Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

Jadziu jaka cudna ta Lewizja ;:oj ;:oj ;:oj takiego koloru jeszcze nie widziałam :D
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Jadziu - miałam lewizję , ale mi zmarniała , nie miałam jej na kamyczkach , miała za dużo wody ,że zgniła , a podobają mi się , mają piękne kolory widziałam u Nas w ogrodniczych. ;:168 ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jadziu czyli szczerze mnie śniedek zainteresował, bo nie pamiętam o tym ;:131 odwiedzam wiele ogrodów i moje oko wyłapuje mnóstwo roślin, które chwalę bezinteresownie :D Lewizja obłędna!
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Jadziu

Piękna Lewizja ;:138 , czy na zimę zabezpieczasz ją? Bo ja o swojej chyba po prostu z braku czasu zapomniałam, mam ją co prawda w miejscu osłoniętym. ale ostatni śnieg ją zasypał i ciekawa jestem czy przeżyje :(
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I u Jadzi wspomnienia :)
Tęsknimy.
Pierwsze nasze spotkania na targach i ... straganowe lewizje mnie zauroczyły.
Opowiadałaś mi trochę o uprawie i ... nie kupiłem.
Potem u Ciebie zawsze ją podziwiałem i postanawiałem, że w końcu kupię.
Dalej nie mamy lewizji :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lewicja jest cudowna i te jej kolorki... ;:167 Szkoda tylko, że ona taka chimeryczna :roll:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Niestety moja cudna Lewisja trochę zaniemogła po mimo ,że była posadzona w kamyczkach .Musiałam ja posadzić w innym miejscu malusią rozetkę bo większość korzonków mi zgniła po ulewnych deszczach w tym roku .Na zimę okrywam ja szybą, druga Lewisja rośnie w innym miejscu obok ławeczki i pergoli. Ta oranżowa wyjątkowo cudnie i obficie kwitła a jest u mnie drugi sezon miała aż 17 pędów kwiatowych ;:167 .Druga nie była tak chętna do kwitnienia.Wiosną obie dostana nowe miejsca razem z Opuncją . Wszystkie przesadzane rośliny dostana Astvitu, bo jak na razie pozytywnie przekonuje sie do tego preparatu.Dzięki podlaniu nim wszystkich domowych roślin zniknęły Ziemiórki to było moje zimowe utrapienie .Rośliny dostały wigoru nawet mój na wpół łysy Beniaminek pokazuje młode listki ;:167 Mam nadzieję ,ze do siewek również mi sie nie dobiorą jak wiosna wysieje nasionka.

BASIU ta Lewisja przecudnie kwitła w tym sezonie czy jest chimeryczna nie wiem potrzebuje odpowiedniego podłożą zresztą jak większość roślin i musi być posadzona pod odpowiednim katem ,żeby woda nie wkradła się do wnętrza rozety.Daremne było moje wczorajsze mycie okien jak teraz deszcz mi je zalewa ;:145 a od jutra popołudnia zapowiadają śnieg z deszczem i totalne ochłodzenie ;:222
ANDRZEJU umiesz hodować kaktusy to Lewisja dla Ciebie to małe piwo :wink: Myślę ,że w nowym sezonie i Lewisja także zagości u Ciebie
KRYSIU jednak Lewisję osłaniam szybkę na zimę żeby śnieg na nią nie padał.Kurcze zapomniałam tę drugą osłonić ;:124 Może tej drugiej nic nie zaszkodzi, bo posadzona jest między dwoma wielkimi kamieniami i do rozety nic sie nie dostanie
MARYSIU no prawdę piszę pytałaś czy się wysiewa ten Śniedek ,żebym go rozmnożyła :wink: ;:180 w imieniu Lewisji to była tegoroczna moja duma
TERENIU [inka52] trzeba sobie sprawić nową i w suchym zakątku, bo tylko sporo słońca potrzebne jej do szczęścia i w miarę suchego podłoża jednak przy dłuższych brakach opadów trzeba i ja podlać.Zauważyłam ,że jak marszczyły jej sie liście to ją podlewałam lecz minimalnie
TERENIU kolor rzeczywiście cudny i bardzo się zmartwiłam jak widziałam jak niszczeje .Malusią rozetkę położyłam na wgłębieniu w kamieniu,przysypałam leciutko ziemia i zostawiłam .Jesienią miałam już ładna rozetkę :tan
IWONKO wiosenka szczególne miejsce ma w naszych sercach, bo patrzymy jak budzi sie nowe życie w starych roślinach,cebulkach pokazują się młode listki to najpiękniejsze chwile i wszystko takie zdrowiutkie ;:167 Kocham ten czas

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ja Jadziu okrywałam, cudowałam z lewicją, ale niestety u mnie chyba nie przetrwa... Przyglądałam się dzisiaj jej i chyba zgniła. :?
Chyba będą ją podziwiać w innych ogrodach. Bo kupować już raczej nie, zbyt droga jest jak na jednoroczną...

Oknami się nie przejmuj! ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU jutro zajdę do ogródka i zobaczę jak moja ta nieokryta, bo ta druga miała sie dobrze jak zaglądałam przez szybkę, a rośnie na płaskim kamieniu czyli korzonki ma praktycznie w powietrzu. Tylko są lekko przysypane ziemią. Sama nie wiem czy mi przetrwa a szkoda by mi jej było, bo miała cudne kwiaty
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aster alpinus " Christina" też cudny ;:333 zresztą wszystkie Twoje kwiatuszki przepiękne ;:215
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Oj, ja też walczyłam nie raz na targu może nie tyle z lewizją, co sama ze sobą - aby jej nie kupić ;:172
Podobają mi się bardzo, ale nie wiem czy mam dla nich dobre warunki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BEATKO wolę nie oglądać, bo wiem ,ze polegnę :;230 To najlepsze rozwiązanie, a przecież Lewisje nie są aż tak drogie ;:224 Jeśli masz dużo słonecznego miejsca i w miarę sucho to dlaczego nie spróbować
TERENIU Christina to nowość jeden z tych maluszków ma zaledwie 25-30cm wysokości.Mam nadzieję ,że w przyszłym sezonie trochę sie rozmnoży .Nadciągają mrozy, a na niebie pojawiły się groźnie wyglądające chmury ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ten cudny orliczek jest od Jagódki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu muszę poczytać o tym preparacie Astvit, bo mnie zainteresowało, że pozbyłaś się paskudów i roślinki dostały wigoru, gdzie go kupujesz?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ja także dotąd nie znałam tego preparatu - a dobrze wiedzieć w razie draki o czymś takim.
No ja też czasami zamykam szeroko oczy co by mnie roślinki nie kusiły ;:306 ;:306 ;:306
Na razie sadzę to co powinnam, a lewizja niech pozostanie na liście rezerwowej ;:172 Na razie wpakuję w ogród tylko to co konieczne.
Pszczyna ma nam pięknie rozbłysnąć światełkami i iluminacjami 16 - 18 grudnia. ;:100
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo ciekawy ten preparat Astvit - warty grzechu ;:333 ;:306 ;:306
Ale się oczytałam :D kupiłaś sypki czy w płynie ??
Piękne wspomnienia ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”