Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Post »

Ale ścięte te tulipanki :| A pachnące? Rzadko w sklepach takie z zapachem są.
Kubek kwiatów jest hitem ;:108 W ogóle masz niezwykły zmysł artystyczny ;:333
Nawiązując do Waszej rozmowy z Sabiną, co roku kupujecie od nich, ja od Wędrowskich-i u mnie żaden powojnik jeszcze nie padł na uwiąd. Przypadek?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, Ty masz masę podpór. Ja jakoś nie umiem wkomponować je w rabaty. Posadziłam w zeszłym roku na płocie 3 powojniki, ale chyba pies skutecznie mi je zniszczył, bo ma tam ściezkę. Nie potrafię ich wkomponować gdzie indziej.
A Twoje połaczenia różano-powojnikowe ;:173
Powinnaś otrzymywac prowizję od sprzedaży Pashminy ;:306
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Tulap pisze:Ale ścięte te tulipanki :| A pachnące? Rzadko w sklepach takie z zapachem są.
Kubek kwiatów jest hitem ;:108 W ogóle masz niezwykły zmysł artystyczny ;:333
Nawiązując do Waszej rozmowy z Sabiną, co roku kupujecie od nich, ja od Wędrowskich-i u mnie żaden powojnik jeszcze nie padł na uwiąd. Przypadek?
Tulap, ty masz po prostu rękę do powojników ;:224 ;:108 Co nie wsadzisz to ci rośnie. Ja kupowałam już w kilku źródłach i prędzej czy później zawsze coś mi padnie :;230 Od Wędrowskich jeszcze nie miałam okazji nic kupić.. Aż zerknę w ich ofertę
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, szczególnie warunki są sprzyjające, dziura koło choinki i albo rośniesz albo nie :;230
Widać z nimi trzeba krótko i wyraźnie a nie luksusy zapewniać :lol:
Zobaczymy w tym sezonie, znowu mam tylko jakieś 20 sztuk a połowa była przesadzana to i na razie efektu brak. Na uwiąd nie padają ale znowu jakoś specjalnie nie rosną.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu styl glamour pewnie preferujesz we wnętrzu, piękne detale. ;:oj ;:138 Szczególnie, jak zielonością albo kolorem roślin podkreślone. ;:215 Nic nie kupuję, nic nie kupuję... ;:173
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Aneczko ;:196 bardzo Ci dziękuję za podpowiedź, pędzę teraz do szkółki na zwiady ;:333 . Dam znać co wybrałam ;:108
Bardzo lubię sowy, a Twoja po prostu jest obłędna, talent masz dziewczyno niesamowity. Pięknie w ogrodzie, pięknie na balkonie i cudowne klimaty w domu ;:63
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aniu, masz śliczne zimowo-wiosenne dekoracje! Musze koniecznie od Ciebie podpatrzeć i zakupić hiacynty ;:333 - dają tyle radości o tej porze roku ;:224
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu zapodałaś porcję pięknej wiosny, pięknych kwiatów ozdobionych w uroczą biżuterię... ;:167
Rozmarzyłam się... Rozwiośniłam... ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Doniczka z hiacyntami ozdobiona w taki sposób ;:180 bardzo mi się podoba.
Masz dar Aniu do dekorowania, mi to wychodzi średnio, a sowę to już ;:167 jest urocza.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Aniu ..dziękuję za ciepłe przyjecie.. ;:167 Skromne progi powiadasz.. ;:77 no skromna to Ty jesteś..w opinii swego wspaniałego królestwa..piękne skarby nagromadziłaś nie tylko w ogrodzie ale widzę że i w domu piękności masz.. ;:333 Z tym" miejscem i coś za coś"..to ja już przerabiam kilka lat.. :wink: i nadal uginam się choć mówię co roku stop!!!..ale jestem wzrokowcem..i sama wiesz jak to jest ;:306 Też życzę wczesnej i spokojnej wiosny.. ;:3
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

O, jak fajnie , że przypomniałaś o hiacyntach. Od tygodnia nie ruszam się z domu z powodu jakiegoś niegroźnego, mam nadzieję, choróbska, ale w poniedziałek idę już do pracy, więc może w jakiejąc B... wypatrzę hiacynty.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie niedzielnie. Obrazek

Dziś upiekłam paczki. Niestety zjarałam jedną turę, gdy za długo się gapiłam na cudowną Amelię Nothomb w wątku Majki. ;:131 No cóż... może znajdzie się amator przypieczonych pączusiów..? Obrazek
Najważniejsze jest to, że chyba rzeczywiście iw tym roku wiosna będzie wczesna. ;:65 Rety, rety, ale czuję ekscytację! Obrazek

Obrazek

Aniu -tara a możesz napisać jakie powojniki zakupiłaś? Błękitny Anioł to jeden z moich faworytów i w każdym ogrodzie się udaje. A Rugocci też wszyscy chwalą i doprawdy nie wiem dlaczego nadal go nie mam? :roll:

Obrazek

Anido skowronek to róża The Lark Ascending. Piękna róża... Obrazek

Obrazek

Sabinko sprawdziłam na tym co mogłam i rzeczywiście np taki phlox, którego kupowałam w maju jest teraz o złotówkę droższy. Myślałam, że to kwestia podwyżek ale skoro mówisz, ze to specjalna cena wczesnowisenna... ;:224 No cóż... I tak będę u nich zamawiać.
Mój aparat to Sony cyber-shot DSC RX100II. Doprawdy nie wiem tylko czemu się o niego dopytujesz, skoro Twoje zdjęcia są piękne i bardzo dobrej jakości.Obrazek

Obrazek

Aniu Annesach ten domek... ;:224 Moje marzenie. I wiem, że prędzej czy później na pewno je spełnię. Obrazek
Storczyk ze zdjęć jest u mnie już ze 4 lata. Kwitł przy zakupie. I później ze dwa lata nic. POtem jakieś skromne kwiatki pokazał a teraz dał mega czadu! To mi się podoba.
Dobrze, że ja nie zdążyłam wkręcić się w skrętniki. Nie mam ambicji zajmowac się tak trudnymi w uprawie roślinkami. Obrazek
Na działce mam zadołowaną donicę z kompozycją balkonowych cebulowych z poprzedniego sezonu. Nic tam nie zmieniałam i nie zaglądałam. Ciekawe czy dadzą radę znów zakwitnąć? Jak będą rokować, to też przyniosę je na balkon.
Aniu skubnę Ci białego Mongolian'a, jak tylko wegetacja ruszy. Błagam Cię tylko byś mi jeszcze o tym przypomniała, bo mam sklerozę i to dość zaawansowaną. Obrazek

Obrazek

Mati co masz na myśli pisząc "ścięte te tulipanki"? Niestety są czerwone i nie pachnące. Obrazek
Co do sadzonek powojników będę upierać się przy swoim. Wolę dopłacić i mieć pięknie rozrośniętą sadzonkę. :uszy
Oczywiście Twoim życzę wszystkiego najlepszego. Niech Cię obdarzą masą kwiatów w sezonie. Obrazek

Obrazek

Gosiu -Margo przesadź te powojniki z "piesowej ścieżki", bo z tym nie wygrasz. Szkoda roślin. Nie ma nie umiem. Sadź wszędzie tam, gdzie będą miały o co się zaczepić. To naprawdę nic trudnego. ;:333
Hah! Za tę prowizję wcale bym się nie pogniewała. Obrazek

Obrazek

Soniu ja po prostu bardzo lubię połączenie starego z nowym. I tak też glamour i shabby chic są bardzo bliskie mej duszy. Obrazek
Kochana masz rację, nic nie kupuj, tylko SPRAW sobie Pashminę. ;:306

No zobacz... Zobacz sama... Czy nie jest warta, by poświęcić jej kawałek swojego ogrodu?
Obrazek

Obrazek

Daysy nie zapomnij się pochwalić co wybrałaś. ;:168

Obrazek

Moni myślę, ze hiacynty są teraz w większości domów, szczególnie tych gdzie mieszkają zielono zakręceni. Obrazek Popędzane cebulowe tak niewiele kosztują a tak wiele wnoszą do wnętrza. Obrazek

Obrazek

Basiu cebulowe w Biedrze są za nieduże pieniądze. Polecam. Obrazek

Obrazek

Majeczko dekorowanie nie jest takie trudne. Odpowiednia donica/osłonka to już połowa sukcesu, do tego kwiatek lub kilka i jakaś popierdółka do ozdoby. I tadam! Gotowe. Tu znacznie ułatwia mi skłonność do chowania różnych popierdółek, bo może kiedyś się przyda... ;:224 I zazwyczaj się przydają. Obrazek
A sowy jak tylko ujrzałam, to od razu wiedziałam, że muszą być moje. Mam parkę, by samotne nie były. Obrazek

Obrazek

Reni i ja mam zapędy do kupowania wszystkiego co mi się podoba. Tzn w sumie miałam, bo ostro nad tym pracuję z coraz lepszym skutkiem. Obrazek

Obrazek

Ewciu koniecznie pamiętaj jutro o hiacyntach! To takie świetne rozweselacze. Oprócz nich są też żonkile, szafirki i krokusy. Na pewno coś wybierzesz dla siebie.

Obrazek

Bardzo kontrowersyjna róża, tu na forum, albo się ją kocha albo nienawidzi. Kto wie, cóż ci za ona?
Obrazek

Róża, która jest już wspomnieniem... zamieszkała bowiem w ogrodzie szwagierki:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:167
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Każdy robi po swojemu ;:108 Ale że ja nie potrafię się aż tak ograniczyć, to stawiam na ilość ;:224
Poza tym Ty zawsze wychwalasz błękitnego anioła, który u mnie jest kompletną klapą :lol: Kiedyś pisałem-dwa metry w tydzień, zakwitnie na szczycie i po pędzie, chociaż nie wygląda to jak uwiąd a raczej mega wczesne zasychanie. A na wiosnę i tak od dołu rośnie ;:173
Chociaż od akurat jest z innego źródła, to pewnie problem. A może by się zgodzili mi go jako gratisek dołożyć? Może z tym bym się dogadał? Twój jest iście rasowy na tej pergoli, i co tu ukrywać, zazdrość bierze niesłychana ;:224
Teraz tak myślę że może być, że go mam. Kupiłem raz komplet 5 nieoznakowanych, bo jak był dzień darmowej wysyłki i komplet za 25zł to żal nie wykorzystać :wink:

Za pierwszą muchą to jakieś mocno wkurzone ptaszysko siedzi? ;:306 Białe to dziób, po bokach oczy ;:173
Ostatnie zdjęcie zasługuje na osobną wystawę fotograficzną ;:215
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Wiesz Aniu, że ja własciwie tylko zazwyczaj się się zdjęć i opisów róż, tym razem jednak zwróciłam uwagę na ostatnie zdjęcie, iście konkursowe. Wydaje się, że owad ma główkę w kolorze kwiatu na którym przysiadł, bajeczne.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Anka, myślałam dzisiaj o Tobie :D Piekły Cię policzki? Myślałam, bo podczas porannego obchodu ogrodu przemyślałam do końca moją rabatę i muszą z niej wypaść ( niestety to konieczność :( ) moje powojniki. Nie znam nazw :roll: Rosną tam już pewnie z 3-4 lata. Myślisz, że się uda przeprowadzka? Na czym się skupić? Kurczę, trochę mi ich szkoda, bo się nieźle tam prezentowały. Ale teraz tam jest płot wiklinowy, a wiosną będą posadzone jakieś thuje albo cyprysiki, no i nie mogą tam być. I chyba je posadzę tak, że będą się piąć po innych roślinkach, bo koncepcji na nie nie mam :|
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”