Mój malutki zakątek - Priam

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Priam -odnalazłam twoje fotki i chętnie oddałam na nie swój głos.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Z racji tego, ze znalazłem kilka chwil postanowiłem wstawić zdjęcia moich ulubionych jesiennych rośłin:

Aster książęcy "Tristian"
Callistephus chinensis

Jest to roślina, która początkowo ma żółty pączek, który stopniowo się wybarwia. Kwitnie bardzo obficie ale dopiero w połowie sierpnia, ale za to bardzo długo.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przemku śliczny ten Twój aster książęcy :D pięknie zdobi jesienią Twój ogród :D
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Przemku właśnie wróciłam ze szpitala . bardzo się cieszę że wszyscy mnie wspierali w trakcie choroby.Bardzo mi to pomagało
Genia
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolu i Geniu miło, że mnie odwiedziłyście.

ps. Geniu należy się wspierać i jak tylko mogę to to robię :D
Grzegorz B

Post »

Witaj Przemku :D

Wpadłem z rewizytą i oczom nie wierzę, że masz już tyle roślin :shock: . Masz bardzo sielskie widoki, a miejsca na nasadzenia bardzo, bardzo dużo. Widzę, że wątek pięknie się rozrasta a i wiedzę masz już sporą :D . Twój ogród, jego roślinność, to typowo wiejskie klimaty, ostróżki, łubin, słonecznik, ślazówka, dalie itd. Takie ogrody mają masę wielbicieli, bo i jaki nastrój... Ciekawe tworzysz rabaty, wiosenne cebulowe, to są jak malowane, szkoda, że nornice zrobiły takie spustoszenie. Bardzo ładne zestawienie ostróżki z aksamitkami, ale się znakomicie uzupełniają. Cała masa lilii, mieczyków, dalii. Widzę, że cebulowe to wciąż u Ciebie królują. Bardzo ciekawie się prezentował wilec i jak obficie kwitnął. Na każdym kroku można napotkać ciekawe okazy roślin o których ja już zapomniałem, m.in chabry, znakomity akcent w ogrodzie.
Z tego, co widzę, ogród Ci nie wystarcza, bo w domu, też masz tęczę i to jaką, storczykową, ten żółty w czerwone ciapki, jest bardzo ciekawy (ale ja tam się nie znam :oops: )
Co tam dużo pisać, masz chłopie zacięcie. I jeszcze sobie na wycieczki chadza i to gdzie, po Egzotarium, no no, ciekawie Ci się żyje, tylko pozazdrościć.

Życzę, udanej sesji, bo już po cichutku się zbliża :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Przemku o jakim konkursie jest mowa ja jak zwykle zielona i nic nie wiem. Gdzie wchodzić i co szukać ?
Zielona koleżanka Genia
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Grzesiu!

Szczerze powiedziawszy to styl mojego ogrodu wyszedł jakoś przypadkiem :) Część roślin dostałem a część sam kupiłem, ale nie ukrywam także że lubię te rośliny. Tego wiejskiego stylu najbardziej lubię dalie, ostróżki i łubin. Co do rabat cebulowych to bardzo lubię przy nich pracować i coś poprawiać i udoskonalać. Niestety tegoroczne osiągnięcia spełzły na niczym, ale na szczęście uczę się na błędach i już nie dam nornicom takiej łatwej pożywki. Jeśli chodzi o lilie to jestem na początku ich hodowli ale mam nadzieję, że szybko osiągnę zadowalająca ilość :)
Storczyki to taka moja odskocznia, a do Egzotarium grzech nie pójść skoro ma się je w swoim mieście :)
Dziękuję, za wsparcie- ssja będzie wyczerpująca bo czeka mnie 7 egzaminów i 2 zaliczenia na prawach egzaminów
:!:

Geniu nie przejmuj się! Nie mogłaś o tym wiedzieć bo w końcu miałaś przymusowe leczenie :) Na pewno szybko nadrobisz straty na całym Forum. Co do konkursu to jest to konkurs, do którego podchodzę z rezerwą, ale oczywiście fajnie byłoby wygrać perfumy. Jeśli ktoś chce to może głosować na dwa wstawione przez mnie zdjęcia. Są one na stronie http://www.tonino-lamborghini.net/ ---> naciskamy konkurs --> dalej: ostatnio dodane ----> na 29 stronie jest mój motyl i na 28 jestem ja w wodzie (zdjęcie z zeszłych wakacji). Czasmi te zdjęcia mogą sie przesunąc na kolejne strony ze względu na to, że ktoś może dodać nowe fotki.

Grzesiek przypomniał mi o daliach więc prezentuję je poniżej:

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już dojżałam i zagłosowałam. To wcale nie takie trudne jak się wie gdzie szukać
Genia
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Geniu - Cieszę się, że mnie odwiedzasz i że zagłosowałaś na moje zdjęcia :) jest mi niezmiernie miło :wink:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku wstąp na mój wątek dodałam zdjęcia lili z mojego ogrodu.Ja właściwie co dzień jestem u Ciebie tylko nie zawsze coś mam do powiedzenia
Genia
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Przemku!
Piękna nazwa dla tych astrów - książęce. I też tak wyglądają.
Na motylka zagłosowałam. :D Widzę, że masz szanse wygrać. ;:333
A kiedy konkurs się kończy?

Widzę, że ciężka sesja przed Tobą ...
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Geniu - lilie oglądałem - bardzo mi się podobała ta wielobarwna rabata.

Wisienko
- astry książęce "Tristian" os razu mi się spodobały. Z niecierpliwością czekałem aż rozkwitną i się nie przeliczyłem bo na prawdę świetnie wyglądały :) Co do konkursu to podchodzę do niego z rezerwą bo jak przejrzałem inne fotki to widziałem, że niektóre osoby nabijały sobie głosy dzięki temu że mają własne strony internetowe lub mają zmienne IP. Tak więc co będzie to będzie :) Teraz moje zdjęcia są na 30 i 31 stronie. Co do sesji to na pewno będzie ciężko bo jest bardzo dużo materiału i w zdecydowanej większości są to nowe rzeczy. Mam jednak nadzieję, ze dam radę :D

Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Przemku, masz tylko te trzy śliczne dalie ?
Jakoś mi się nie chce wierzyć...
Pewnie za jakiś czas wstawisz następne... poczekam... :wink:
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Gabrysiu - niestety ma tylko 4 odmiany: tej pierwszej ze zdjęcia mam dwie sztuki pozostałych tylko po jednej. Może kiedyś moja hodowla się powiększy, ale jak na razie nie planuję zakupów.

Herbaciana "Gloria Dei":

Obrazek Obrazek

Różowe:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Czerwone:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Txist - pienna

Obrazek
Zablokowany