Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Martusiu widzę oczami wyobraźni te Twoje okrycia, a sąsiedzi nie mówią że ci pranie spadło :;230
Idzie jakaś zmiana, bo mi dzisiaj głowa dokucza, a taki piękny dzień był. Teraz tylko -8 i w prognozie śnieg, ale od niedzieli znowu mrozy wracają :D Pozdrawiam serdecznie i ściskam ;:196 ;:4
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Przyszłam Was odwiedzić i pokazać troszkę mojej słonecznej wiosny.

Wilczomlecz pstry
Obrazek

Obrazek

Jagodowiec
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obiela
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jabłoń rajska forma płacząca
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marcia, ogrodem w letniej odsłonie byłam zachwycona, ale wiosna u Ciebie jest jeszcze piękniejsza.
Czekam jeszcze na piwonie, wtedy to już chyba całkiem się tam wprowadzę i będę biwakować. :D

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marta, ile razy oglądam twoją rajską jabłoń tak pukam się w głowę dlaczego nie wzięłam wersji płaczącej (a była dostępna). Kapitalnie wygląda i nie rośnie jakiś taki bezkształtny drapak. Bardzo trudno tą moją jakoś przyzwoicie uformować - z jednej strony wystrzeli jakiś badyl, z drugiej totalnie pusta.. ;:222
Ostatnie zdjęcie ;:167
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu :wit :wit
Jakie cudne zdjęcia , i jakie śliczne kwiatuszki ;:138 aż miło na ;:167 się robi - wstawiaj proszę dużo takich zdjęć a jakoś wytrzymamy do wiosny ;:180 Wszystko piękne ;:215 ;:215 trudno mi powiedzieć co najpiękniejsze
Martusiu u mnie zima tez nie odpuszcza cały czas nocą mróz powyżej 20 stopni - i ja trochę się martwię o moje młode kwiatuszki .
Pozdrawiam z całego serca i życzę zdrówka Tobie i mężowi ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Popatrzyłem na twoje piękne zdjęcia ze zdrowymi roślinami i już mi lepiej w ten pochmurny dzień. Oj chciałby się pochodzić po trawce lub podłubać już w ziemi.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu chciałoby się już zajechać do tego pięknego ogrodu i chodzić ścieżkami zachwycając się roślinami i przede wszystkimi Twoimi o nich opowieściami ;:4 W tym roku muszę M zmobilizować i przyjechać na piwonie w szczycie ich kwitnienia, bo tylko chyba jeszcze tego etapu nie widziałam :lol: Pozdrawiam Cię serdecznie i ściskam Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Oj nawet nie chce wiedzieć ile musisz narobić się przy tylu różach ;:oj . Jedna osoba jest w stanie to ogarnąć ?? Podziwiam ;:180 . Przepiękne zdjęcia nam pokazałaś ;:138 . Do takich kolorów wszyscy już tęsknimy ;:108 . Aniołek wśród paproci przepiękny ;:333 . Dobrego dnia życzę :wit .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich gorąco ,nareszcie podniosła się nam temperatura,ale wiatr i nowy śnieg do nas zawitał,ja powoli układam w głowie co posadzę i gdzie,już mnie bierze i myśli przekierowałam na ogród ;:306

Gosiu,wiosna będzie za moment w realu i znowu ruszymy ochoczo do pracy,ja jak zawsze podniosłam sobie poprzeczkę ,a potem fruwam :uszy ,pozdrawiam :wit

Marysiu,moi sąsiedzi nie widzą tych okryć,bo mój dom na końcu i nikt dalej nie przejeżdża ,chyba ,że listonosz,lub inkasent od wody ,prądu i gazu,ksiądz po kolędzie już był,ale on nie zareagował na te kurtki,widać go nie interesowały ;:306 ,zmiana na chwilę przyszła,a ja nawet lepiej się czuję ,denerwowały mnie te mrozy,aż piec c,o stawał się niewydolny i nie mógł nagrzać domu jakbym chciała,dobrze,że jest piec w kuchni i kominek,pozdrawiam ;:196

Irenko,każdy czas w ogrodzie uroczy,wszystko od wiosny do jesieni zmienia się jak w kalejdoskopie,oprócz piwonii będzie dużo pięknych roślin i wszystkie to moje ulubienice,nie musisz rozbijać biwaku ,bo w domu miejsca dość ;:306 ,pozdrawiam ;:168

Sabina,ta jabłoń naprawdę się mi udała,ja bardzo lubię formy płaczące i mam sporo drzew o takim pokroju,ale nic straconego ,przecież zawsze możesz ją dokupić ,aniołek w paprociach zawsze tak rozczula,pozdrawiam :wit

Tereniu,dzisiaj zima trochę odpuściła,ale podobno tylko na chwilę ,będę wstawiała teraz wspomnienia ,bo i ja je uwielbiam u siebie i u Was,pozdrawiam ;:196

Przemuś,wszystkim nam raźniej jak wspominamy piękny czas wiosny ,lata i jesieni już niedługo będziemy spacerować po zielonej trawce i wąchać cudowny zapach ziemi po deszczu,pozdrawiam :wit

Marysiu,już niedługo będziemy spacerowały po ścieżkach i odkrywały nowe roślinki,nie byłaś też jak kwitną rododendrony,więc jeszcze dużo do odkrycia,więc zapraszam i pozdrawiam ;:196

Ewelinko,przy wszystkim trzeba sie narobić ,chociaż nieraz wydaje mi się ,że ogród już sam rośnie ;:306 muszę to jakoś ogarnąć ,chociaż są niedociągnięcia,a aniołki są w moim ogrodzie w różnych zakątkach,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciąg dalszy wiosennych wspomnień z mojego ogrodu zapraszam serdecznie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to już spaceruję! a część azalii widziałam tylko nie byłam w szczycie kwitnienia. Zresztą ogrody można na okrągło oglądać i ciągle widzi się coś nowego :D U nas jest ciepło, oczywiście grzeją kaloryfery i kominek, tak jak piec u Ciebie :) Najważniejsze, że mimo mrozów nie było żadnej awarii ;:333 Pozdrawiam i dobrej nocy życzę ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu ach jakie widoki ;:oj ;:oj ;:oj cudne ;:63 ;:63 ;:63 dziękuję ;:196
Ja mogłam bym całymi dniami spacerować po Twoim ogrodzie - jest przepiękny ;:215
Chyba już takich dużych mrozów nie będzie to damy radę - już nie długo do wiosny :D
Ściskam i spokojnej nocy życzę ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:167 Marta ten jagodowiec....jest super,przeszłam po Twoim ogrodzie robi się bardzo przyjemnie na sercu! ;:3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Ależ podobają mi się takie bujne i kipiące każdego rodzaju roślinnością ogrody ;:138 . Oj ja muszę poczekać jeszcze bardzo długo zanim mi tak krzewy urosną ;:222 . No nic, muszę cieszyć oczy u Ciebie bo masz wspaniałe widoczki . Różaneczniki genialne i kwitną wręcz zjawiskowo ;:138 . Pozdrawiam i dobrego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Martuś witaj ,a mnie z zachwytu ''mowę odebrało '' ;:oj ;:oj ;:oj
Jednym słowem pięknie ;:215 ;:215 ;:215
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Pozdrawiam Alicja