Witam w nowym tygodniu!
Za oknem słońce i lekki mróz, a śnieg pięknie się skrzy!
Lucynko może i Ty dzisiaj masz tak przyjemny ranek jak ja

nie ma wiatru a i wilgotność chyba mniejsza, bo mimo że jest mróz ciut większy to nie czuć go. Jak wyszłam otworzyć kurnik to mi się wracać nie chciało
Rośliny mają śnieżną okrywę to mróz im nie straszny, czego i Tobie życzę
Życzenia się spełniają, dziękuję i Tobie życzę miłego tygodnia
Jadziu u mnie ścieżka parę razy roztopiona i zmrożona, ale śnieg biały jak najbardziej i tak ładnie skrzy się w słoneczku
Małgosiu tak naprawdę zauważam przedłużające się dni dopiero po Nowym Roku

Byłam wczoraj w Krakowie, ale nie odniosłam takiego wrażenia żeby zima była uciążliwa, ale pewnie na osiedlach jest inaczej, bo płyta Rynku sucha i czysta!
Muszę dzisiaj zobaczyć jak jest u ciebie, bo chyba tamtędy pojedziemy

U mnie jest tak jak to pokazałam Jadzi, jednym słowem
ładnie!
Małgosiu o pierniku było na wyspie jak był czas nastawiania, bo to piernik długodojrzewający (6 tygodni)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... k#p5696186 Niedługo będziemy go piec! znajdziesz też przepisy na małe pierniczki, a ostatnio odkryłam pierniczki
domino
Ściskam i miło że wpadłaś
Martusiu śnieg mam jak widać wyżej i cieszy mnie to, ale jak będzie ocieplenie (też go widzę) to śnieg jest w niebezpieczeństwie
Ziemia z worków teraz jest zmrożona i to nawet w marketach, bo na ogół wystawiona jest na zewnątrz

ale na razie nie ma się co martwić zawsze można uruchomić jakieś włókniny, a w najgorszym razie kożuchy

Odkryłam ostatnio że rzeczywiście mazur wypierają wróble i przy karmniku są mazurki, a wróble są po drugiej stronie domu. Dzisiaj rano próbowałam je sfotografować ale chyba jeszcze spały

Mocno całuję i pozdrawiam