W.o... Kotach cz.7 {04.2014}

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
galaxy
500p
500p
Od: 6 maja 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W.o... Kotach cz.7 {04.2014}

Post »

Wyglądają na strasznie przepracowane :roll:
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I jak tu nie kochać tych kociaków, jak one takie pocieszne. :lol:
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sie 2009, o 10:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czy są jakieś zapachy, które nie lubią Wasze koty czy tylko moja tak ma? Nie cierpi zapachu cytrusów i bananów :wink:
Awatar użytkownika
Jolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 maja 2013, o 21:24

Post »

Mam do Was prośbę, jak pomóc przeziębionej kotce?
W niedzielę przygarnęłam pół dziką kotkę a w poniedziałek rano uciekła. Szukanie nic nie dało. Dziś patrzę a ona wróciła, cała trzęsąca się i zakatarzona. Wypiła ciut mleka,jedzenia nie ruszyła.Dałam ją na koc elektryczny pod skrzynkę aby się zagrzała. Weta mogę odwiedzić dopiero jutro późnym popołudniem. Co mogę jeszcze zrobić aby choroba nie zdążyła się rozwinąć na maksa. Czy mleko z żółtkiem ją wzmocni?
Awatar użytkownika
Aquaforta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:28
Kontakt:

Post »

Daję swoim kotom samo żółtko- jeśli kot nie chce to w małą strzykaweczkę i prosto do pyszczka. Jest to bombka witaminowo - energetyczna. Na wzmocnienie w sam raz.
Jeśli to tylko przeziębienie to na pewno pomoże, jeśli wirusówka (zakładam,że kot nie był szczepiony) to może być różnie. Weterynarz określi i pomoże zwierzakowi.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ZielonaZabka
500p
500p
Od: 7 kwie 2016, o 20:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przede wszystkim ciepło, zdarzyło mi się już tak leczyć zakatarzonego bezdomnego kota. Oczywiście wizyta u weta niezbędna, zwłaszcza jeśli to ostry koci katar. A mleko niestety może spowodować biegunkę, która raczej w chorobie nie pomoże.
Awatar użytkownika
Jolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 maja 2013, o 21:24

Post »

Dziękuję za podpowiedzi. Ciepło i mleko z żółtkiem pomogło, nie psika. Wsadziłam ją do klatki i w kuchni przyglądałam się co się z nią dzieje. Zaniepokoiło mnie tylko takie coś; wypuszczona z klatki chodzi w kółko jak by za swoim ogonem ;:oj
Wet tak czy tak obowiązkowy bo mam jeszcze swoje 2 koty a i odrobaczyć trzeba. Nie zna suchej karmy,
Awatar użytkownika
Aquaforta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jeśli możesz to nie pozwól kontaktować się swoim kotom z nową. Ani z kuwetą, ani z miseczkami itp. Może faktycznie zmarzła, zmokła i przeziębiła się, ale lepiej dmuchać na zimne.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Aquaforta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jolek, jak mała, wyjaśniło się coś?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
JurekR49
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 15 lis 2016, o 19:49

Post »

Witam

Chociaż jestem początkującym to chciałbym się pochwalić moimi kotkami, są już długo domownikami gdyż mają 10 i 8 lat. Ale są wspaniałymi łowcami szkodników na działce a niektórych szkodników musiałem szukać nazw w internecie bo ich nie znałem.

Obrazek
Misia - starsza

Obrazek
Tofi (jak przyniosłem małego kotka to miał być Tofik a okazało się , że to jest Tofi ona)
Pozdrawiam Jurek
Awatar użytkownika
Aquaforta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj, Twoja Toffi bardzo podobna do mojej bojowej szylkretki. Dzisiaj rano (młode i głupiutkie jeszcze, roku nie ma) skradała się pod sosnę, gdzie skubał mech spory zając. Przygotowała się do skoku i skoczyła- zając odwrócił się, kilka susów i pooooszedł w pole. Tak wielkościowo, to zając min dwa razy większy od kotki :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
JurekR49
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 15 lis 2016, o 19:49

Post »

Moje obie w okresie zimowym są kotkami domowymi a tak to staram się je nie wypuszczać na działkę bo szkoda mi sikorek. Misia potrafiła złapać sikorkę obok karmika na wysokości około 1,8 m, ale jak się ociepli to same z domu uciekają na działkę.
Pozdrawiam Jurek
Awatar użytkownika
Nina_Brzeg
100p
100p
Od: 5 paź 2016, o 14:16

Post »

JurekR49 pisze:Moje obie w okresie zimowym są kotkami domowymi a tak to staram się je nie wypuszczać na działkę bo szkoda mi sikorek.
Bardzo dobrze. Kot to gatunek bardzo inwazyjny, w naszym środowisku jest zwyczajnym szkodnikiem. Koty są główną przyczyną wymierania wielu rodzimych gatunków ptaków.

A ja mam problem z Teresą, kotką o której tu pisałam - co nam została w spadku po poprzednim właścicielu domu. Chyba jest chora, sika nienaturalnie dużo i boimy się, że to nerki. Niestety w obecnej sytuacji finansowej nie mamy jej za co przebadać (w ostatnich miesiącach na weta wydaliśmy tysiące, w tym poleci kolejne 700zł - na planowane, konieczne zabiegi naszych trzech kotów). Sprzedaje swoje szczepki gruboszków żeby nazbierać na Terese, ale pomału idzie :(
Zobaczcie jaka jest kochana: https://web.facebook.com/nina.szymanska ... =3&theater

Ten wielki brzuch też mnie martwi. Kotce sterczy miednica i kręgosłup a brzuchol ma ogromny. Łudzę się, że to kwestia niewłaściwego żywienia do tej pory, ale też trzeba sprawdzić. Kotka lata temu była kastrowana interwencyjnie, u weta konowała.
Awatar użytkownika
Aquaforta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nina_Brzeg pisze: Kot to gatunek bardzo inwazyjny, w naszym środowisku jest zwyczajnym szkodnikiem. Koty są główną przyczyną wymierania wielu rodzimych gatunków ptaków.
Absolutnie nie zgadzam się z tym. W przyrodzie potrzebna jest równowaga, którą człowiek zaburza swoim postępowaniem. Gniazda małych ptaków są plądrowane nie przez koty, lecz głównie przez sroki i wiewiórki. Jadłospis kota nie składa się wyłącznie z ptaków. Upoluje ptaka, mysz, nornice, jaszczurkę itp.
Człowiek stawiając karmnik nie może robić stołówki dla kotów. A tak dzieje się w wielu przypadkach i winne są koty, nie człowiek :?: Karmniki stawiamy z głową, by kot nie miał dostępu.
Akcje sterylizacji zwierzą służą ograniczeniu niekontrolowanego rozmnażania się kotów. Byle nie było jak w kraju ościennym, gdzie niekontrolowanie rozmnażają się gryzonie, bo kotów brak :;230
Pewnie odrobaczałaś Tereskę, więc robaki odpadają. Może to zimowe otłuszczenie? Czarna przygarnięta dwa lata temu jesienią ogromnie utyła i miała brzuszek jak balon na cienkich nóżkach. Martwiłam się, że będzie stado młodych, ale ciąża kota nie trwa pół roku ;:306 W lecie wysmuklała, jesienią znowu nabrała ciałka :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
stefcia
500p
500p
Od: 2 gru 2012, o 18:08

Post »

JurekR49 pisze:Witam

Chociaż jestem początkującym to chciałbym się pochwalić moimi kotkami, są już długo domownikami gdyż mają 10 i 8 lat. Ale są wspaniałymi łowcami szkodników na działce a niektórych szkodników musiałem szukać nazw w internecie bo ich nie znałem.

Obrazek
Misia - starsza

Obrazek
Tofi (jak przyniosłem małego kotka to miał być Tofik a okazało się , że to jest Tofi ona)
Muszę Cię pochwalić - masz przepiękne koty ;:108 widać ,że dbasz o nie ;:63
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”