Mój malutki zakątek - Priam
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z racji tego, ze znalazłem kilka chwil postanowiłem wstawić zdjęcia moich ulubionych jesiennych rośłin:
Aster książęcy "Tristian"
Callistephus chinensis
Jest to roślina, która początkowo ma żółty pączek, który stopniowo się wybarwia. Kwitnie bardzo obficie ale dopiero w połowie sierpnia, ale za to bardzo długo.

Aster książęcy "Tristian"
Callistephus chinensis
Jest to roślina, która początkowo ma żółty pączek, który stopniowo się wybarwia. Kwitnie bardzo obficie ale dopiero w połowie sierpnia, ale za to bardzo długo.

Witaj Przemku
Wpadłem z rewizytą i oczom nie wierzę, że masz już tyle roślin
. Masz bardzo sielskie widoki, a miejsca na nasadzenia bardzo, bardzo dużo. Widzę, że wątek pięknie się rozrasta a i wiedzę masz już sporą
. Twój ogród, jego roślinność, to typowo wiejskie klimaty, ostróżki, łubin, słonecznik, ślazówka, dalie itd. Takie ogrody mają masę wielbicieli, bo i jaki nastrój... Ciekawe tworzysz rabaty, wiosenne cebulowe, to są jak malowane, szkoda, że nornice zrobiły takie spustoszenie. Bardzo ładne zestawienie ostróżki z aksamitkami, ale się znakomicie uzupełniają. Cała masa lilii, mieczyków, dalii. Widzę, że cebulowe to wciąż u Ciebie królują. Bardzo ciekawie się prezentował wilec i jak obficie kwitnął. Na każdym kroku można napotkać ciekawe okazy roślin o których ja już zapomniałem, m.in chabry, znakomity akcent w ogrodzie.
Z tego, co widzę, ogród Ci nie wystarcza, bo w domu, też masz tęczę i to jaką, storczykową, ten żółty w czerwone ciapki, jest bardzo ciekawy (ale ja tam się nie znam
)
Co tam dużo pisać, masz chłopie zacięcie. I jeszcze sobie na wycieczki chadza i to gdzie, po Egzotarium, no no, ciekawie Ci się żyje, tylko pozazdrościć.
Życzę, udanej sesji, bo już po cichutku się zbliża

Wpadłem z rewizytą i oczom nie wierzę, że masz już tyle roślin

Z tego, co widzę, ogród Ci nie wystarcza, bo w domu, też masz tęczę i to jaką, storczykową, ten żółty w czerwone ciapki, jest bardzo ciekawy (ale ja tam się nie znam

Co tam dużo pisać, masz chłopie zacięcie. I jeszcze sobie na wycieczki chadza i to gdzie, po Egzotarium, no no, ciekawie Ci się żyje, tylko pozazdrościć.
Życzę, udanej sesji, bo już po cichutku się zbliża

- Priam
- Przyjaciel Forum
Witaj Grzesiu!
Szczerze powiedziawszy to styl mojego ogrodu wyszedł jakoś przypadkiem
Część roślin dostałem a część sam kupiłem, ale nie ukrywam także że lubię te rośliny. Tego wiejskiego stylu najbardziej lubię dalie, ostróżki i łubin. Co do rabat cebulowych to bardzo lubię przy nich pracować i coś poprawiać i udoskonalać. Niestety tegoroczne osiągnięcia spełzły na niczym, ale na szczęście uczę się na błędach i już nie dam nornicom takiej łatwej pożywki. Jeśli chodzi o lilie to jestem na początku ich hodowli ale mam nadzieję, że szybko osiągnę zadowalająca ilość 
Storczyki to taka moja odskocznia, a do Egzotarium grzech nie pójść skoro ma się je w swoim mieście
Dziękuję, za wsparcie- ssja będzie wyczerpująca bo czeka mnie 7 egzaminów i 2 zaliczenia na prawach egzaminów
Geniu nie przejmuj się! Nie mogłaś o tym wiedzieć bo w końcu miałaś przymusowe leczenie
Na pewno szybko nadrobisz straty na całym Forum. Co do konkursu to jest to konkurs, do którego podchodzę z rezerwą, ale oczywiście fajnie byłoby wygrać perfumy. Jeśli ktoś chce to może głosować na dwa wstawione przez mnie zdjęcia. Są one na stronie http://www.tonino-lamborghini.net/ ---> naciskamy konkurs --> dalej: ostatnio dodane ----> na 29 stronie jest mój motyl i na 28 jestem ja w wodzie (zdjęcie z zeszłych wakacji). Czasmi te zdjęcia mogą sie przesunąc na kolejne strony ze względu na to, że ktoś może dodać nowe fotki.
Grzesiek przypomniał mi o daliach więc prezentuję je poniżej:

Szczerze powiedziawszy to styl mojego ogrodu wyszedł jakoś przypadkiem

Storczyki to taka moja odskocznia, a do Egzotarium grzech nie pójść skoro ma się je w swoim mieście

Dziękuję, za wsparcie- ssja będzie wyczerpująca bo czeka mnie 7 egzaminów i 2 zaliczenia na prawach egzaminów

Geniu nie przejmuj się! Nie mogłaś o tym wiedzieć bo w końcu miałaś przymusowe leczenie

Grzesiek przypomniał mi o daliach więc prezentuję je poniżej:

- Priam
- Przyjaciel Forum
Geniu - lilie oglądałem - bardzo mi się podobała ta wielobarwna rabata.
Wisienko - astry książęce "Tristian" os razu mi się spodobały. Z niecierpliwością czekałem aż rozkwitną i się nie przeliczyłem bo na prawdę świetnie wyglądały
Co do konkursu to podchodzę do niego z rezerwą bo jak przejrzałem inne fotki to widziałem, że niektóre osoby nabijały sobie głosy dzięki temu że mają własne strony internetowe lub mają zmienne IP. Tak więc co będzie to będzie
Teraz moje zdjęcia są na 30 i 31 stronie. Co do sesji to na pewno będzie ciężko bo jest bardzo dużo materiału i w zdecydowanej większości są to nowe rzeczy. Mam jednak nadzieję, ze dam radę
Pozdrawiam cieplutko.
Wisienko - astry książęce "Tristian" os razu mi się spodobały. Z niecierpliwością czekałem aż rozkwitną i się nie przeliczyłem bo na prawdę świetnie wyglądały

Pozdrawiam cieplutko.