Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 6
- krysp50
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 22 lut 2007, o 12:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 6
tencia - poszłam sprawdzić i mam nasionka Faworyta kupione dwa lata temu w sklepie i wtedy uprawiałam. W ubiegłym roku testowałam inne i nasionka zostały - mogę podesłać  

Pozdrawiam Krystyna

- stefcia
- 500p 
- Od: 2 gru 2012, o 18:08
Faworyt jest pomidorem , który późno dojrzewa - czy jest trudny w uprawie , gdyż jest nie polecany dla początkujących ogrdników 

- Mirek19
- 1000p 
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Spokojnie ogarniesz  uprawę  

Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Nie wiem co w nim trudnego, wilków nie puszcza, równo rośnie, świetnie wiąże, każde grono jakby regulowane po 5 szt, pomidory równe, kształtne, smaczne, dobrze się przechowujące, chorób nie łapie ( może troszkę Szarą ). U mnie rośnie w folii, co rok parę krzaczków.

Beata
    BeataUmysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- 
				tencia
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu ślicznie Ci dziękuję za propozycje,Pelasia pisze:Ja też mam nasiona Faworyta ,chętnie się podzielę
Asia
 ale już się umówiłam z Krysią na nasionka.
 ale już się umówiłam z Krysią na nasionka.Pozdrawiam Teresa

- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Aż miło posłuchać tylu pochlebnych opinii o tym pomidorze,ale wart ich jest,szczególnie że nie jest trudny w uprawie a dobrze karmiony potrafi się naprawdę odwdzięczyć wielkością i smakiem owoców. I jest odmianą amatorską,więc warto siać go z nasion oryginalnych gdyż nie są drogie.To odmiana średniowczesna a pora dojrzewania zależy od terminu wysiewu i miejsca uprawy. Miło też widzieć że forumowicze od   chętnie chcą się nasionkami dzielić.
 chętnie chcą się nasionkami dzielić.  
   Ja dopiero wybieram się do ogrodniczego po nasiona.

Ja dopiero wybieram się do ogrodniczego po nasiona.Serdecznie pozdrawiam. 
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).

MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
- 
				docentandrzej
- Przyjaciel Forum - silver 
- Od: 6 sty 2013, o 00:06
Lepszego opisu bym nie zamieścił. Szczerze polecam tą odmianę. U mnie w gruncie Szarej nie miał, w folii też. Natomiast parę owoców miało SZW w folii.whitedame pisze:Nie wiem co w nim trudnego, wilków nie puszcza, równo rośnie, świetnie wiąże, każde grono jakby regulowane po 5 szt, pomidory równe, kształtne, smaczne, dobrze się przechowujące, chorób nie łapie ( może troszkę Szarą ). U mnie rośnie w folii, co rok parę krzaczków.
Polska moją Ojczyzną. Andrzej

- bel_a_6a
- 100p 
- Od: 20 lis 2012, o 23:08
Po dwuletniej przerwie w uprawie działki w tym roku postanowiłam posadzić pomidory i mam taką prośbę czy ktoś może ma nasiona pomidora żółtego Darbo NN i podzielił by się ze mną,pomidor ten tak bardzo mi smakował a niestety nie zebrałam nasion.

Bożena

- Margo_margo
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
O nieeee , jeszcze?
Jakie to odmiany i jak je przechowujesz?

Jakie to odmiany i jak je przechowujesz?
Pozdrawiam Tadeusz

- stefcia
- 500p 
- Od: 2 gru 2012, o 18:08
Tak zachwalacie Faworita - chyba się skuszę i wypróbuję na własnej skórze 

- Margo_margo
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
nilbul1 Odmiana niestety NN ale jest podejrzenie, że to Orange Banana. Miałam jeszcze Auriję dwa dni temu, ale zwlekałam o jeden dzień za długo i zaczął pleśnieć   

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=616
Pomidory od jesieni trzymałam w pomieszczeniu gospodarczym budowanym jeszcze z kamienia. Grube ściany dawały stabilną temperaturę i wilgotność. Koloru nabierały już w domu, zawinięte w ręcznik papierowy. Jutro jadę na wieś to sprawdzę czy coś jeszcze zostało ale obawiam się, że było jednak za zimno 

stefcia Ja też jestem zdania, że Faworyt to bezproblemowy i smaczny pomidor. Polecam

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=616
Pomidory od jesieni trzymałam w pomieszczeniu gospodarczym budowanym jeszcze z kamienia. Grube ściany dawały stabilną temperaturę i wilgotność. Koloru nabierały już w domu, zawinięte w ręcznik papierowy. Jutro jadę na wieś to sprawdzę czy coś jeszcze zostało ale obawiam się, że było jednak za zimno

stefcia Ja też jestem zdania, że Faworyt to bezproblemowy i smaczny pomidor. Polecam

- dalisbea
- Od: 15 lut 2016, o 22:52
Ja z pomidorów miałam w sezonie Faworyta - jestem bardzo zadowolona, smaczne owoce średniej wielkości dość dlugo leżały. Miałam też maskotkę- małe owocko bardzo smaczne do sałatek i do zjedzenia od razu z krzaka - bardzo polecam  Miałam też Bawole serce - ale szybko złapały zarazę i nimi się nie nacieszyłam.
 Miałam też Bawole serce - ale szybko złapały zarazę i nimi się nie nacieszyłam.
W tym roku też będzie Faworyt i Maskotka i po parę krzaczków innych , jeszcze robię selekcję jakie to będą odmiany

Miałam też Bawole serce - ale szybko złapały zarazę i nimi się nie nacieszyłam.
 Miałam też Bawole serce - ale szybko złapały zarazę i nimi się nie nacieszyłam.W tym roku też będzie Faworyt i Maskotka i po parę krzaczków innych , jeszcze robię selekcję jakie to będą odmiany

- 
				Pelasia
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Mam i mogę się podzielićbel_a_6a pisze:Po dwuletniej przerwie w uprawie działki w tym roku postanowiłam posadzić pomidory i mam taką prośbę czy ktoś może ma nasiona pomidora żółtego Darbo NN i podzielił by się ze mną,pomidor ten tak bardzo mi smakował a niestety nie zebrałam nasion.
Asia
- 
				stefka
- 200p 
- Od: 18 sty 2012, o 20:04
Ja na ten rok również zaplanowałam Faworyta bo w 2016r. nie sadziłam. Nasionka są już w sklepach - widziałam w DINO

Pozdrawiam Ela