Moje zacisze - miaaa
- Ellaa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
U mnie las, to i grzyby różniste się pojawiają, psiary, ale i jadalne też np. opieńki i.....pieczarki, które sama zaszczepiłam wraz z ziemią popieczarkową
Skalniak faktycznie stromy, ale trawy powinny tu dac sobie radę, tyle, że może trochę zbyt monotonne jest takie nasadzenie
Przydałyby się jeszcze rozchodniki i macierzanki dla urozmaicenia 
Jakby co, to daj znac, coś Ci wiosną podeślę

Skalniak faktycznie stromy, ale trawy powinny tu dac sobie radę, tyle, że może trochę zbyt monotonne jest takie nasadzenie

Jakby co, to daj znac, coś Ci wiosną podeślę

- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elu będą będą - tylko właśnie na wiosnę
myślałam o jakiejś kompozycji w kontrastowych co do trawy kolorach ... ( dosadziłam tam też roślinkę , która na wiosnę kwitnie na żółto >>> tylko skleroza nabrała mi jej nazwę hehehe
)
Na razie skalniaczek był robiony w pośpiechu
Byle zdążyć przed zimą
a pomysł zrodził się przy okazji przestawiania altanki 
Dosadziłam też kilkanaście krokusów i narcyze :P
A co do grzybków - to też miałam opieńki - wyrosły na pniu (bodajże) po ściętej jabłonce >>> trafiły do sosiku :P
Obecnie ogródek zapada powoli w sen
W związku z tym mam pytanie : Co zrobić na zimę z kwiatostanami hortensji ogrodowej ??? Na razie okryłam ją dość porządnie.
Chciałam Wam jeszcze pokazać różyczki ( ostatnie zdjęcia przed mrozami ;))

Na koniec prośba >>> Jeśli macie dobre serduszka
i chcielibyście dać choć odrobinkę radości maluszkim bez rodziców , przy okazji zostać Świętymi Mikołajami>>> Zajrzyjcie na podany niżej wątek :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... sc&start=0

Na razie skalniaczek był robiony w pośpiechu

Dosadziłam też kilkanaście krokusów i narcyze :P
A co do grzybków - to też miałam opieńki - wyrosły na pniu (bodajże) po ściętej jabłonce >>> trafiły do sosiku :P
Obecnie ogródek zapada powoli w sen

W związku z tym mam pytanie : Co zrobić na zimę z kwiatostanami hortensji ogrodowej ??? Na razie okryłam ją dość porządnie.
Chciałam Wam jeszcze pokazać różyczki ( ostatnie zdjęcia przed mrozami ;))

Na koniec prośba >>> Jeśli macie dobre serduszka

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... sc&start=0
- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zapowiada się znów bardzo kolorowa wiosna u Ciebiemiaaa pisze:Elu będą będą - tylko właśnie na wiosnęmyślałam o jakiejś kompozycji w kontrastowych co do trawy kolorach ... ( dosadziłam tam też roślinkę , która na wiosnę kwitnie na żółto >>> tylko skleroza nabrała mi jej nazwę hehehe
)
Na razie skalniaczek był robiony w pośpiechuByle zdążyć przed zimą
a pomysł zrodził się przy okazji przestawiania altanki :)Dosadziłam też kilkanaście krokusów i narcyze :P A co do grzybków - to też miałam opieńki - wyrosły na pniu (bodajże) po ściętej jabłonce >>> trafiły do sosiku :P Obecnie ogródek zapada powoli w sen

Co do hortensji ogrodowej, to wiosną należy usunąć przekwitłe kwiatostany oraz cienkie i połamane pędy, uważając aby nie obcinać pędów z pąkami kwiatowymi, które zawiązały się w ubiegłym roku

Dorcia, cóż ja widzę
, róże, kuszące żarem młodości... Czuje się ten aromat, ciszę, w tańcu zatraconych..., peleryna nocy, strzeże intymności... Pewnie tylko księżyc, zagląda zza świerka, zawstydzony tymi lekkimi, lecz temperamentnymi pląsami.
Czyżby, te niewinne igraszki, wybudziły Cię ze snu, wabiąc na skryty nocą spektakl. A może sama uwodzisz
, a ten spektakl, to tylko pochodna
Oj, ogrodowe pląsy, to częsta praktyka, ale za to jak owocna, nowe dziecię się narodziło. Jeszcze jak powiesz, że to wyłącznie twoje dzieło, to nie uwierzę
. Już odziane, teraz tylko czekać, aż podrośnie i nabierze wyrazu
Dorcia, tworzysz, tworzysz, tworzysz..., ale znakomicie Ci to wychodzi, bo ogród wciąż zyskuje, nabiera unikalnego smaku
Tak trzymaj
Słońca życzę i uśmiechu

Czyżby, te niewinne igraszki, wybudziły Cię ze snu, wabiąc na skryty nocą spektakl. A może sama uwodzisz

Oj, ogrodowe pląsy, to częsta praktyka, ale za to jak owocna, nowe dziecię się narodziło. Jeszcze jak powiesz, że to wyłącznie twoje dzieło, to nie uwierzę

Dorcia, tworzysz, tworzysz, tworzysz..., ale znakomicie Ci to wychodzi, bo ogród wciąż zyskuje, nabiera unikalnego smaku

Tak trzymaj

Słońca życzę i uśmiechu

- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elu to właśnie smagliczka
dziękuję Ci za przypomnienie
Brawa się należą
Grzesiu toż Ty poeta jesteś
jestem pod wrażeniem
A co do róż po ciemku >>> to wynik braku czasu i krótkiego dnia, a do tego niecierpliwe ze mnie stworzenie
Ale muszę przyznać, że róże po zmierzchu mają swój urok :P
Skalniaczek powstał z mojego pomysłu, ale przy ogromnej pomocy taty
Dziękuję Wam za miłe słowa i pozdrawiam cieplutko

Grzesiu toż Ty poeta jesteś

Skalniaczek powstał z mojego pomysłu, ale przy ogromnej pomocy taty

Dziękuję Wam za miłe słowa i pozdrawiam cieplutko