Śliczne liliowce
 A taką dziewannę miałam ,ale poszedł na nią oprysk .Mam nadzieję ,że nasionka gdzieś w ziemi siedzą i wiosna się obudzą
 A taką dziewannę miałam ,ale poszedł na nią oprysk .Mam nadzieję ,że nasionka gdzieś w ziemi siedzą i wiosna się obudzą   
 życzę Ci lepszego samopoczucia jak najszybciej

. Na wiosnę chyba dokupię, wiosna bez nowości to stracona wiosna.
 . Na wiosnę chyba dokupię, wiosna bez nowości to stracona wiosna.   . Nareszcie mam zimę z prawdziwego zdarzenia..
 . Nareszcie mam zimę z prawdziwego zdarzenia..  . Tylko mrozi zbyt mocno, obecnie - 14 i spada.
 . Tylko mrozi zbyt mocno, obecnie - 14 i spada.   Boję się o roślinki, czy ta warstwa pierzynki wystarczy..
 Boję się o roślinki, czy ta warstwa pierzynki wystarczy..  . Pozdrawiam serdecznie.
 . Pozdrawiam serdecznie.  

nie widziałam jeszcze takiej pięknej
  nie widziałam jeszcze takiej pięknej  Tak Marysiu zamierzam siać pierwsze papryki, ale ja mam swoje "pudło" tak je nazywam, znaczy się growboxa, i wówczas paryki, a potem pomidory siędzą sobie pod lampami
 Tak Marysiu zamierzam siać pierwsze papryki, ale ja mam swoje "pudło" tak je nazywam, znaczy się growboxa, i wówczas paryki, a potem pomidory siędzą sobie pod lampami  takie to już moje zboczenie ogrodnicze
 takie to już moje zboczenie ogrodnicze  

Nie wiedziałam, że są w takich kolorach. Śliczna.
 Nie wiedziałam, że są w takich kolorach. Śliczna.  

parę lat i cięgle jeden gałązek. Liliowce krzyżowała i siałam za poradą naszego Emila ale zakwitły niestety jak zwykłe żółte, drugie nie przyjęły cech tego szlachetnego i już nie sieje
  parę lat i cięgle jeden gałązek. Liliowce krzyżowała i siałam za poradą naszego Emila ale zakwitły niestety jak zwykłe żółte, drugie nie przyjęły cech tego szlachetnego i już nie sieje  , Emil kazał siać w lutym,(w domu)  kiełkują bez kłopotu prawie wszystkie dojrzałe nasiona. On krzyżował i wychodziły mu różne nowe odmiany i cuda
 , Emil kazał siać w lutym,(w domu)  kiełkują bez kłopotu prawie wszystkie dojrzałe nasiona. On krzyżował i wychodziły mu różne nowe odmiany i cuda  

Musi być solidna kuweta
  Musi być solidna kuweta  Na workach stawiam pojemniczki w tunelu wtedy woda tak łatwo nie przelatuje
 Na workach stawiam pojemniczki w tunelu wtedy woda tak łatwo nie przelatuje 

, pokaż troszkę swojej zimy, pięknie musi być u Ciebie
 , pokaż troszkę swojej zimy, pięknie musi być u Ciebie  , ja na pierwsze sianie też używam pojemników po mięsie, po owocach, najlepsze wydaje mi się
 , ja na pierwsze sianie też używam pojemników po mięsie, po owocach, najlepsze wydaje mi się  , ciepłego wieczorku życzę, bo mróz tęgi i Was zapowiadają
 , ciepłego wieczorku życzę, bo mróz tęgi i Was zapowiadają 

Dzisiejsza noc najzimniejsza, ale prognoza i tak złagodniała
  Dzisiejsza noc najzimniejsza, ale prognoza i tak złagodniała  za to po niedzieli miała wrócić jesień, ale ja widzę zimę
 za to po niedzieli miała wrócić jesień, ale ja widzę zimę  Buziaczki
   Buziaczki 

najważniejsze, że do ogrodu nawiało
 najważniejsze, że do ogrodu nawiało