Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 6
- krysp50
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2007, o 12:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 6
tencia - poszłam sprawdzić i mam nasionka Faworyta kupione dwa lata temu w sklepie i wtedy uprawiałam. W ubiegłym roku testowałam inne i nasionka zostały - mogę podesłać 

Pozdrawiam Krystyna
- stefcia
- 500p
- Od: 2 gru 2012, o 18:08
Faworyt jest pomidorem , który późno dojrzewa - czy jest trudny w uprawie , gdyż jest nie polecany dla początkujących ogrdników 

- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Spokojnie ogarniesz uprawę 

Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Nie wiem co w nim trudnego, wilków nie puszcza, równo rośnie, świetnie wiąże, każde grono jakby regulowane po 5 szt, pomidory równe, kształtne, smaczne, dobrze się przechowujące, chorób nie łapie ( może troszkę Szarą ). U mnie rośnie w folii, co rok parę krzaczków.

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu ślicznie Ci dziękuję za propozycje,Pelasia pisze:Ja też mam nasiona Faworyta ,chętnie się podzielę![]()
Asia

Pozdrawiam Teresa

- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Aż miło posłuchać tylu pochlebnych opinii o tym pomidorze,ale wart ich jest,szczególnie że nie jest trudny w uprawie a dobrze karmiony potrafi się naprawdę odwdzięczyć wielkością i smakiem owoców. I jest odmianą amatorską,więc warto siać go z nasion oryginalnych gdyż nie są drogie.To odmiana średniowczesna a pora dojrzewania zależy od terminu wysiewu i miejsca uprawy. Miło też widzieć że forumowicze od
chętnie chcą się nasionkami dzielić.
Ja dopiero wybieram się do ogrodniczego po nasiona.

Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 6 sty 2013, o 00:06
Lepszego opisu bym nie zamieścił. Szczerze polecam tą odmianę. U mnie w gruncie Szarej nie miał, w folii też. Natomiast parę owoców miało SZW w folii.whitedame pisze:Nie wiem co w nim trudnego, wilków nie puszcza, równo rośnie, świetnie wiąże, każde grono jakby regulowane po 5 szt, pomidory równe, kształtne, smaczne, dobrze się przechowujące, chorób nie łapie ( może troszkę Szarą ). U mnie rośnie w folii, co rok parę krzaczków.
Polska moją Ojczyzną. Andrzej
- bel_a_6a
- 100p
- Od: 20 lis 2012, o 23:08
Po dwuletniej przerwie w uprawie działki w tym roku postanowiłam posadzić pomidory i mam taką prośbę czy ktoś może ma nasiona pomidora żółtego Darbo NN i podzielił by się ze mną,pomidor ten tak bardzo mi smakował a niestety nie zebrałam nasion.
Bożena
- Margo_margo
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
O nieeee , jeszcze?
Jakie to odmiany i jak je przechowujesz?
Jakie to odmiany i jak je przechowujesz?
Pozdrawiam Tadeusz
- stefcia
- 500p
- Od: 2 gru 2012, o 18:08
Tak zachwalacie Faworita - chyba się skuszę i wypróbuję na własnej skórze 

- Margo_margo
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
nilbul1 Odmiana niestety NN ale jest podejrzenie, że to Orange Banana. Miałam jeszcze Auriję dwa dni temu, ale zwlekałam o jeden dzień za długo i zaczął pleśnieć
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=616
Pomidory od jesieni trzymałam w pomieszczeniu gospodarczym budowanym jeszcze z kamienia. Grube ściany dawały stabilną temperaturę i wilgotność. Koloru nabierały już w domu, zawinięte w ręcznik papierowy. Jutro jadę na wieś to sprawdzę czy coś jeszcze zostało ale obawiam się, że było jednak za zimno
stefcia Ja też jestem zdania, że Faworyt to bezproblemowy i smaczny pomidor. Polecam

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=616
Pomidory od jesieni trzymałam w pomieszczeniu gospodarczym budowanym jeszcze z kamienia. Grube ściany dawały stabilną temperaturę i wilgotność. Koloru nabierały już w domu, zawinięte w ręcznik papierowy. Jutro jadę na wieś to sprawdzę czy coś jeszcze zostało ale obawiam się, że było jednak za zimno

stefcia Ja też jestem zdania, że Faworyt to bezproblemowy i smaczny pomidor. Polecam

- dalisbea
- Od: 15 lut 2016, o 22:52
Ja z pomidorów miałam w sezonie Faworyta - jestem bardzo zadowolona, smaczne owoce średniej wielkości dość dlugo leżały. Miałam też maskotkę- małe owocko bardzo smaczne do sałatek i do zjedzenia od razu z krzaka - bardzo polecam
Miałam też Bawole serce - ale szybko złapały zarazę i nimi się nie nacieszyłam.
W tym roku też będzie Faworyt i Maskotka i po parę krzaczków innych , jeszcze robię selekcję jakie to będą odmiany

W tym roku też będzie Faworyt i Maskotka i po parę krzaczków innych , jeszcze robię selekcję jakie to będą odmiany

-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Mam i mogę się podzielićbel_a_6a pisze:Po dwuletniej przerwie w uprawie działki w tym roku postanowiłam posadzić pomidory i mam taką prośbę czy ktoś może ma nasiona pomidora żółtego Darbo NN i podzielił by się ze mną,pomidor ten tak bardzo mi smakował a niestety nie zebrałam nasion.
Asia
-
- 200p
- Od: 18 sty 2012, o 20:04
Ja na ten rok również zaplanowałam Faworyta bo w 2016r. nie sadziłam. Nasionka są już w sklepach - widziałam w DINO
Pozdrawiam Ela