Marysiu kaszubska
Szybki chyba są oryginalne i ktoś - może Ty Marysiu mówił ,że jeśli są matowe - takie ze wzorkiem jakby , jak w tym przypadku to są powojenne, pewnie lata pięćdziesiąte wczesne czy cóś.
Raaany cały kredens nie prezentuje się dobrze, drzwiczki dolne powykrzywiane i nie domykają się, coś tam powieszone, czymś tam zasłonięte, przyciśnięte
Przy okazji obfocę.
Marysiu krakowska
Dziękju
Firana robiona na szydełku, pochodzi z bardzo ekskluzywnego sklepu

w S.,stara musi być
Tak prawdę mówiąc to obrus i ma na rogach cztery - nie wiem jak to nazwać, nie pompony,- wstydzę się publicznie użyć staropolskiego słowa oznaczającego taką nicianą ozdobę, takie ''dzyndzle'' ufff

Bałam się trochę zawiesić bo ciężkie, karnisz mógł odpaść z rumorem wraz z kawałkiem sufitu.
Nie łatwo zdobyć firany do 140 letnich okien. Nie no ściema, to od kuchni jest nowsze, od ulicy są oryginalne z lat 80 - tych XIX w
Teraz się przyznam publicznie, że ja stara baba nie umiem włożyć karty sim do nowego telefonu

Także nie dzwońcie i nie wysyłajcie do mnie smsów, chwilowo brak łączności, do póki jakiś młody człowiek mi tej karty odpowiednio nie zmniejszy i wepcha

Także mój ukochany inżynier jest bezradny, ale On jeszcze starszy.
W ogrodzie na razie cisza i nie zapowiada się do Świąt inaczej.
A szkoda bo technicznie by się dało - na plusie jest.
Odbyliśmy tylko z naszym geriatrycznym psem tajne spacery do lasu w celu znalezienia stroiszu.
Tu prawie nie ma iglaków, muszę jechać do sklepu ogrodniczego - obiecali odsprzedać gałęzie od choinek
Zaprowiantowanie zakończone, teraz tylko miesić i gotować, piec..