Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Witaj Marysiu :wit . To już wiem kto mi śnieg podkradł ;:306 . Piękna u Ciebie ta pierzynka ;:108 . U mnie już prawie nie ma śniegu i jest brzydko ;:222. Jednak śnieg to śnieg ;:224. Cudne zdjęcia a kotek mnie zauroczył ;:168 . Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam Miłych Gości ;:4

Tereniu śnieg częściowo się stopił, szczególnie pod drzewami a na grządkach został i dobrze. Karmnik jest stabilny, bo inne są wiszące i kołyszą się na wietrze i ptaki trochę są niepewne. Życzę Ci z całego serca żeby dało się zamieszkać na nowej działce i móc sobie wyjść w każdej chwili do ogrodu, to takie ładne miejsce jest ;:215
I ja Ci życzę pogodnego i udanego weekendu Obrazek

Grażynko Monisia to moja kociczka i jest ze mną od maleńkiego dopiero jak zaczęła rozrabiać poszła na korytarz do drugiego kocura Maćka ;:306 Nawet teraz leży mi na nogach za laptopem ;:306 Jak śpi ze mną to zawsze kładzie łapkę na mnie ;:306
Tobie śnieg odciął internet, a u mnie wczoraj nie nagrały się programy w TV, a to pewnie przez wiatr. Dobrej nocy Grażynko i niech Ci już zima nie dokuczaObrazek

Elu to najmilsze zimowe zajęcie oglądać i móc fotografować zajadające ptaszki ;:215 Czasem im nawet przeszkadzam, ale trudno muszą się przyzwyczaić ;:306

Lucynko widziałam u Ciebie te goluśkie rabaty :D a i roślinki ogacone dokładnie i nic im już nie grozi ;:333
Już się nie martw, bo wszystkim nie dogodzisz ;:306
Ładnej pogody i miłego goszczenia na jutro Obrazek

Misiu koty są fajne! Bardzo się do nich przywiązałam odkąd jestem na stałe w domu, a one do mnie też ;:4 ;:196

Iwonko o tak masz rację że ptaszki też mają swoje apetyty. Kiedyś próbowałam sypać inne ziarna po wyczytaniu w necie to nie bardzo znikały...no chyba że przeczekałam :;230 Mazurki też są wróblowate, ale popatrz czy mają plamki na policzkach :D
Mam swoje słonka na dysku, bo w wątkach niestety znikają z czasem. Muszę jeszcze kiedyś przysiąść i więcej wkleić na blogu, a może wydzielę dział zdjęć nieba? Na wszystko potrzebny jest czas :D Łapki nawet starszego kota są takie milusie, tym bardziej że moje koty są domowe :D

Ewelinko cóż może mu u mnie lepiej ;:306 Niestety częściowo poszedł dalej i znowu błoto i jeździ się po ścieżce ;:oj nawet nie chcę myśleć co będzie rano jak to zamarznie :shock: Może jeszcze spadnie, bo dziewczyny straszą mrozem i to do -10 więc śnieg byłby świetnym zabezpieczeniem :wink: Ty masz też słodkiego kiciusia! Pozdrawiam Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to pierwszy atak zimy zaliczony masz Marysiu, spokojnego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko no nie pierwszy u mnie zima chyba już zagości :D Tylko jak teraz zrobić kopczyki różom ;:oj rozgrzebywać śnieg?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu mówią jeszcze o plusach, ale no tak, twoje rejony może już nie wypuszczą zimy do wiosny ;:108
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jak róże pod śniegiem, to sobie poradzą. Potem narzuć im może gałązek świerkowych?
U mnie ziemia zmarznięta, bo przymroziło, ale śniegu brak :( Niedobrze dla roślinek. Mam nadzieję, że troszkę tego puchu jednak spadnie i okryje co nieco.
Kotek słodki. Podziwiam, że one takie są domowe, że nie chcą i nie próbują na zewnątrz uciekać. Ale wiem, że Lola grasuje.
Moje koty wygrzewają sobie kuperki przy kominku. Potem sobie pójdą w noc...ale Lula zostaje, bo ona starszawa już i nie kręcą ją nocne harce.
Marysiu, jak mi nie wyjdzie na AWN...to poratujesz ;:173 ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu , u mnie nie ma śladu po białym puchu , a słoneczko pięknie grzało ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Gdzie nie gdzie leży jeszcze śnieg, a na ulicach i chodnikach gdzie nie odgarnięte niestety pośniegowa zmarzlina ;:222 Dzisiaj trochę przebłyskiwało słońce może jutro też zaświeci.Pierniki z pewnością już leżakują
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
gralys
50p
50p
Od: 2 lis 2016, o 18:41

Post »

Oj Marysiu, dokuczyła nam ta zima na samym starcie... ;:174 . Ciężki i mokry śnieg odłamał , właściwie oddarł nam gałąź z czereśni " szklanki" ;:145 , porozcapierzał i poprzyginał do ziemi część iglaków, bukszpany, trzmielinę i różaneczniki ;:223 . Dziś pół dnia chodziłam i długim kijem i strząsałam go z gałęzi. wyglądałam po tej pracy jak spocony i czerwony na gębie bałwan ;:306 .Dobrej nocy Marysiu i pięknych snów Ci życzę ;:19 ;:196 ;:168 .
Rabatki na wiejskim podwórkuGrażyna
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu a ja bym chciała ,żeby śnieg już został do wiosny taki grubszy .
Mój topnieje ,ale zaraz znowu zaczyna padać .
O różyczki sie nie martw dadzą rade pod dużą pierzyną ze śniegu ;:108
Przy takiej aurze jak mamy od kilku lat to jeszcze będziesz miała okazje obsypać róże .
Zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Oj, Marysiu, tyle śniegu nie miałam w tych dniach.
Aż mnie zaskoczyły te ujęcia chmurkowo stolikowe ;:172
gralys pisze:Oj Marysiu, dokuczyła nam ta zima na samym starcie... ;:174 . Ciężki i mokry śnieg odłamał , właściwie oddarł nam gałąź z czereśni " szklanki" ;:145 , [i.

Ojoj, a ja się zastanawiałam co to się działo w moim ogrodzie - czyżby i u mnie to zima takie odarcia na dereniu i bukietowych porobiła?
Cały czas się zastanawiałam co to było....
Śniegu może sporego u mnie ostatnio jeszcze nie było ale straszliwe wiatry.... Może to to.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie w piękną słoneczną niedzielę :D
Dzisiaj się ukulturniałam :D byliśmy w Krakowie w Sukiennicach gdzie po gruntownej konserwacji wystawiono obraz El Greco "Ekstaza św. Franciszka" . Obraz trafił do konserwacji w krakowskim Muzeum i wraca do Siedlec, gdzie już na stałe będzie eksponowany w Muzeum Diecezjalnym.
Poza tym odwiedziliśmy już tradycyjne targi świąteczne na Rynku Krakowskim. Pogoda dopisała, bo świeciło piękne słońce przy lekkim mrozie.

Iwonko ja będą plusy i ziemia rozmarznie to okopczykuję róże i młode winorośla, na razie siedzę pod skorupą zlodowaciałego śniegu :D
W moich prognozach tez widać te dodatnie temperatury, o ile się coś n ie zmieni ;:168

Małgosiu jak śnieg zostanie to oczywiście ziemia nie jest zmarznięta, a na wystające części to gałązki iglaste i zawsze mam zapas słomy (kurzej) i w ostateczności opatulę. Chociaż potem tą słomę wyciągać jest trudno ;:oj Małgoś Monia ciągle nam ucieka jak nie domkniemy drzwi tarasowych, a potem jest łapanka. M stoi w wolierze i pilnuje Loli, a ja uganiam się za kotem ;:306 Tak musi być póki co!
Na nasionka wszelakie możesz na mnie liczyć ;:196 Jeszcze przed nami dyniowoto ogórkowate! ;:303

Elu byłam, widziałam i nawet się dziwiłam ;:306 kwiatki ci kwitną i trawka zieleni ;:333

Jadziu na wsi jest biało, w mieście resztki, ale słońce tak pięknie przyświecało ;:3 Piernik leżakuje od początku listopada i niedługo będzie pieczony!

Grażynko żal drzewa, ale to pewnie była słabsza gałąź ...wiesz jak to jest przyroda też przycina drzewa sama :D Czereśnia "szklanka"? a mnie się wydawało, że szklanka to wiśnia :wink: Rzeczywiście na moich krzakach też leży zmarznięty śniegi, ale mnie jedynie lawendy żal...iglaków wcale ;:222 Odziedziczyłam je i są. Czerwony Bałwanku to był ruch na świeżym powietrzu ;:196

Alu dzisiaj już nie sypał śnieg, ale wczoraj troszkę dosypało, bo część rozmroziło. Na ścieżce ślizgawka, ale rośliny dokładnie przykryte. Masz rację że jeszcze różnie będzie, chociaż jak Ty wolałabym żeby śnieg leżał do końca lutego ...a potem wiosna ;:3 Najważniejsze, żeby nie było tak ponuro jak w ubiegłych latach, bo brak słońca strasznie dołuje...zdrówka wzajemnie ;:196

Bea u mnie mocno posypało a momentami roztopiło i dosypało, więc teraz jest zaskorupiały śnieg...i dobrze niech leży ;:215
Wiatr wiał potężny i to były podmuchy i zawirowania, mam mnóstwo leżących gałęzi orzecha. Z pewnością u Ciebie to sprawka tych wiatrów i mokrego śniegu ;:222
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu faktycznie dużo tego śniegu u Ciebie spadło :shock: Ja wczoraj byłam na działce i nie było ani deka śniegu. Koło bloku trochę śniegu mam, ale tylko miejscami. Czasem tęsknię za taką prawdziwa zimą... Ale tylko wtedy, kiedy nie muszę iść do pracy ;:306
A taka jabłonka z pestki to po jakim czasie owocuje?
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Marysiu moje róże też nie okryte,nie ma śniegu ale i temp. na malutkim plusie.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu vimen ja też bardziej doceniam śnieg w zimie odkąd mam go za oknem, ale chyba idąc do pracy wolałam, skrzypiący pod stopami śnieg nic chlapę ;:306 Kasiu eksperyment z sianą jabłonką dopiero się rozpoczął i nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie ;:185 Owocowanie drzewek w ogóle jest uzależnione od wielu czynników. Pogoda, gleba, nawożenie i takie drzewka co w opisie mają owocuje w pierwszy roku po posadzeniu u mnie nie zawsze się nie sprawdza. Nie wspomnę że siewka nie musi powtórzyć cech jabłonki z której są pestki ale z niektórymi wykombinowaliśmy, że można siewkę potraktować jako podkładkę i na niej zaszczepić gałązkę szlachetną ;:215

Kasiu kasik niestety u mnie nocami minusowe temperatury, a odczuwalne były do -11 i wiosną przy odczuwalnych traciłam rośliny ;:131 Na szczęście najbliższe noc -5 i takaż odczuwalna :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”