Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12

Post »

Iwonko wnuczka oczka ma po babci :D babcia dumna pewnie z niej jesteś z resztą jak każda babcia ;:306
u ciebie już wschodzą roślinki ;:138 , ja za twoim przykładem co prawda dopiero dzisiaj,
ale też wsiałam trawkę do doniczki, niech sobie rośnie :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oczko masz urocze ;:63 Aż żałuję, że nie mam na takie miejsca. Ropuchy, jaszczurki, traszki mogłabym podglądać bez przerwy. No, może z maleńką przeznaczoną na zachwycanie się kwiatami :;230
Mam nadzieję, że szanowna komisja spojrzy na Ciebie bardziej rzeczowym wzrokiem i tym razem podejmie właściwą decyzję ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie dziewczyny kochane, czas mi szybko ostatnio umyka, nie pracuję, a czasu mam ciągle za mało, ale to nic niedługo wiosna za jakieś chyba 50 dni, to wtedy dopiero będą braki czasu ;:306 Zresztą muszę Wam powiedzieć, że u nas ptaszki jak by radośniej już ćwierkały, w dzień na plusie, w nocy mrozi lekko, a śniegu nie ma, może niech tak już zostanie ;:108
Dziś byliśmy u Oleńki w przedszkolu na uroczystości z okazji dnia Babci i Dziadka, jak zawsze w takiej sytuacji łezka zakręciła się w oku ale pięknie było :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko oczko było moim marzeniem od samego początku, zrealizowałam je choć sama w to nie wierzyłam, że zrobię, cieszę się i uwielbiam je ;:215
Bożenko tak, masz rację jak wszystkie babcie, dumne ze swoich wnuków, roślinki jedne wysiałam, inne czekają na wysianie, ale już się zaczęło, to dobrze, szybciej czas do wiosny zleci :tan
Małgosiu a u mnie prawie w wodzie stoją, więc to są niezawodne roślinki prawda ;:215
Kasiulka ;:196
Lucynko może Ci urzędnicy spojrzą łaskawszym okiem, no cóż na razie czekam, dziękuję ;:196
Basiu dziękuję ;:196
Jadziu czas szybko leci, i Twoja wnusia za chwile taka duża będzie, nasza Hanusia już zaczyna fajnie mówić, ale się cieszymy, a jak Wasza wnusia mówi już troszkę?:wit
Tereniu tak ta trójka blisko, tylko jeden dalej, ale właśnie w Niemczech zaczynają ferie i zaraz i on do babci przyjedzie ;:138
Marysiu zaglądam, ale jakoś z sił opadam, nie wiem co pisać, ale czytam i podglądam ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, cieszę się Twoją radością. :tan :tan
Ja tak bardzo kocham dzieci, własnych mam trzech plus dwie, a wnucząt niet. ;:222
Ciągle mam nadzieję.......
Za to córeczka mojej młodej sąsiadki ma dobrze, bo staram się ją dopieszczać czym i jak tylko mogę. ;:108

Dobrego weekendu, Iwonko i dużo radości w gronie wszystkich wnucząt. ;:196 ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko ;:196 oczywiście Amelka mówi po swojemu na razie tylko ten podstawowe słowa mama, baba, tata jednak pyskować po swojemu umie.Gdy chodziłam do wnuków do przedszkola na dzień babci też łezka kręciła się w oku .Teraz z kwiatami przychodzą wnuki dostałam ślicznego cyklamena od jednego, a od drugiego prymulkę .Oczywiście były też buziaki jakżeby inaczej .Ciesz sie tymi maluchami, bo zbyt szybko dorastają tak jak moje
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wspaniała wróżka poproś może wiosnę wyczaruje w Marcu:)))Ja jeszcze do przedszkola na Babcine nie byłam ale w domu maluch odwiedził...a drugi na Skype..no zaczynam babciowanie:))
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej dziewczyny kochane :wit , fajny dzień dzisiaj mięliśmy, byłam na działeczce sprawdzić czy stoi, no i jak się mają roślinki, jestem zadowolona, bo na działeczce śnieg jak był tak jest, okrywa pięknie roślinki, w nocy u nas mrozi choć nie mocno to jednak, a w dzień lekkie odwilże mamy, ale na szczęście na działce nadal mam śnieg ;:215
Byliśmy też na małej wycieczce, odwiedziliśmy naszą szczecińską Gubałówkę, bo Gubałówkę też mamy :tan , a na jeziorze jest jeszcze spora warstwa lodu ;:108 a w przeręblu morsy morsowały ;:oj
Zaraz to wszystko Wam pokażę :wit
Reniu ptaszki tak ładnie już śpiewają, może ta wiosna jednak przyjdzie wcześniej ;:108
Jadziu jak już zaczyna pyskować, to i zaraz zacznie gadać jak nakręcona, nasza Hania tak właśnie miała, najpierw po swojemu, a teraz już bardzo dużo i pyskowanie już jej całkiem dobrze wychodzi ;:306
Lucynko zobaczysz, któregoś dnia przyjdą dzieci i Ciebie uszczęśliwią, na każdą babcie przychodzi pora ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

O proszę jaka Gubałówka. ;:3
U mnie też dzisiaj pięknie słoneczko świeciło.
Ważne, że na Twojej działeczce jest wszystko ok - czyli wiosna może przybywać ;:172
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Piękne widoczki! ;:167
U mnie też słonecznie i śnieg mnie również wyjątkowo cieszy, bo mrozi w nocy nawet do -18 stopni. Mam nadzieję, że zimna zima nie zaszkodzi naszym ogrodom :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nie wiem Iwonko jak to będzie z tegoroczną wiosną, czy aby na pewno tak szybko u mnie nadejdzie. W ubiegłym roku 20 stycznia miałam już 3 centymetrowe noski host, a w tym roku sza, cichosza.......
Ale wiadomo, że przyjmę jej nadejście z otwartymi ramionami ;:172
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko Ty to masz dobrze! cieplejszy klimat ale i Gubałówkę i Morskie Oko :D Śniegu macie sporo, a po tym lodzie to się nie boicie tak chodzić? jeszcze Wróżka to lekka, ale Książe to raczej powinien uważać ;:306 Ciekawa jestem co nam wkleisz po takiej pięknej niedzieli ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cz4eść dziewczyny kochane :wit
Marysiu co dziś?, było co prawda pięknie, ale Adasiowi zachciało się swojskiej kiełbasy, niedawno w słoiki robiliśmy, a dziś wędziliśmy swojską we flaku, ja zrobiłam kilka wysiewów no i dzień zleciał, ale powiem Ci co dziś czytałam http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/11 ... wie-lutego :tan
Lód dość gruby jeszcze ponad 10 cm ma, a nie wiem czy widać jak w morsy morsują przy brzegu brrrrr, na Gubałówce mamy fajne górki i nawet wyciąg mamy :tan ale ja na nartach nie umiem niestety, na saneczkach tylko z dzieciaczkami fisiowałam ;:306
Beatko w tym roku jest inaczej, ale wiosna ma przyjść wcześniej, choć zima zimą była ;:108
Basiu mam też taka nadzieje, rośliny maja kołderkę, to najważniejsze, choć już chyba nie długo mieć ją będą, bo ocieplenie idzie ;:108
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mówisz, że to cisza przed szybką wiosenną burzą kwitnień? Niech więc szybko ta wiosenka się pokazuje!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Wiesz co Iwonko, dobrze że ich prognozy najczęściej się nie sprawdzają, bo jak mam mieć tydzień deszczu i ciemnicy to ja mam ich .... ;:14 Wolę moje -8 - 10 i słoneczko! W marcu zaś niech będzie wiosna. Teraz rośliny zaczną ruszać a w marcu przyjdzie przymrozek i mi zniszczy wszystko ;:185 ;:185
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Iwonko ja też z ciekawości zerknęłam na 16-dniowe prognozy.
Nie chcę wcześniejszych ociepleń - to nie ta pora i niepotrzebnie wybudzają rośliny. Potem wracają mrozy a my mamy straty.
Wszystko musi mieć swój czas więc Iwonko nie wyskakuj ze zbyt dużymi wysiewami - poczekaj ciut i siejmy obie ;:196 Będzie nam raźniej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”