Miłko mój Dazzling Magic też żółkł - on zaczął od czerwonego, a potem stopniowo jaśniał. Ale takiej barwy jak Twój nie osiągnął

A Dad's Favorite te wewnętrzne płateczki miał szczątkowe, ale widziałam, ze się starał
Aga wiem, o której magnolii mówisz

Creme de Cassis faktycznie ma spód płatków ciemniejszy, tylko przy pełnym rozkwicie tego nie widać. I pomyśleć, ze dostałam tę dalię przez pomyłkę zamiast innej
Marysiu nie krzyżuję. Czasu brak, miejsca brak na wysiewy. Może kiedyś - jak już zamieszkam na działce - się tym zajmę
Soniu jak najbardziej się zgadzam

Ale tak sobie pomyślałam, że jeśli pozwolono by mi zabrać tylko jedną karpę na Arkę... to zostałabym autorką największej kontrabandy w historii
Diva - jakoś moich emocji nie wzbudza, ale to pierwszy rok, więc zobaczymy w przyszłym sezonie.
Dzivite - litewska odmiana, której nazwa oznacza "życie" w formie zdrobniałej, czyli "życiątko"

Wyrosła na 170 cm co najmniej i popisywała się zmiennością kwiatów jak szalona
Zidentyfikowana jako Encore - też trafiła do mnie jako pomyłka zamiast innej. Tamta zapewne wzbudzała by ogromne emocje, ale i ta jest bardzo przyjemna dla oka - piekny kolor, ogromny kwiat.
Faberge czyli dalia na bogato
Ferncliff Tango - jedna z tzw. (przeze mnie) "świetlistych dalii". Wyglądają niesamowicie - jakby od środka kwiat był podświetlany.