochę w swoim ogrodzie ,pozdrawiam
Aldi 42,witaj,miło,że sie podoba ,wracaj i spaceruj,pozdrawiam
Soniu,te napakowane kwiatami to odmiany ,które nie mają nasion,ale moje podziały powodują ,że mają sie dobrze i jest ich coraz więcej ,obornik jest ważny przynajmniej na wiosnę jak rusza wegetacja ,potem ważniejsze nawozy potasowe i fosforowe,szkoda ,że nie masz dostępu do obornika,ale myślę ,ze ten granulowany tez dobry,pozdrawiam
Marysiu,dzisiaj też paskudny dzień ,liliowiec został chyba zgubiony ,a mój mąż na drugi dzień wykosił go do reszty
,dobrze zauważyłaś ,że nie tylko róże mogą być w ogródku i pięknie go zdobić ,chociaż też mam ich dużo ,to jednak zwracam uwagę na inne równie piękne rośliny,mają przecież tyle swojego uroku osobistego i nie wyobrażam sobie ,żeby ich nie było,ja też kocham słoneczko i ciepełko,ale musimy to przetrawić ,pozdrawiam
Aniu,ja też się cieszę ,że byłaś w tym ogrodzie,tyle ciepłych słów piszesz pod jego adresem,dziękuję ,pomidorami się zaraziłam od znajomej Ci grupy
z jakim się wdajesz takim się stajesz,będzie to dla mnie nie lada wyzwanie zwłaszcza na wiosnę z rozsadą ,bo oczywiście ja chcę ich dużo
a w kwietniu to na nic nie mam czasu ,potem już trochę lepiej,ale i tak przeważyły te pyszne własne pomidorki,zobaczymy co wymodzę ,a nasionka jakichś dyń dałaś mi u Kasi,mam schowane(byle nie za dobrze
),chyba ,że masz jakieś pyszne płaskie żebrowane,podobne w kształcie do mojej Karocy Kopciuszka ,bo jak będzie ich za dużo to nie zmieszczę ,chociaż przygotowałam jeszcze drugie miejsce na dynie,a jeszcze Marysia pisze,że coś dla mnie ma ,pozdrawiam
Aguś,cieszę się ,że pospacerowałaś i masz miłe wrażenia
Ewa,fajnie ,że tak odbierasz ten ogród,mam sporo gatunków i odmian to prawda,ale w miarę jedzenia apetyt rośnie i jeszcze chciałabym więcej
,u mnie liliowce nigdy nie przemarzły,więc i Twoje dadzą radę ,a nawóz zrób sobie z odpadków
Marysiu,właśnie czytam ,ze masz dla mnie jakieś nasionka dyń ,to przywieziesz je w maju ,buziaczki
Bożenko,ten złocień to Wirral supreme,pozdrawiam
Aniu,u mnie też smog i smród z palących się w piecach odpadkach ,ludzie są niestety nie poprawni,miło,ze jesteś i znowu zapraszam
Tencia,nie ma za co,zawsze doradzę ,jak będzie taka potrzeba,roślin mam sporo ,więc zapraszam na dalsze spacery ,bo myślę ,że warto poznawać nowe rośliny

Mariuszku,ja uważam ,że lepiej kupić dobre odmiany ostróżek ,z nasion nie musi wyjść roślina mateczna ,a odpowiednio zadbane i odmładzane wegetatywnie ostróżki posłużą Ci wiele lat i zawsze powielą roślinę mateczną i będziesz miał co lubisz i co chcesz,uwielbiam duże byliny i mam ich trochę w swoim ogrodzie ,pozdrawiam

Aldi 42,witaj,miło,że sie podoba ,wracaj i spaceruj,pozdrawiam

Soniu,te napakowane kwiatami to odmiany ,które nie mają nasion,ale moje podziały powodują ,że mają sie dobrze i jest ich coraz więcej ,obornik jest ważny przynajmniej na wiosnę jak rusza wegetacja ,potem ważniejsze nawozy potasowe i fosforowe,szkoda ,że nie masz dostępu do obornika,ale myślę ,ze ten granulowany tez dobry,pozdrawiam

Marysiu,dzisiaj też paskudny dzień ,liliowiec został chyba zgubiony ,a mój mąż na drugi dzień wykosił go do reszty

Aniu,ja też się cieszę ,że byłaś w tym ogrodzie,tyle ciepłych słów piszesz pod jego adresem,dziękuję ,pomidorami się zaraziłam od znajomej Ci grupy

Aguś,cieszę się ,że pospacerowałaś i masz miłe wrażenia

Ewa,fajnie ,że tak odbierasz ten ogród,mam sporo gatunków i odmian to prawda,ale w miarę jedzenia apetyt rośnie i jeszcze chciałabym więcej

Marysiu,właśnie czytam ,ze masz dla mnie jakieś nasionka dyń ,to przywieziesz je w maju ,buziaczki

Bożenko,ten złocień to Wirral supreme,pozdrawiam

Aniu,u mnie też smog i smród z palących się w piecach odpadkach ,ludzie są niestety nie poprawni,miło,ze jesteś i znowu zapraszam

Tencia,nie ma za co,zawsze doradzę ,jak będzie taka potrzeba,roślin mam sporo ,więc zapraszam na dalsze spacery ,bo myślę ,że warto poznawać nowe rośliny

-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Dziękuję Martuniu.Nareszcie znam nazwę dzięki Tobie.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Dzisiaj starym zwyczajem znowu zapraszam na wspomnieniowy spacer,dzisiaj trochę róż
Róża Bajazzo

Cherry Lady

Maria Teresa

Lacre

W .Shakespeare

Munstead Wood

Baronesse

Elfe

History

Chopin

Bad Birnbach

Johann Wolfgang von Goethe

Burgundy Iceberg

Gospel

Tip Top

Home i Garden

Pashmina

Piano

Louis Odier

Rosenfee

Voyage

Guersney

Pastella

Your Beautiful

Pomponella

Heidi Klum

Leonardo da Vinci

Bailando

Lions rose

Rosenfee

Botticelli

Jasmina

Vanilla

Aloha

Russeliana

Aphrodite

Minerwa

Gipsy Boy

Róża Bajazzo

Cherry Lady

Maria Teresa

Lacre

W .Shakespeare

Munstead Wood

Baronesse

Elfe

History

Chopin

Bad Birnbach

Johann Wolfgang von Goethe

Burgundy Iceberg

Gospel

Tip Top

Home i Garden

Pashmina

Piano

Louis Odier

Rosenfee

Voyage

Guersney

Pastella

Your Beautiful

Pomponella

Heidi Klum

Leonardo da Vinci

Bailando

Lions rose

Rosenfee

Botticelli

Jasmina

Vanilla

Aloha

Russeliana

Aphrodite

Minerwa

Gipsy Boy

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Maeta ile czasu zajęło Jasminie wyrośnięcie na takiego krzaczora?
Pytam, bo też chcę taką a dopiero posadziłam.
No i oczywiście pośliniłam się na widok Pashminy, mojej najukochańszej róży.

No i oczywiście pośliniłam się na widok Pashminy, mojej najukochańszej róży.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martusiu
ale cudne
i ile tego
Spacerek odbyłam po cudnym ogrodzie więc idę teraz śnić o takich różach
Brak mi słów .
Martusiu bardzo serdecznie pozdrawiam i miłego tygodnia życzę

Spacerek odbyłam po cudnym ogrodzie więc idę teraz śnić o takich różach

Brak mi słów .
Martusiu bardzo serdecznie pozdrawiam i miłego tygodnia życzę

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Marto trochę róż ??
Toż to całe połacie wspaniałych królewien
. Wyglądają ślicznie i masz ich baaardzo dużo
. Nawet nie wiesz jak bardzo czekam aż moje róże chociaż trochę urosną
. Spacerek z samego rana z kawusią w takich okolicznościach był genialnym rozpoczęciem dnia
. Pozdrawiam