Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Heloł, Maryś! :wit
Ty to masz zimę. :tan
U mnie nocami delikatnie przymraża, w ciągu dnie temperatury dodatnie. Wczoraj cały dzień miałam piękny, w jasnych promieniach słońca, ;:3 a dzisiaj ciemne chmurzyska wiszące niziutko nad ziemią, ale bez opadów. ;:224
Tej nocy jednak zapowiada się trochę większy mróz, bo już teraz są dwa stopnie na minusie. ;:108
Śniegu ani śladu, natomiast zerwał się wiatr, który sprawia, że odczuwalna temperatura jest znacznie wyższa. :(

Dobrego tygodnia życzę ;:167 z niewielkimi przymrozkami oraz dużą ilością słoneczka. ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to za chwilkę będą roznosić sie piernikowe zapachy po całym domu .U mnie też ogródek dokładnie okryty pierzynka oczywiście już przybrudzona :wink: Fajnie tak czasem się ukulturalnić :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit Obrazek
Jeszcze tylko 13 dni i najkrótszy dzień w roku będzie już za nami ;:138
Marysiu Zazdroszczę takiej zimy na wsi. W mieście sama wiesz, jak to wygląda- chlapa, przemoczone solanką buty i wszechobecny brud. A jeszcze wiosną psie prezenciki wyłaniają się spod resztek śniegu. Nie cierpię zimy w mieście. Jak spadnie świeży śnieg to jest uroczo ale trwa to bardzo krótko. U Ciebie z pewnością biel utrzyma się dłużej a jak dosypie świeżego, to rośliny będą zupełnie przygotowane do zimy.
W prognozach na razie nie wypatrzyłam srogiej zimy ale co nas czeka, to się dopiero okaże.
Nie znam historii leżakującego piernika.... Było na wyspie może? Gdzieś.... kiedyś....
Ściskam gorąco i do zobaczenia niebawem Obrazek
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,u mnie nie ma tyle śniegu ,praktycznie to prawie go nie ma ,róż też wszystkich nie obsypałam ziemią ,ale jeszcze nie jest tak zimno ,u mnie teraz -3, ale ma się ocieplić ,w czwartek ma być +6 ,jak nie będzie można okopać to obsypię ziemią z worka,tak naprawdę to ogród przydało by mi się zostawić i wejść do niego po świętach ;:306 ,takie mam wymagania i marzenia :;230, ptaszków u ciebie taka ilość ,że miło patrzyć ,mnie brakuje przede wszystkim wróbli,uwielbiam je ,a odkąd podbiłam dach to się gdzieś wyniosły,są sikorki,dzięcioły i sójki,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w nowym tygodniu!
Za oknem słońce i lekki mróz, a śnieg pięknie się skrzy!

Lucynko może i Ty dzisiaj masz tak przyjemny ranek jak ja :D nie ma wiatru a i wilgotność chyba mniejsza, bo mimo że jest mróz ciut większy to nie czuć go. Jak wyszłam otworzyć kurnik to mi się wracać nie chciało ;:65
Rośliny mają śnieżną okrywę to mróz im nie straszny, czego i Tobie życzę :D
Życzenia się spełniają, dziękuję i Tobie życzę miłego tygodnia ;:196

Jadziu u mnie ścieżka parę razy roztopiona i zmrożona, ale śnieg biały jak najbardziej i tak ładnie skrzy się w słoneczku ;:3

Obrazek

Obrazek

Małgosiu tak naprawdę zauważam przedłużające się dni dopiero po Nowym Roku :D Byłam wczoraj w Krakowie, ale nie odniosłam takiego wrażenia żeby zima była uciążliwa, ale pewnie na osiedlach jest inaczej, bo płyta Rynku sucha i czysta!
Muszę dzisiaj zobaczyć jak jest u ciebie, bo chyba tamtędy pojedziemy ;:306 U mnie jest tak jak to pokazałam Jadzi, jednym słowem ładnie!
Małgosiu o pierniku było na wyspie jak był czas nastawiania, bo to piernik długodojrzewający (6 tygodni) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... k#p5696186 Niedługo będziemy go piec! znajdziesz też przepisy na małe pierniczki, a ostatnio odkryłam pierniczki domino ;:167
Ściskam i miło że wpadłaś ;:196

Martusiu śnieg mam jak widać wyżej i cieszy mnie to, ale jak będzie ocieplenie (też go widzę) to śnieg jest w niebezpieczeństwie ;:306
Ziemia z worków teraz jest zmrożona i to nawet w marketach, bo na ogół wystawiona jest na zewnątrz ;:oj ale na razie nie ma się co martwić zawsze można uruchomić jakieś włókniny, a w najgorszym razie kożuchy ;:306 Odkryłam ostatnio że rzeczywiście mazur wypierają wróble i przy karmniku są mazurki, a wróble są po drugiej stronie domu. Dzisiaj rano próbowałam je sfotografować ale chyba jeszcze spały ;:19 Mocno całuję i pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu :wit :wit
Ale masz cudną zimę ;:333 sporo śniegu ;:333 u mnie prawie wszystko zginęło :wink:
Słoneczko i u mnie pienie świeci i zaraz jadę na działkę zobaczyć co tam słychać :D
Może jeszcze coś okryję bo mróz dość spory i czas zabezpieczyć altankę .
Miłego słonecznego tygodnia życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, śliczne widoczki. ;:167
Zima ma swój urok, szczególnie jak nie trzeba zbytnio się przemieszczać :wink:

U nas też całe stada ptaszków na czele z sikorkami i... sójkami. Te ostatnie to są głodomory :;230 Wpada też dzięcioł na kulki - jedna kulka na jedno posiedzenie... ;:306 Oj wesoło jest przy karmniku, ale lubię to, chociaż czasami muszę sójki pogonić, bo one umiaru nie mają i innym nie ustąpią miski.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Marysiu ależ u Ciebie bielutko od śniegu. I dobrze, bo rośliny okryte. Patrzyłam na prognozę pogody. W Twoim rejonie ma dzisiaj w nocy być około - 9 st C. Kołderka jak znalazł :wink:
Nieustannie zachwycam się Twoimi fotkami wschodów i zachodów słońca :D
Pozdrawiam Hala
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, zapakuj trochę tego białego puchu i wyślij stęsknionej za nim koleżance z szarego, smutnego choć zmrożonego Płocka. ;:113
No nie chce u mnie posypać. ;:145 Jakieś gorsze człowieki tu żyją czy jak? ;:306
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu :wit

U Ciebie śnieg i u mnie śnieg. :D

Obrazek

To już drugi śnieg tej jesieni. Poprzedni poleżał trzy dni i i znikł. Ten obecny jakoś nie znika, może zostanie u nas na dłużej. ;:oj
W mieście śnieg znika szybko, gorzej to wygląda na wiejskich drogach.

Pozdrawiam Cię serdecznie. ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie!

Tereniu okrywaj roślinki, bo nie wiem jak u Ciebie ale u mnie odczuwalna jakaś strasznie niska, nie ma wiatru a mrozi.
Cieszę się z tego śniegu i wierz mi patrzę na niego łaskawym okiem co rano ;:306
Tereniu niech Ci sypnie z nieba białym puchem i ochroni rośliny ;:333 Spokojnej nocy ;:196

Basiu z okazji wczorajszego święta ucałowania i najlepszego życzę ;:196
Masz rację że taki biały świat najładniej wygląda z okna ;:306 Sójki u mnie mają krechę bo napadają na gniazda szpaków, a jak sójki krążą nad wybiegiem kur to się podnosi larum! więc coś w tym jest ;:222 W karmnik mogę się dłużej wgapiać niż w TV ;:306

Halinko dziękuję za miłe słowa ;:168
Śnieg bardzo sobie cenię, a -9 to chyba odczuwalna, bo mróz mniejszy a odczuwalną widzę nawet do -11. Śnieg i ziemia zmrożone, ale ziemia powierzchownie, bo przyrósł mi kamień i szpadel z łatwością wszedł z glebę :D

Lucynko a gdzie tam gorsze ludziki, a pamiętasz wiosną jak u Ciebie już ciepło było a u mnie nie. Masz inny klimat, mróz tez pewnie mniejszy ;:222 Przesyłka jak tylko sobie życzysz ;:306 ;:306 Tobie też takie życzenia jak Tereni niech Ci sypnie ;:168

Beatko piękna zima ;:167 U mnie też pierwszy mokry i przepadł, a ten trochę się stopił ale dosypało i domroziło ;:333 Leży ! i dobrze! W Krakowie sucho i krzty śniegu nie ma :D Widziałam Waszą wspaniała pracę i podziwiam ;:224 Wszystkiego dobrego Beatko ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. Zazdroszczę Ci tego śniegu bo u mnie go nie ma a rośliny jeszcze nie wszystkie te co potrzebują mają kopce ;:222 . Mam nadzieję, że przeżyją te mrozy a kopce będę robiła jutro ;:108 . Śliczna ta Twoja zima i czekam na swoją. Pozdrawiam :wit.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Fajna zima lecz u Ciebie temperatury nocą są chyba wyższe niż u nas. Nasz śnieg jest już brudny i nieładnie wygląda lecz roslinkom czystość nie przeszkadza byle mają ciepło
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu pada u mnie od rana i po wczorajszym dniu zostało wspomnienie ,ale taką zimę jak u Ciebie to ja chcę :tan
Chlapy i ślizgawki to chyba nikt nie lubi .Pamiętam te szklanki na drogach i ścieżkach i to w zimie zawsze mnie przeraża :shock:
Dużo zdrówka Marysiu ;:196 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam o poranku mglistym, ponurym, ale bez większego mrozu mimo zapowiadanych odczuwalnych -11.
Wygląda jakby zaraz miał sypać śnieg :?:

Ewelinko nie wiadomo jak będzie, bo u mnie śnieg może zniknąć a nasypać u Ciebie :D Większość z nas nie ma zabezpieczonych wszystkich roślin, bo prognozy obiecują ocieplenie :D Życzę żeby śnieg Ci sypną i słoneczko zaświeciło ;:3 Pozdrawiam ;:168

Jadziu nie sprawdziła się prognoza i nad ranem jest lekki mróz i takaż sama odczuwalna. Niestety nie ma słońca chociaż w nocy było bezchmurne niebo :D Co nam dzień przyniesie, zobaczymy :wit

Alu oj ta pogoda zmienia sie jak w kalejdoskopie, u mnie też się chmurzy i nie wiadomo co spadnie :wink: Alu taki mamy klimat, a skoro ta lepsza jego strona nam pasuje to i gorszą musimy przyjąć z pokorą ;:306 I Tobie zdrówka życzę, bo przy takich zmianach o przeziębienie nie trudno. Trzymaj się Alu ;:196 ;:4

Zaczynam wspominać miniony sezon, akurat od pierwszych dni maja, bo kwiecień mam na dysku innego komputera :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrego dnia!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”