Ogród fajnie się rozwija.
Myślę, że możesz o nim śmiało myśleć w kategorii, ,,Mój piękny ogród"

Krecik to największy wróg turkucia i lepsze te krecie kopce na trawniku, niż wycięte rzędy roślin przez turkucie. Ja nigdy na żywo go nie widziałam, ale słyszałam raz jego ćwierkanie wiosnąAmanita pisze: Post Napisane: 16 gru 2016, o 14:42
Właśnie te maluchy niezniszczalne sąTulap pisze:Cichaczem wąteczek otwierać, nieładnie
Bratki o tej porzeMiejmy nadzieję, że krokus się otworzy
Obyś nie znalazłgloff pisze:Super zdjęcie z tą brukselką. Muszę poszukać takich dziurek od nornic.
Madzia dziękujęMadziagos pisze:Na razie się wpisuję, żeby nie uciekło.
Ogród fajnie się rozwija.
Myślę, że możesz o nim śmiało myśleć w kategorii, ,,Mój piękny ogród"
Nie wiem, jak cebulki dotrwają do wiosny, żeby się rozmnożyćseba1999 pisze: Aga wyobrażasz sobie co będą miały nornice za rok jak posadzisz rozmnożone cebulki ?raj na ziemi
Ozdobne na pewno zawładną częścią trawnika, ale na warzywnik musi być miejsce, na własne pomidorki, ogórki, kukurydzę i bóbMaska pisze:Ozdobne chyba z czasem zawładną całym ogrodemPokaż z bliska swoją mała ogrodniczkę
Wiosna, jak norek nie będzie za dużo, zapowiada się kolorowo i bogato
Krokus w pączku jest jakiejś jesiennej odmiany, On raczej z tych spóźnialskich, bo reszta jego towarzyszy dawno już przekwitła. Ale te małe łebki wiosennych to chyba pomarzną, jak śnieg nie spadniecyma2704 pisze:Aga bratek jeszcze cieszy kolorem.Krokusy już się tak śpieszą.
Dynie bardzo mnie miło zaskoczyły, w ogrodzie i w kuchniobita pisze: Dynie pięknie ci urosły
Polecam moje trzy ulubione kulinarne wątki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=9&t=32472 , http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=9&t=405 , http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=9&t=69009obita pisze:A w którym to wątku takie przepisy dają?
Zwłaszcza teraz, jak już nic świeżego nie ma, co nie? Ja się ślinię do zdjęć pomidorów i świeżych owoców, trochę mi ich brakuje.coco12 pisze:Przyznaję i ja że nornice to utrapienie chyba na równi ze ślimakami![]()
Bardzo jestem ciekawa czy na nowej działce też będą.
Bardzo lubię oglądać ogródki w których rosną warzywa , zawsze coś pysznegi do oglądania.
Widziałam w zeszłym roku tylko szafirki wyłażące już jesienią, reszta albo czekała, albo może siedziała tak głęboko w ziemi i ściółce że nic nie zauważyłamkarolacha pisze:Agnieszko, krokusy które wystawiają łebki nie zmarzną, tak już maja , u mnie i przebiśniegi i jakieś inne cebulowe już łebki powystawiały
Marysiu to zeszłoroczna grządka na wczesne ziemniakiMaska pisze:Aguniu rzeczywiście drab ładnie ćwierka https://www.youtube.com/watch?v=2QZ9Lr1C-SY
Ogrodniczka wcale się nie obija, grzecznie zajmuje się sobą, żeby mama mogła posadzić wszystko co zamierzaUściski dla ślicznej dziewczynki
![]()
Polecam też ciasto dyniowo drożdżowe pyszne delikatne!
Widzę za ogrodniczką płotek chyba warzywnika? czy ściółkujesz czymś grządki?
Moje niestety nie mieszczą się na parapetach , mam dwie odmiany -jedną bezłupinową i drugą która miała być zielona (kupiłam w biedronce zieloną dynię ,która była pyszna więc wybrałam pestki ) a urosła pomarańczowa. Na szczęście w smaku jest super za to bezłupinowej jakoś smak mi do gustu nie przypadł. W tym roku szukać będę nasion dyni LUNGA DI NAPOLI - jest fantastyczna.Zwłaszcza teraz, jak już nic świeżego nie ma, co nie? Ja się ślinię do zdjęć pomidorów i świeżych owoców, trochę mi ich brakuje.
Dobrze że dynie ładnie się przechowują i można je przerabiać nawet do wiosny. Na razie prócz Hokkaido wszystkie ładnie czekają na parapetach
Dziękuję bardzoMiriam pisze:Agnieszko ja też uważam,że masz już piękny ogródOwocowe drzewka oszalały z plennością
Oj zawstydzasz ty mnie tym ładem w warzywniku,co roku obiecuję sobie,że będzie czysto...a nie jest
Czekam na wiosenne kwitnienia cebulowych
moja bezłupinowa nadaje się tylko na pestki i ewentualnie marynatę z currycoco12 pisze:Moje niestety nie mieszczą się na parapetach , mam dwie odmiany -jedną bezłupinową i drugą która miała być zielona (kupiłam w biedronce zieloną dynię ,która była pyszna więc wybrałam pestki ) a urosła pomarańczowa. Na szczęście w smaku jest super za to bezłupinowej jakoś smak mi do gustu nie przypadł. W tym roku szukać będę nasion dyni LUNGA DI NAPOLI - jest fantastyczna.Zwłaszcza teraz, jak już nic świeżego nie ma, co nie? Ja się ślinię do zdjęć pomidorów i świeżych owoców, trochę mi ich brakuje.
Dobrze że dynie ładnie się przechowują i można je przerabiać nawet do wiosny. Na razie prócz Hokkaido wszystkie ładnie czekają na parapetach